Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

СУ „Константин Петканов“ стартира дистанционното обучение

Успешен старт на дистанционното обучение отчетоха от бургаското СУ „Константин Петканов“. За кратко време учителите успяха да подготвят видеоуроци, презентации, работни листи, тестове и самостоятелни работи, с които учениците да затвърдят знания от вече изучавания материал и да придобият нови.

За нас, вероятно както и за всички, дистанционното обучение бе предизвикателство, а извънредната ситуация се оказа катализаторът, който да ускори процеса. В друго време щяха да са нужни месеци.“ коментират учителите от бургаското училище.

Колегията на СУ „Константин Петканов“ показа, че може да работи при форсмажорни обстоятелства и за броени часове създаде профили на своите ученици в различни платформи: Shkolo, Google classroom, Офис 365, Кан Академия, Уча.се, както и организира групи по класове чрез Фейсбук. Родителите предварително се запознаха с графика за провеждане на обучението, както и с ресурсите, с които ще работят учениците и учебният процес стартира без сътресения. Добрата подготовка на учителите за работа в дигитална среда и създадената организацията обещават новите предизвикателства пред обучението да бъдат преодоляни по възможно най- креативен и забавен начин.

Учителите изразяват благодарността си на издателствата, които предоставиха свободен достъп до своите електронни ресурси.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Казусът с общата сграда на английската и немската езикови гимназии е пред приключване

Община Бургас предлага край на дългогодишната сага с общата учебна база на езиковите гимназии - Английска и Немска, чрез преместване на АЕГ "Гео Милев" в сградата на СУ "Добри Чинтулов" в ж.к. "Изгрев", което да се пренесе в съседната на нея сграда на СУ "Йордан Йовков". Това е възможност да се подобрят условията и учебният процес в тези бургаски..

публикувано на 16.07.20 в 15:34

Университет "Проф.д-р Асен Златаров" ще си сътрудничи с ТУ - Варна

Споразумението беше сключено между Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас и Технически университет-Варна. Двата ВУЗ-а си подават приятелски ръка, за да си партнират за повишаване качеството на образованието и да дадат по-голям принос за развитието на българската наука и икономика. Сключената договореност декларира готовността на двете висши..

публикувано на 16.07.20 в 14:49

Ремонтират училището в с. Стефан Караджово

Официално е подписан договорът за ремонт на училището в село Стефан Караджово, съобщи кметът на община Болярово Христо Христов. Общинската администрация започва работа по обявяването на обществените поръчки за избор на изпълнители. По Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. ще бъдат отпуснати 371 358 лв. Целта на проекта е да се повиши..

публикувано на 16.07.20 в 08:59

152 деца повишават знанията си през лятото в ОУ "Елин Пелин"

152 деца от ОУ "Елин Пелин" продължават своето обучение и през лятната ваканция, за да повишат своите знания и умения. Учениците са от 1. до 6. клас и са разпределени в 32 групи, в които вземат допълнителни часове по български език и литература, математика и природни науки по проект "Подкрепа за успех". Дейностите по проекта стартираха през месец юни..

публикувано на 14.07.20 в 12:27

Първото класиране на кандидатстващите след седми клас се очаква днес

Първото класиране след седми клас в гимназиите трябва да излезе днес.Учениците  могат да го проверят   на priem.mon.bg. Необходим е  входящ номер и код за достъп от служебната бележка.Подаването  на заявление за участие във втория етап е до 16 юли. То ще стане ясно на 20 юли.

публикувано на 13.07.20 в 08:17

Стартира "Лятна академия за деца и ученици" към НХА в Бургас

От 13 до 31 юли в Бургас ще се проведе "Лятна академия за деца и ученици" , организирана от бургаския филиал на Националната художествена академия.  Студенти и преподаватели от НХА и художници от Бургас ще предложат на децата незабравими срещи с изобразителното изкуство. В рамките на детската академия са подготвени специализирани ателиета по рисуване,..

публикувано на 12.07.20 в 13:14

Детската градина в Болярово затвори врати

Детската градина в Болярово отново затвори врати от тази седмица, а причината за това е в малкия брой на децата, които редовно я посещават, съобщават от общината. До есента остават затворени и филиалите на детската градина в селата Воден и Стефан Караджово. Персоналът няма да бъде пуснат в принудителен неплатен отпуск. Заради пандемията..

публикувано на 08.07.20 в 11:53