Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът не позволи Бенчо Бенчев да се лекува в Истанбул

Снимка: БТА

Окръжният съд в Бургас остави без уважение искането на Бенчо Бенчев за извършване на преглед в Истанбул, Турция.

Институцията реши, че не е налице действителна причина за даване на разрешение за пътуване в чужбина на подсъдимия. Според Окръжен съд – Бургас от документа издаден от турската болница, не се установява дали се касае за спешно и неотложно лечение или други манипулации, които могат да се извършат единствено там. 

"Напротив, касае се за извършване на медицинска консултация. Не са представени документи, от които да е видно, че единствено в Република Турция и именно в посоченото медицинско заведение практикуват специалисти-невролози, които биха могли да извършват преглед на пациент, диагностициран с болест на Паркинсон. Не е посочено и с какво искания преглед в Република Турция би се отличавал от такъв в здравно заведение в Република България." 

Настоящата инстанция счете, че доколкото в Република България функционират лечебни заведения, спазващи медицинските стандарти за качество на оказваната медицинска помощ, то няма действителна причина за исканото пътуване.

Определението на Окръжен съд - Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Съдът пусна Бенчо Бенчев да се лекува в чужбина, делото ще е на 1 април

Бургаският районен съд отложи за 1-ви април делото срещу общинския съветник Бенчо Бенчев. Той е обвинен в укривателство на несебърския бос Димитър Желязков-известен като Митьо Очите и в незаконно притежание на  оръжия и боеприпаси. По искане на защитата на..

публикувано на 05.02.20 в 12:52
Бенчо Бенчев

Прокуратурата протестира решението на съда Бенчо Бенчев да може да напуска страната

Районна прокуратура – Бургас протестира определение на Районния съд в града, с което е разрешено на подсъдимия Бенчо Бенчев да напуска страната  до 31.03.2020 г. Това бе решено вчера след искане на адвоката на Бенчев. Припомняме, че спрямо..

публикувано на 06.02.20 в 13:14
ВИЖТЕ ОЩЕ

Полицейският участък в Камено отново е районно управление

Полицейският участък в Камено отново стана районно управление, съгласно заповед на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов и по предложение на директора на ОДМВР - Бургас старши комисар Емил Павлов. През юни 2022 година управлението беше..

публикувано на 18.04.24 в 14:59
Снимката е илюстративна.

5-годишни близнаци пострадаха при инцидент с автобус

5-годишни близнаци пострадаха при инцидент с автобус на градския транспорт в Бургас, съобщават от полицията. Те са седели в задната част на превозното средство. В района на бургаската улица "Чаталджа", шофьорът на автобуса е спрял рязко, което довело до..

публикувано на 18.04.24 в 09:46

Около 10 дка тревни площи са изгорели край "Ветрен"

Около 10 дка тревни площи са изгорели в района на бургаския квартал "Ветрен", съобщават от полицията. Пожарът е възникнал  в местността "Герена". Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеоборци.   Причините за пожара са в процес..

публикувано на 18.04.24 в 08:34

14 години затвор за убийство на младеж на пътя в Крушаре

Върховния касационен съд потвърди присъдата от 14-години затвор за Хюсеин Хюсменов, причинил смъртта на 19-годишния Петър Досев при автомобилна гонка в село Крушаре през ноември 2021 година. Съдът отне завинаги шофьорската му книжка.  До инцидента се..

публикувано на 17.04.24 в 14:10

Дни на отворените врати в Районния съд в Бургас

Ученици, посланици на Европейския парламент от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ и бъдещи съдебни администратори от паралелката „Съдебна администрация“ в Средно училище „Йордан Йовков“ посетиха бургаския..

публикувано на 17.04.24 в 13:22
Снимката е илюстративна

Кола блъсна жена на пешеходна пътека в Поморие

Кола блъсна 40-годишна жена на пешеходна пътека в Поморие, съобщават от полицията.  Инцидентът е станал пред детска градина „Веселушко“ вчера на обяд.   Шофьорът е на 53 години от Пловдив. Той е отнел предимството на пешеходката.  Пострадалата се..

публикувано на 17.04.24 в 09:35

Върнаха делото за смъртта на четирима души, загинали при катастрофа в Сливен

Окръжният съд в Сливен върна делото за катастрофата, при която миналата година в ранните сутрешни часове на Гергьовден бяха пометени и убити от джип четирима мъже, возещи се в каруца без светлинни обозначения. Причината за връщането в досъдебна фаза е, че..

публикувано на 16.04.24 в 14:49