Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Исмаил Осман: Имаме добра организация за подпомагане на нуждаещите се хора в Руен


Създадена е добра организация с кметовете на населените места в община Руен за доставяне на хранителни продукти от първа необходимост и лекарства. Това посочи кметът Исмаил Осман. „Кметовете на населените места събират необходимата информация. Хората звънят на дежурните телефони или на кмета. Ако става въпрос за хранителни продукти от първа необходимост, кметът ги купува от магазина и ги доставя. Ако става въпрос за лекарства, тъй като не във всички населени места имаме аптеки, правим организация. След като се събере необходимата бройка, пращам кола от Общината, която снабдява хората“, обясни той.

Исмаил Осман допълни, че към момента няма записали се доброволци за доставянето на хранителните продуктите. Той посочи, че на този етап Общината се справя със служителите от администрацията, съвместно с кметовете на населените места.

В село Люляково хлебарят Ахмед Мустафа е решил да предоставя безплатен хляб за хора в нужда. „Той снабдява магазините в 15 населени места в община Руен е с хляб. Този човек пое инициативата ако има самотни хора, пенсионери, които са в трудно положение и на които няма кой да им помогне, той увери, че ще им доставя по един хляб на ден“, обясни кметът.  

108 души са в момента под карантина в община Руен.  „Това са хора, които са работили в чужбина и са се върнали заради проблемите в държавите, в които те работят. Предимно са от Германия, Франция, Англия. Имаме и от Скандинавските страни – Швеция, Норвегия и Дания. Това са хора, които работят основно в кораборемонтни заводи. От Германия, Франция и Англия са основно хора, които работят в строителството и по ресторанти“, допълни Осман.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Болярово

Болярово със сондажи за нови водоизточници

В крайграничната община Болярово започнаха сондажи за нови водоизточници. Заради липсата на валежи през последните месеци, количеството на  водата значително се е понижило във всички във вододайни зони, информира кореспондентът ни Даниела Костова. Село Горска поляна от месец е на режим, като водата се пуска за 24 часа, след това два дни чешмите..

публикувано на 31.05.20 в 15:39

В понеделник сменят зам.-министъра на екологията

Зам.- министър Красимир Живков ще бъде сменен в понеделник, заяви премиерът Борисов . Той обяви срока в Поморие, след като извърши инспекция на строителството на обходния път на града По повод отстраняването от длъжност на Красимир Живков, премиерът заяви, че никой не може да упрекне ГЕРБ в милост: “С Емил Димитров, министъра на..

публикувано на 31.05.20 в 11:58

Арена Бургас трябва да е завършена до края на годината (СНИМКИ)

До края на годината се предвижда да бъде завършена залата „Арена Бургас“. Днес премиерът Бойко Борисов инспектира строителния обект в морския град. Заради извънредното положение се е получило забавяне на монтирането на финишната ламарина на покривната конструкция. С два месеца изостава проектът от планирания график, посочиха от фирмата –..

публикувано на 31.05.20 в 11:33

Плувецът Цанко Цанков в кампания срещу цигарите

Кампания под надслов „Живей здравословно, мисли позитивно“ ще се проведе днес в Бургас. Тя е посветена на Международния ден за борба с тютюнопушенето и се организира от Общинския съвет по наркотични вещества и отдел „Превенции и младежки дейности“ към Община Бургас. Сред посланиците на кампанията е преплувалият Бургаския залив Цанко Цанков. Той..

публикувано на 31.05.20 в 08:15

В Руенско почетоха паметта на загинали партизани и ятаци

76–годишнината от гибелта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук” отбеляза БСП на паметниците край руенските села Добра поляна и Топчийско. За да почетат паметта на загиналите и да припомнят за подвига и героизма им, на поклонението дойдоха председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов, областният председател на партията Стойко Танков,..

публикувано на 30.05.20 в 14:45

Падна забраната за провеждането на конгреси и изложения

Разхлабват мерките и за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари и изложения. Днес здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която се регламентира реда за протичането им.   Събитията могат да се провеждат при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет и при спазване на въведените противоепидемични мерки. До..

публикувано на 30.05.20 в 12:27

Слагат камери на Поморийското езеро

Видеонаблюдение ще бъде осъществено на поморийското езеро с реализацията на проект. Той е спечелен от общината. Ще бъдат подменени стари канали и изградени нови, така че да не се влива сладководна вода в солената. По този начин ще бъдат запазени микроорганизмите, които произвеждат  лечебната кал. Тя често се краде, обясни кметът Иван Алексиев и..

публикувано на 30.05.20 в 11:01