Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" на 6 април

Темата  ни днес  е как се справят висшите училища в създалата се ситуация. Повече от десет години в Бургаския свободен университет  използват платформи за дистанционно обучение, в които са качени всички лекции. От всеки край на света, по всяко време студентът може да чете учебни материали и да изпълнява  задачи така че да бъде  отчетено изпълнението като брой студенти и като резултати.  Могат да се осъществяват лекции в реално време,консултации, мултимедийни презентации.  
Пакети с хранителни продукти ще бъдат раздадени на най-нуждаещите се бургазлии. От днес заявлението за кандидатстване може да бъде изтеглено от страницата на Община Бургас и бяха разяснени критериите.  От Българския червен кръст се обърнаха и  с призив към хранителните вериги и производители за дарение на  продукти. Причината е, че заради извънредната ситуация са се увеличили нуждаещите се хора, на които се осигуряват доставки.
Жители на община Приморско създадоха бърза организация и помагат на семейство от Ясна поляна, останало без дом след пожар. Той унищожи покрива на къщата им, мебели и техника. В момента хората са при свои близки, предстои общинският съвет на Приморско да вземе решение как може да бъдат подпомогнати младите хора.
 В коментарната рубрика -финансовият експерт Добромир Янев със съвети към фирмите.   
Информираме и за опашките, които се извиха пред Бюрото по труда. Сред чакащите за регистрация бяха служители на ресторанти, магазини, автосервизи ,както и хора,работещи в сферата на транспорта. По данни на НОИ в Бургаска област само през месец март  3 пъти е нараснал броя на безработните.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

РИОСВ ще направи проверка на плажа в Ахтопол заради унищожени дюни

 Регионалната екоинспекция в Бургас ще извърши проверка на плажа в Ахтопол. Причината е сигнал за унищожени пясъчни дюни.Чрез заснемане на територията с GPS ще бъде установено дали има унищожени терени и от какъв вид са те. От община Царево са установили извършителя на нарушението, като изравняването на пясъчната ивица е преустановено. Изравняването на..

публикувано на 26.05.20 в 09:05

Детските градини и ясли в Община Бургас възстановяват приема от днес

Детските заведения отварят врати в Община Бургас от днес.  До този момент децата, които се връщат в яслените групи и градините са 3 566. Допустимият брой на деца в група ще бъде 16.  900 души – педагогически и непедагогически състав е готов да започне работа. Това каза за БНР Бургас  Веселина Таралова, от дирекция „Образование и демографски..

обновено на 26.05.20 в 07:27

"Булевард Демокрация" - на 25 май

Повече излекувани отколкото заразени, отчетоха днес от държавния щаб. Дали това действа успокояващо, но гръцките собственици на къмпинги вече почнали да смятат печалбата. Те започват работа от 1 юни и вече имали резервации от българи и румънци. Явно само призивите да се почива по нашето Черноморие не са достатъчни. И пак в южната ни съседка..

публикувано на 25.05.20 в 14:50
Паметникът на Божидар Димитров в карнобатското село Искра

Осветиха паметника на Божидар Димитров в с. Искра (галерия)

Преди две години ви разказахме за благородната инициатива на Турхут Исмаил, строителен предприемач, който възстанови църквата в родното си село Искра, в Община Карнобат. Храмът е строен през 1882 г. от тревненския майстор Уста Генчо. Сградата е паметник на културата и за да случи по-бързо проекта тогава съдейства Божидар Димитров. Той дари..

обновено на 25.05.20 в 12:44

Абитуриенти организираха автошествие в Бургас (СНИМКИ)

Автошествие с абитуриенти се проведе днес следобед по улиците на Бургас. В него се включиха над 100 зрелостници с близо 40 автомобила, украсени с балони. Младежите се събраха край стадион Лазур и организирано, съпровождани от полицейски автомобили, преминаха през града, с надути клаксони на колите си, за да изразят емоцията си от завършването на 12..

обновено на 24.05.20 в 17:54

Отличиха бургазлията академик Никола Съботинов с голямата награда за цялостен принос в науката Питагор’2020

Министерство на образованието и науката връчи годишните награди за принос в науката. Най-важната от тях бе отредена за академик Никола Съботинов. "Днес е 24 май и Бургас има още една причина да се гордее със своите хора на културата, науката и изкуството. За мен е удоволствие да поздравя моя приятел академик Никола Съботинов за високата чест..

публикувано на 24.05.20 в 17:52

Бургас чества 24 май с тържествен камбанен звън и химна „Върви народе възродени“

С тържествен камбанен звън и химна „Върви народе възродени“ в изпълнение на солистите на бургаската опера започнаха празничните прояви посветени на Деня на българската просвета и култура в Бургас. Десетки жители на града се събраха на площада пред сградата на общината, за да проследят празничния концерт. 10 солисти от бургаската опера от прозорците..

обновено на 24.05.20 в 14:18