Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Дезинфекцията в Община Несебър се извършва по график

Снимка: Община Несебър

Община Несебър извършва дезинфекция на селищата на територията си.

В три от селата - Тънково, Оризаре и Гюльовца, обработката на уличната мрежа бе извършена в сроковете, определени по график.

Всички дейности са на регулярен режим на изпълнение, до отмяна на извънредното положение.

Действията по дезинфекция в община Несебър се извършват по предварително съгласувана с местния Оперативен щаб схема, обхващаща всички населени места, включително Паницово, Раковсково, Приселци и Баня.

На дезинфекция в селата, както и навсякъде, подлежат детските площадки, автобусните спирки и др.

Сградите общинска собственост с публичен режим на ползване са обект на всекидневна обработка, според предписанията на Общинския щаб за борба срещу разпространението на корона вирус.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Поставиха спасителен пояс на бургаския мост

На Моста на бургаския плаж е монтиран спасителен пояс с 30-метрово въже като превантивна мярка. Той може да се използва единствено при спешни случаи с давещ се човек или друго живо същество, не и за игра. Комплектът със спасителния пояс е под видеонаблюдение. 

публикувано на 05.06.20 в 12:12

Стартира ремонтът на пътя Ямбол- Сливен

Стартира ремонтът на пътя Ямбол- Сливен в ямболския участък. През миналата година основни ремонтни дейности бяха извършени и на територията на област Сливен.  Ремонтът се извършва в участъка град Ямбол – село Крушаре, уточни областният управител Димитър Иванов. "Тези 8.6 км, които остават до Ямбол. В рамките на този строителен сезон ще..

публикувано на 05.06.20 в 12:02

РИОСВ – Бургас отбеляза Денят на околната среда

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас отбеляза Денят на околната среда с малчуганите от група „Моряче“ в детска градина „Звездица Зорница“ със засаждане на подправки в биоградинката на детското заведение. Учениците от 3в клас с класен р-л Мариана Славова от ОУ „Антон Страшимиров“ се включиха в инициативата..

публикувано на 05.06.20 в 11:26

На Рибарското селище край Бургас ще има културно-исторически комплекс

Модерен културно-исторически комплекс ще промени изцяло облика на Рибарското селище край Бургас. Той ще разполага с многофункционална зала и площадно пространство, където ще се осъществяват различни културни, образователни и развлекателни прояви. Многофункционалната зала ще има конструкция, съставена предимно от дървени елементи, което ще спомогне тя..

публикувано на 05.06.20 в 11:11

Приключи първият етап от изграждането на шумозаглушителна стена край Сарафово

Първият етап от изграждането на шумозаглушителна стена край бургаския квартал „Сарафово“ е приключил. 3 метра е висока стената, която е издигната по пътя за Сарафово, до пътния възел. Общата стойност на проекта ,който осъществява община Бургас съвместно с Агенция „Пътна инфраструктура, е 2 млн и 700 хиляди лева и предвижда шумоизолиращата стена да бъде..

публикувано на 04.06.20 в 17:37

До 24 юли затварят "Демокрация" от "Кирил и Методий" до "Гурко"

Продължава поетапната реконструкция на бургаския булевард "Демокрация". Ремонтни дейности първо извършва ВиК. Там се сменят старите тръби. След това Общината обновява асфалтовата настилка.  В тази връзка се налага реорганизиране на движението в участъка от ул. "Св. Св. Кирил и Методий" до ул. "Ген. Гурко" за периода от 5 юни до 24 юли 2020 г., като..

публикувано на 04.06.20 в 16:26
улица в

Над 100 нови улици в община Бургас ще получат имена

Над 100 нови улици в различни квартали на община Бургас ще бъдат именувани за първи път. Близо половината от тях са в кв. "Крайморие" - 48 броя. Останалите са в зона "Г" и "Д" на ж.к. "Меден рудник", Северна промишлена зона, кв. "Горно Езерово" и "Долно Езерово", "Победа", "Пети километър" и с. Маринка. Причините за именуването на улиците са влезли в..

публикувано на 04.06.20 в 16:12