Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нови заразени с коронавирус в Ямбол и Сливен

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Установените нови случаи на Ковид-19 са 33, от тях в болница са настанени 21. Това съобщи доц. Димо Димов от Националния оперативен щаб. Доказаните лабораторно с коронавирусна инфекция в страната стават 2 292 лица.  

Новите случаи са разпределени в 8 области: 12 в София, Плевен – 4, Благоевград, Видин,  Пазарджик, Сливен и Ямбол – по 3 и област Враца – два.

Към 21 часа на 19 май за деня са изследвани 1432 проби. Общият брой на тествуванията е 68 243 или 9 749 към 1 млн от населението.

Заболяло е и дете на 13 г. от София.

2 нови случая има и сред медицинския персонал – те са областите Враца и Плевен.

С отрицателен писиар тест и липса на симптоматика за Ковид излекуваните нови пациенти са 38. Те са от Бургас, Ямбол, Сливен, София, Пловдив, Смолян и Хасково.

4-ма пациенти са починали. Мъж на 71 години от дом за стари хора в гара Орешец,  92-годишна жена от дома в град Кула – и двамата с придружаващи заболявания. Летален изход и за мъж на 53 години, починал в МБАЛ Търговище, без данни за съпътстващи болести. Починал е и мъж на 36 години в МБАЛ Ямбол. Той е бил с декомпенсиран диабет. Общо починалите лица са 116.

В болница към настоящия момент са 285 пациенти, от които 33 на интензивно лечение. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
проф. д-р Тодор Кантарджиев

9 нови случая на COVID-19 в Ямбол и 3 в Сливен

9 нови случая на коронавирус в Ямбол, обявиха от Националния оперативен щаб. Оттам определиха ситуацията като притеснителна. Общо 151 са там инфектираните от началото на кризата. 19 са новозаразените у нас за денонощието, сред тях и трима души от Сливен - момиче на 14 години и бременна жена на 39 години и медицинска сестра. Общият броя на болните..

публикувано на 02.06.20 в 08:32

Само 6 са новите случаи на COVID-19 в страната (ОБНОВЕНА)

"Новините са оптимистични, улеснен съм много и бих искал да започна с това, което няма през изминалото денонощие", това каза главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев на редовния брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.  През последното денонощие няма новозаразени с коронавирусна инфекция деца до 18 г.  Няма..

публикувано на 01.06.20 в 08:25
МБАЛ

4-годишното дете на лекарка от Сливен е сред новите случаи с COVID 19

Сливен и Ямбол остават активните области със заразени лица.  Четирима  са дали положителни проби в Сливен за денонощието, в Ямбол двама. Заразено е дете на 4 години като  случаят е пряко свързан с медицински персонал, то е част от семейството на лекарка от Сливен.  Сред излекуваните в страната  са двама пациенти от  Ямбол. Сред починалите е  64-..

публикувано на 31.05.20 в 08:26
проф. д-р Тодор Кантарджиев

14 нови случаи на коронавирус

14 са новите случаи на коронавирус, заяви проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб. Четирима са настанени в болница. Изследваните проби са 1353. Сред новозаразените е дете, както и шофьор на линейка от Спешна помощ от София. 4 нови болни отчитат в Сливен, един в Ямбол. Останалите са в областите  Пазарджик, Плевен и..

публикувано на 30.05.20 в 08:36

Главният здравен инспектор консултира Бургас за мащабното имунологично тестване

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев консултира методологията на предстоящото мащабно представително проучване, което да покаже степента на изградения имунитет срещу КОВИД-19 в Бургас. Днес той се среща с кмета Димитър Николов и директора на РЗИ д-р Георги Паздеров. " Много се радвам, че съм пак в Бургас и с това, което правим,..

публикувано на 29.05.20 в 15:36

Медицинска сестра-доброволка помага цял месец в Инфекциозното отделение на УМБАЛ Бургас

 Медицинска сестра-доброволка помага цял месец в Инфекциозното отделение на УМБАЛ Бургас Медицинската сестра от общинското здравеопазване Татяна Георгиева цял месец помага в Инфекциозното отделение на УМБАЛ  Бургас. Тя е първата, която се отзова на призива на общината и ръководството на болницата към медицинските сестри от затворените ясли и..

публикувано на 29.05.20 в 14:37

Тестваха с PCR тест и служителите в детските градини в Несебър

Днес всички служители на детските градини на територията на община Несебър бяха тествани превантивно за COVID-19. Тестването беше проведено по метода на пуловете и чрез PCR-тест. От РЗИ-Бургас бяха осигурени 1000 броя предпазни маски за персонала на всички детски градини. Детските заведения в община Несебър ще започнат занятия с деца на 1..

публикувано на 29.05.20 в 13:48