Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Камено обяви обществена поръчка за дейности, за предпазване на Полски извор от наводнения

архив

Обществена поръчка е обявена за извършването на строително монтажни работи за намаляването на последиците от наводненията в село Полски извор, община Камено.

След наводнението през 2017 в община Камено, са възстановени пътните настилки, канали, водостоци и двете преминавания през река Малджийско дере. В момента е необходимо спешно да се вземат мерки за отвеждането на водите северно от село Полски извор и недопускането им да се изливат свободно в дворовете. Трябва също да се увеличи проводимостта на река Малджийско дере. Обществената поръчка е за близо 800 000 лв.

Към момента обаче няма осигурено финансиране. Предвижда се средствата да бъдат отпуснати от републиканския бюджет или от друг източник на финансиране. Срокът за подаване на документите на кандидатите е 6 април.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Какви личности искат да изпратят в Брюксел учениците ни от Бургас?

Трябва младите да гласуваме, защото сега е нашият ред да обърнем избирателната активност, настояват учениците от Бургас. Те смятат, че трябва в Европарламента да изпратим тази, които ще представляват България, да следват родните политики и да защитават страната ни от лошите практики. Какви качества обаче трябва да притежават родните..

публикувано на 29.03.24 в 11:27

Щафетата на доброто организира хоро в борбата с рака и левкемията

Щафетата на доброто е инициатива в социалните мрежи на хора, които обичат и се занимават със спорт. Те организират събитие, с което искат да помогнат на двама българи, нуждаещи се от морална и финансова подкрепа. Обявено е като хоро в борбата с рака и левкемията и ще се проведе тази неделя.  Събраните средства ще са за Цветомир от Лом, който..

публикувано на 29.03.24 в 10:20

Обществено обсъждане в Поморие за предстоящи два инфраструктурни проекта

Обществено обсъждане ще се проведе днес в читалище "Светлина" в Поморие от 18.00 ч., съобщават от Общината.  Ще бъдат представени два проекта. Единият от тях предвижда о бновяване на пространството при входа на Поморие откъм Слънчев бряг и Ахелой, както и основен ремонт на ул. „Манастирска“. Другият проект е свързан с и зграждане на светофар на..

публикувано на 29.03.24 в 09:14

Водата ще бъде спряна днес в района на ул. „Братя Пренерови“ в Бургас

Водата ще бъде спряна днес от 08:00 до 13:00 ч. в района на бургаската ул. „Братя Пренерови“ в района на болница „Сърце и мозък“. Това съобщават от ВиК - Бургас.  Причината е извършването на строително - монтажни дейности. 

публикувано на 29.03.24 в 08:18

Ръст на трудовите злополуки в България, в Бургас няма нито един сериозен инцидент

Сериозен ръст на трудовия травматизъм в България през 2023 година отчете Главна инспекция по труда по време на работна среща в морския град, посветена на кампанията под надслов „Прибери се у дома след работа, там някой те очаква“. „За миналата година пряко свързаните с работния процес трудови злополуки са 440“, посочи изпълнителният директор на ГИТ..

публикувано на 28.03.24 в 17:46

Община Болярово очаква да започне работа по два ВиК проекта с пари от ПВУ

Всеки момент община Болярово очаква да подпише два договора за проекти финансирани по Плана за възстановяване и развитие. Предстои ремонт на училището и откриване на фитнес залата. Всички проблемни участъци по третокласната пътна мрежа са ремонтирани, кметът настоява това да стане с всички пътища, които водят към границата. Проблем с..

публикувано на 28.03.24 в 16:31

Ще плати ли "Лукойл" преработката на нефтените утайници за своя сметка?

Казусът с отстраняването на нефтените утайници край Бургас отново излиза на дневен ред. Предстои да се проведе на 1 и 2 април обществено обсъждане на Доклада за оценка на въздействието върху околната среда в общините Камено и Бургас. Това е второ преработване на документа, след като са констатирани пропуски в първия му вариант през август миналата..

публикувано на 28.03.24 в 15:24