Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Километрични опашки пред пунктовете за регистрация и пред КАТ в Сливен

Километрични опашки за регистрация на газовите уредби се извиват пред лицензираните пунктове в Сливен. Шофьорите се притесняват от налагането на глоби и масово регистрират газовите си бутилки. В КАТ също има голямо струпване на хора заради пререгистрацията на автомобилите с монтирани такива уредби. 

При монтирането на газова уредба на автомобила, се изисква това да бъде заявено в Пътна полиция. Изискването е в сила от 2014 г, но мнозина заявиха, че са научили в последния момент.

"Дойде като гръм от ясно небе това всичко, което се получи. Чаках за смяна бутилки два дни. До 2.00 часа минах преглед предната нощ, сега тук от сутринта пак."

"Всички тук, които ги гледаш повечето са за газ. На три опашки мисля, че чакаме."

Пунктовете за регистрация на газовите уредби работят почти денонощно, а опашките от автомобили не свършват.

"От 3.10 съм аз тук. Има още 20 коли и кусур пред мен."

"Ами от 6.00 часа съм тук. И вчера пак бях тук."

Управителят на един от лицензираните пунктове Румен Иванов обясни, че пункта е оборудван от пет години, но почти никой не е проявявал интерес към регистрация.

"През това време  са идвали по една кола на месец  я има, я няма. "


Подробности в звуковия файл.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Трима излекувани от коронавирус в Бургас

Няма нови случаи на заразени с короновирус в бургаска област, стана ясно от информацията, изнесена от Националния оперативен щаб тази сутрин. Новите случаи за денонощието  са 37, общият брой на заразените в България е 449 души.  Новата област, в която е установен заразен, е Видин.  Момиче на 9-години е прието в болница във Варна.  Има изписани нови..

публикувано на 02.04.20 в 08:43

Агенцията по заетостта призовава към използването на електронни услуги

С цел да не се допускат струпвания на множество хора и с оглед спазване на мерките за ограничаване на разпространението на вируса COVID-19, Агенцията по заетостта обръща внимание отново на възможностите, които предоставя Системата за сигурно електронно връчване (е-връчване) . Чрез нея клиентите ни могат да продължат да използват и електронната..

обновено на 01.04.20 в 18:00

Най-малко за парно и топла вода ще се плаща в Бургас

От днес парното и топлата вода са по-евтини с между 8 и 26 на сто за различните топлофикации в страната. Това е окончателното решение на енергийния регулатор, съобщи председателят му Иван Иванов. През април природният газ ще струва с 43% по-малко . През този месец синьото гориво ще струва 25 лева и 20 стотинки за мегават час без..

публикувано на 01.04.20 в 17:23
снимката е илюстративна

Община Созопол набира доброволци

Кризисният щаб на Община Созопол ще се включи в подпомагане дейността на други институции, отговорни за предотвратяване разпространението на коронавируса. В тази връзка стартира кампания за набиране на доброволци, които да съдействат на Общински кризисен щаб, като се включат в мероприятия по доставка на хранителни продукти, лекарства и продукти от първа..

публикувано на 01.04.20 в 16:53

Отменя се обсъждането на проекта за изменение на ОУП на Царево

Отменя се провеждането на обществено обсъждане на проекта за изменение на общия устройствен план на Община Царево, доклада за екологична оценка, доклада за оценка степента на въздействие и всички приложения към тях. То беше предвидено да се проведе от 17:30 часа на 13 април 2020 г. в залата на читалище „Георги Кондолов“ в град Царево. Обсъждането се..

публикувано на 01.04.20 в 16:40

Физическите лица правят годишно изравняване на осигуровките до края на април

До 30 юни се удължава срокът за деклариране и внасяне на окончателните социални и здравни осигурителни вноскиза едноличните търговци, включително плащащи патентен данък иза земеделските стопани, избрали  да се облагат като еднолични търговци. До края на юни, заедно с годишната си данъчна декларация, те трябва да подадат и декларация образец  №6 с..

публикувано на 01.04.20 в 15:17

"Булевард Демокрация" - на 1 април

И Русе се присъедини към най-новата карта на България. Вече не се класираме по работна заплата, население или хубост, ами кой – колко вирусоносители има. Та, в Русе е приет с болестта човек, който се е върнал от Австрия, пробата му е положителна. Заразените у нас вече са общо 412, а излекуваните вече стават 20. Новите трима здрави нашенци са от..

публикувано на 01.04.20 в 15:02