Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родилки в извънредно положение: Спокойни сме, благодарим на УМБАЛ Бургас

2
Ангелина Митева

Положението е извънредно, но раждане не можеш да отложиш. В УМБАЛ Бургас се чувстваме спокойни, всичко с нас е наред и искаме да благодарим на целия персонал за отзивчивостта и вниманието, разказаха днес Ангелина Митева и Кристина Димитрова. Двете са станали майки на 3 и 4 април, родили са нормално и съвсем скоро ще се приберат вкъщи със своите бебета.

„Нямах абсолютно никакви колебания да избера тази болница. Направих го най-вече заради многото добри отзиви за специалистите тук. Водещи за мен бяха мнения на вече родили жени, които споделят прекрасни впечатления. Епидемията от коронавирус не е повлияла на избора ми по никакъв начин“, разказа Ангелина, чиято дъщеря Ивелина е родена на 4 април. „Бебето е родено нормално, доволна съм от целия екип, всичко мина много добре“, сподели Ангелина.

При Кристина Димитрова раждането е протекло по-трудно, затова тя и синът й Иван ще останат в болницата по-дълго. „Избрах УМБАЛ Бургас, защото тук има специалисти от най-различни специалности, което за мен е много важно. Най-много ме впечатли наличието на много лекари тук, постоянно идват да питат как сме, вниманието от целия персонал“, разказа Кристина. "Имах лекар от болницата, който ми следи бременността, но дойдох при който е на смяна. Не съм правила уговорка с никого и не съм усетила разлика в отношението, напротив", добави тя.

Двете майки споделиха, че не се притесняват от коронавируса. „Рискът навсякъде е един и същ, без значение дали е частна или държавна болница. Можеш и вкъщи да се заразиш – няма никаква гаранция за това. Спазваме всички мерки за дистанция и не се притесняваме излишно“, споделиха Ангелина и Кристина.

От началото на извънредното положение – 13 март, в УМБАЛ Бургас са се родили близо 100 бебета, като в последните дни броят на ражданията се увеличава. Момчетата са повече – 57. В Родилно отделение се спазват всички противоепидемични мерки, а родилките се настаняват по една в стая, когато има възможност за това. Свижданията са забранени, но е организирано предаване на вещи от близките чрез персонала на отделението, така че младите майки да не бъдат лишени от нищо.

Изписванията на бебетата се извършват в присъствието само на майката и бащата – други роднини на територията на болницата по време на извънредното положение не се допускат.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Обществено обсъждане на проекта за интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион

Обществено обсъждане на концепцията за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) „Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион“, с водещ партньор община Бургас, ще се проведе на: 17.04.2024 г. от 11.00 ч. в залата на Община Айтос; 18.04.2024 г. от 13:00 ч. в Лекционна зала, Читалище „Георги Кондолов“, гр. Царево; 19.04.2024..

публикувано на 16.04.24 в 15:35

Центърът за рехабилитация и водолечение във "Ветрен" работи целодневно

Центърът за рехабилитация и водолечение за деца в бургаския квартал „Ветрен“ предлага специализирани грижи целодневно, съобщават от Община Бургас. Той предоставя почасови, комплексни услуги на нуждаещите се деца, съобразени с индивидуалните им потребности всеки делничен ден от 07:30 до 18:00 часа. Центърът се намира до БХ „Св. Мина“, а за предоставяните..

публикувано на 16.04.24 в 10:50

В ДКЦ 1 - Бургас вече консултират пациенти чрез видеовръзка

Специалистите от ДКЦ – 1 в Бургас вече консултират пациенти, намиращи се на километри разстояние от тях чрез станция за телемедицина. Тя предлага лесен начин за комуникация между лекар и пациент, преодолявайки необходимостта от физическо посещение на лекарския кабинет. Отдалеченото предоставяне на медицинска помощ ще подпомогне трудноподвижните,..

публикувано на 15.04.24 в 15:09

Великденска акция по кръводаряване започва от днес в Сливен

Великденска акция по кръводаряване под надслов „Запалете свещичка, подарете любов“ стартира от днес в Сливен. Тя се организира съвместно от БЧК и Отделението по трансфузионна хематология при МБАЛ "Д-р Иван Селимински”. За всеки участник в акцията Областният съвет на БЧК е осигурил символичен подарък.  В първият ден от кампанията от сутринта до обяд..

публикувано на 15.04.24 в 12:54
УМБАЛ Бургас

Безплатни консултации с невролог в УМБАЛ - Бургас за диабетици

Безплатни консултации с невролог за пациенти със захарен диабет организира Отделението по ендокринология в УМБАЛ Бургас, съобщават от лечебното заведение. Целта е ранна диагностика и навременно лечение на диабетната полиневропатия – едно от най-честите и опасни усложнения на диабета. Това е увреждане на нервите под влиянието на високата кръвна..

публикувано на 15.04.24 в 09:24

В Бургас отбелязват Деня без асансьори с изкачване на висока сграда

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи днес, 14 април от 10 часа в хотел "Парк". Общо нагоре и надолу участниците в акцията ще преминат през 516 стъпала. Инициативата е част от ежегодно глобалното събитие и има за цел да промотира по-лесен начин да добавим към ежедневието си повече физическа..

публикувано на 14.04.24 в 07:30

Кръводарителска акция ще се проведе днес в Бургас

Националната кръводарителска кампания "Даряваш кръв - даряваш живот" на БНТ идва в Бургас.  Акцията ще се проведе днес в заседателната зала на Община Бургас от 09.00 до 13.00 часа.  Кампанията се осъществява с помощта на Националния център по трансфузионна хематология и под патронажа на Министерството на здравеопазването.  Основната й цел е да..

публикувано на 11.04.24 в 08:15