Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Молдовски контрабандист на сребро остава в ареста

Снимка: БГНЕС

Постоянна мярка „задържане под стража“ постанови Окръжна прокуратура – Ямбол за молдовец. Владислав К. е обвинен за това, че е пренесъл през границата на страната стоки за търговски цели – 7 250 бр. сребърни изделия за над 100 000 лева. Стоките, които според закона са в големи размери, са пренесени от Турция през ГКПП – Лесово, без знанието и разрешението на митниците. Контрабандата е установена на 9 февруари.

По време на разследването е установено, че контрабандните накити са били укрити в тенекии от маслини, пренасяни с микробус, управляван от обвиняемия. Контрабандата е открита благодарение на отличните действия на митническите служители, извършили проверката.

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че молдовецът е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Владислав К. Определението на Окръжен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Кметовете в област Ямбол затегнаха мерките срещу разпространението на коронавирус

Седем досъдебни производства са образувани срещу лица нарушили задължителната домашна карантина, съобщиха от Районната прокуратура в Ямбол. Кметовете на общините в областта въвеждат по-строг контрол върху спазването на мерките против разпространението на корона вирус.  Нарушителите са засечени в Ямбол, Стралджа и село Крумово. По закон предвиденото..

публикувано на 28.03.20 в 14:37

Възстановено е движението по пътя Айтос - Руен

Възстановено е движението по пътя  Айтос - Руен, съобщават от Агенция пътна инфаструктура. Трафикът в отсечката беше временно ограничен поради ПТП и в одачите изчакваха на място.  Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg , както и по всяко време..

обновено на 27.03.20 в 14:20

Полицията в Сливен хвана четирима нарушаващи карантината

Четири бързи производства са образувани в Районна прокуратура – Сливен за нарушаване на карантината, съобщават от полицията. За денонощие са извършени 578 проверки за спазване на карантинния период на завърнали се от чужбина.  Най-много адреси за спазване на карантината полицията е проверила в Сливен - 361, в Нова Загора -  105, Котел -72 и..

публикувано на 27.03.20 в 13:09

Проверяват дали роми са извършвали кражби, устройвайки засади

Проверка ще извърши  Районната прокуратура в Бургас,  съвместно със служители на бургаската полиция след медийна публикация. Те ще проверят дали роми от "Победа" са извършили престъпление от общ характер.  Според публикациите, пред преминаващите автомобили изскачал човек с маска, а когато водачът намали скоростта, в превозното му средство влизал..

публикувано на 27.03.20 в 12:46

7 досъдебни производства за нарушаване на мерките в Ямбол

Районна прокуратура – Ямбол наблюдава седем досъдебни производства за нарушаване на противоепидемичните мерки. Пет от деянията са осъществени в град Ямбол, а по едно - в град Стралджа и село Крумово, обл. Ямбол. За тях е предвидено наказание „лишаване от свобода“ до пет години и „глоба“ в размер от 10 000 лева до 50 000 лева. Шест от седемте..

публикувано на 27.03.20 в 12:23

Над 900 заявления са подадени в Община Тунджа за смяна на настоящ адрес

Наплив от желаещи за смяна на адресната регистрация отчитат в 44 –те села на Община Тунджа. До момента няма засечени злоупотреби.  След въвеждането на пропусквателния режим, само за няколко дни, в кметствата са подадени над 900 заявления за промяна на настоящия адрес, съобщи секретарят на Община Тунджа Андон Кръстев: "Но убеден съм, че тази цифра..

публикувано на 27.03.20 в 07:46
Благоевград, 25 март 2020 г.

Облекчава се преминаването през КПП на областните градове

Облекчава се режимът на преминаване през контролно-пропускателните пунктове около областните градове. Позволява се пропускането при необходимост от полагане на грижи за роднини или близки, когато населеното място, в което живеят те, е различно от това на постоянния или настоящ адрес на пътуващия. Позволява се и преминаването при необходимост..

публикувано на 26.03.20 в 15:06