Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" на 8 април

Ще успеят ли  зърнопроизводителите  да пласират продукцията си. Доколко е оправдана надеждата на бранша до август положението да се нормализира и какво се случва с ниската изкупна цена-ще чуем председателя на Съюза на зърнопроизводителите в Бургаска област Николай Киров.
Как се справят малките фирми за случаен превоз в критичната ситуация. В неактивния сезон, фирмата на Добромир Симов поддържа 4-5 души персонал, който, през лятото, се увеличава, но той е категоричен, че не може да си позволи да плаща дори 40-тте процента от заплатите им, каквато е държавната мярка. Спрял е работа от осми март, пояснява, че разходите се трупат - за паркинги, за технически прегледи, за застраховки. Няма как да се разчита на спестявания от по-малките фирми. Автобуси също няма как да се продават, защото в тази ситуация няма и кой да ги закупи.
Ще отправим поглед и към агенциите за недвижими имоти. Не се наблюдава масово освобождаване на търговски площи заради мерките. Това посочва брокерът Румяна Георгиева, член на Националното сдружение на недвижимите имоти.
 В коментарната ни рубрика- анкета докога трябва да продължи извънредното положение. Слънчевото и по-топло време  днес отново оживи улиците на града. Различни аргументи „за“ и „против“за удължаването на извънредното положение изразиха хората.
Утре предстои кръводарителска акция в затвора, служителите му ще се включат,  организирана е и кръводарителска акция със студентския съвет на университет Проф. д-р Асен Златаров. Ще проследим как се осъществява една такава кампания в кризата. 
 Бургаският куклен театър дори в условията на извънредно положение успява да зарадва с интересни инициативи своите зрители. Всичко се случва онлайн - всеки делничен ден се провежда куклен „кризисен щаб“, организират се видеоразговори на децата с любимите им куклени герои, разказват се  приказки и могат да се гледат онлайн спектакли.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
делфинариум

Делфини, тюлени и пингвини - в нова атракция в Бургас?

Инвестиционен проект за парк с делфинариум, ботаническа градина и център за животински видове е внесла Община Бургас в екоинспекцията. Той предвижда промяна на регулационните планове и е планиран да е в Парк „Езеро“, където трябваше да се случи и неслучилият се Океанариум. Изменението в плановете е за общински терен, в размер малко над 117..

публикувано на 02.06.20 в 16:43

Сливен отдаде почит на делото на Христо Ботев

Под звуците на сирените и националния химн Сливен отдаде почит на делото на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Венци и цветя бяха поднесени пред паметника на войводата Хаджи Димитър и сливенските възрожденци от представитлите на общинската и държавна власт в града, политически партии и граждански организации.  Кметът на Сливен..

публикувано на 02.06.20 в 16:16

Протест в Ямбол след закриването на павилионите на автобусните спирки

Павилионите на автобусните спирки в Ямбол остават затворени повече от два месеца, а на уволнените служителки не са изплатени последните възнаграждения. Днес те излязоха на  протест, ще си търсят правата и в съда. Поради намаления обем на работа, в условията на въведеното извънредно положение, в края на март, 25 служителки са уволнени, но..

публикувано на 02.06.20 в 16:10
Старата и новата плоча върпу дома на Венета Ботева и Христо Ботев

"Булевард Демокрация" - на 2 юни

„ След Освобождението Венета Ботева получава жалка поборническа пенсия от 30 лв., която не стига за нищо. Венета няколко пъти пише просби до Народното събрание с молба сумата да бъде увеличена, но получава откази. И то от председателя Стефан Стамболов, когото тя хранила дълго време в Букурещ, и когото Ботев много обичал. Стамболов се отвръща от..

публикувано на 02.06.20 в 14:57

Несебър също почете 2 юни

Несебър отбеляза 2 юни - Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България.  Сред присъстващите на паметника на поета бе и кметът на общината Николай Димитров. След като по традиция точно в 12 часа прозвучаха сирените – сигнал за едноминутно мълчание в памет на героите, Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър-Световно наследство“ припомни..

публикувано на 02.06.20 в 14:31

Поморие се преклони пред паметта на Ботев и загиналите за свободата на България

Денят на загиналите за свободата на България и 144-та годишнина от гибелта на Ботев бяха официално почетени и в Поморие, пред бюст-паметника на поета. Интересни исторически факти за живота на революционера и събитията около 2 юни 1976 г. припомни в словото си директорът на ОУ „Христо Ботев“ гр. Поморие Румяна Динева. Точно в 12.00 часа, под звука на..

публикувано на 02.06.20 в 14:05

Бургазлии: Ботев ни завеща, че свободата не е даденост

Цветя и венци бяха положени днес пред паметника на Христо Ботев в Морската градина в Бургас. Традиционният ритуал по повод годишнината от смъртта на поета не се състоя, но въпреки това  граждани, представители на общинската и областната администрации, политически формации и общински съветници почетоха  делото на Ботев и загиналите за свободата на..

публикувано на 02.06.20 в 13:45