Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ С БНР-БУРГАС ОТ 7 ДО 10 НА 10 МАРТ!

Как се отрази заплахата коронавирус на плановете за почивка и има ли отменени резервации проверяваме тази сутрин. Наш събеседник е собственикът на туристическа агенция Димитър Костадинов. Очаквайте и актуална информация от страната за разпространението на вируса.

Ще бъдат ли чути медицинските сестри? Обявеният за безсрочен протест продължава. Здравните работници от Бургас отстояват исканията си пред сградата на общината. Подробности по темата след новините в 8 часа.

След 9 часа в артзоната на БНР-Бургас представяме новата книга на Дора Велева „Нищо освен живот“. Преводачката има особен сантимент към Ахтопол, чуйте защо.

Прогнозата за времето, най-интересното от днешните вестници и разбира се, жокера от звездите затова накъде ще тръгне вторникът са нашите сутрешни ритуали да омекотим скока в делника. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 18 април

Темите в предаването днес: По-строги правила за електрически тротинетки в Бургас предлагат група общински съветници от Постоянната комисия по транспорт. Акцентът на този път пада върху намаляване на скоростта и санкции за неправилно паркирани. Репортаж на Елена Димитрова. В Бургас вече се прилага отдалечено предоставяне на здравна..

публикувано на 18.04.24 в 14:24

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 18 АПРИЛ:

Здравейте в четвъртък! Без действие, всяка мечта си остава просто хубава мисъл, затова днес бъде активни и сбъдвайте желанията си! Добро утро, да започнем делника с усмивка и добро настроение, нищо че прогнозата е, че ще вали. Екипът ни днес – звукорежисьор е Ваня Желева, новини представя Петя Михова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в..

публикувано на 18.04.24 в 06:30

Булевард "Демокрация" на 17-ти април

За едни изненадваща, а за други очаквана е оставката на земеделския министър Кирил Вътев. Как реагират зърнопроизводителите, какъв трябва да е наследника му и как се отразяват климатичните аномалии на посевите. С тази тема стартираме предаването, а събеседник е председателят на регионалния съюз на зърнопроизводителите Николай Киров. Ще продължим във..

публикувано на 17.04.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 17 АПРИЛ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 17 АПРИЛ! Тази пролет, такова прекрасно лято никога не сме имали. Но палачинката се обръща и сряда идва с жълт код. Добро утро на 17-ти април! Следим най-важното и освежаваме делника в ефира на БНР – Бургас. Ето какво ви предлагаме във времето до 10.00 ч. Избори 2 в 1 за Европейски парламент и Народно..

публикувано на 17.04.24 в 07:00

Булевард Демокрация на 16-ти април

Оказва се успехът и на този летен сезон е под въпрос, сега заради липсата на достатъчно кадри, които да го обезпечат. Темата е водеща в предаването ни и започваме с нея. Ще продължим с режима за платеното паркиране в Бургас. Предложението на общината е зелената зона да стане целогодишна, а да отпадне така наречената хибридна зона . В Поморие се проведе..

публикувано на 16.04.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 16 АПРИЛ!

Централната избирателна комисия започва от днес разяснителна кампания за предстоящите избори 2 в 1, насрочени за 9 юни. Девизът на кампанията е „Избираме заедно“. Политическа е и първата тема в ефира до 10 часа: ПП „Зелено движение“ взе решение партията да се яви на изборите за Европейски парламент и Народно събрание на 9 юни във формат,..

обновено на 16.04.24 в 06:55

"Булевард Демокрация" на 15 април

Темите в предаването: През май започва дългоочаквания ремонт на Дюлинския проход. Трасето ще се работи на отсечки. Рехабилитацията на първия етап ще струва 84 милиона лева. Какво предстои и каква е причината за забавянето на дейностите Даниела Костадинова разговаря с директора на Областното пътно управление в Бургас Митко Порязов. Какво..

публикувано на 15.04.24 в 14:36