Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бизнес-план, ако ще предоговаряме кредит с банката, заради кризата

Снимка: архив

План как ще се развива бизнесът ни след кризата е необходим, ако преговаряме с банка, когато не можем да си плащаме кредита. Това коментира пред БНР-Бургас Добромир Янев, финансов експерт с дългогодишен опит в банковата сфера. Ако бизнесът ни е блокиран заради кризата и не можем да обслужваме заемите си, трябва ние да инициираме среща и разговор с финансовата институция, предпоръча той:

„Хората трябва да бъдат много наясно с очакванията си за следващата поне една година как ще се развива бизнесът им. Тоест – той сега е спрял. ОК! Преминава кризата след Гергьовден или май-юни месец, падат всички забрани. Отварят хотели, заведения… Това означава ли, че веднага ще текнат парите? По-скоро – не. Така че, когато бизнесмените влязат в разговора, те трябва да имат много ясна представа с какъв личен финансов буфер разполагат…“

Бизнесмените трябва да имат визия как ще се развива фирмата им през следващите 6-12 месеца, добави Добромир Янев. Така ще се изготви план, който да удовлетворява и двете страни, посочи той.

Репортаж по темата можете да чуете в прикачения файл.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пада карантината при международните превози

От днес отпада карантината за международните превози и автобусните превозвачи. Така няма да се налага всеки от тях, който преминава през страната, да е във временна изолация. Досега, заради епидемията, международните шофьори, които се завръщаха у нас, трябваше да остават 14 дни под карантина, преди да поемат на следващ курс.

публикувано на 25.05.20 в 09:39

Концесионерите казват с колко ще намалят цените по плажовете

Днес изтича срокът, в който концесионерите и наемателите на плажове трябва да уведомят министъра на туризма за цените на плажните принадлежности за предстоящия летен сезон. Според текстове от Закона за здравето, бизнесмените трябва да предоставят на посетителите чадъри и шезлонги, намалени с не по-малко от 50% от цените за сезон 2019 г. или от..

публикувано на 25.05.20 в 09:14
Диана Саватева

Безплатна реклама в новините и Фейсбук-кампания ще популяризират Бургас

Безплатна реклама чрез телевизионни новини и Фейсбук - реклама са сред действията, които администрацията предприема, за да популяризира общината за летен туризъм. Това поясни ресорният заместник - кмет Диана Саватева. В първия курс на кораба до остров „Света Анастасия“ си осигурихме именно такова медийно отразяване, посочи тя: „ Тогава,..

публикувано на 25.05.20 в 08:49

Предлагат биопродукция на фермерски пазар в Бургас

Традиционният фермерски пазар ще се проведе днес на Славейковото пазарче в Бургас. Той е с работно време от 11:00 до 16:00 часа, а производители ще предложат своята биопродукция. Очакват се домашна юфка и билки от Айтоския Балкан, сиропи и тинктури от старопланински билки, разнообразни млечни продукти и богат асортимент на месни..

публикувано на 24.05.20 в 10:30

53-ма автори участваха в конкурса за туристически бранд на Бургас

53-ма автори от страната и чужбина се включиха с повече от 70 предложения в конкурса за графична концепция на туристически бранд "Бургас".С пециализирано жури, в състава на което влизат представители както на артистичните среди, така и на туристическия бранш, проведе първото си заседание и разгледа предложенията. В повечето графични проекти авторите..

публикувано на 22.05.20 в 17:23

Бургас е сигурна туристическа дестинация, представително изследване ще го потвърди

Мащабно представително и обобщаващо проучване ще покаже степента на изградения имунитет срещу КОВИД-19 в Бургас. Между 3000 и 5000  ще са необходимите  антителни тестове  през първата половина на юни. От общинския щаб информират, че безопасните за посещение региони в Европа разчитат на такава реклама. Когато скоро Бургас излезе със свое послание..

публикувано на 22.05.20 в 12:44

ГЕРБ-Несебър с конкретни предложения за Общината

Съветниците на ГЕРБ  изразиха становище, че Община Несебър  в кризисната ситуация не предлага на туристите си по- удобно и по-евтино паркиране, не заявява и културен туризъм без такси за посещение на музея в Стария град или безплатни турове. Преди месец в докладна в ОбС-Несебър представителите на политическата сила поискаха да се гарантират..

публикувано на 22.05.20 в 11:13