Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ГЕРБ-Несебър с конкретни предложения за Общината

Снимка: Община Несебър, Консултативен съвет по туризъм

Съветниците на ГЕРБ  изразиха становище, че Община Несебър  в кризисната ситуация не предлага на туристите си по- удобно и по-евтино паркиране, не заявява и културен туризъм без такси за посещение на музея в Стария град или безплатни турове.

Преди месец в докладна в ОбС-Несебър представителите на политическата сила поискаха да се гарантират финансови облекчения. Да се намалят с 50% месечните наемни цени за отдадените под наем помещения, общинска собственост, да падне наполовина размерът на местните такси за ползване на пазари, тържища, панаири, тротоари, площади, улични платна и терени. Да се намали с 50% издаване на разрешително за  таксиметров превоз. Да се плаща по-малко за абонамент на паркомясто в общински паркинг и почасовото паркиране.

В становище на ГЕРБ се посочва, че месец по-късно решение няма.

Това, което направи ръководството на Община Несебър, е да създаде Консултативен съвет.  ГЕРБ не вижда ефективност от фейсбук страницата,  от създадения сайт и нова платформа. Къде е рекламното позициониране на Несебър, Равда, Обзор и Св. Влас и посланията към българските туристи? Туризмът и бизнесът, свързан с него, без реклама са невъзможни. Дори Община Поморие анонсира аутдор кампания (външна реклама), насочена към българските туристи.

Според ГЕРБ не е време за нови изисквания към бизнеса като въведените униформи за таксиметровите водачи.

В тази ситуация да обвържем издаването на разрешителни на таксиметровите оператори с това дали предварително са инвестирали в облекло за водачите си, е допълнително финансово утежнение, което можем да отложим за догодина.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Само една мярка в помощ на лозарите

Стагнацията във винарските предприятия вследствие на пандемията задълбочава кризата в лозарския сектор. Това заявиха от Регионалната лозаро-винарска камара. Само една мярка е предложена на лозарите от Министерството на земеделието, храните и горите. Тя е „Събиране на реколтата на зелено“. Бюджетът по нея обаче е много малък, съобщи Росица..

публикувано на 02.06.20 в 11:20

Плажовете очакват туристи от днес

Плажовете са в готовност от днес да посрещат туристи. От 1 юни застъпват на пост първите смени на спасителите. В първите дни на юни на трите плажа в „Слънчев бряг“   обикалят мобилни двойки спасители, всеки ден, без почивка, до 18.00 часа. Монтирани са душовете, а съблекалните за туристите са реновирани. Вече са позиционирани и..

обновено на 01.06.20 в 16:22

25 станаха морските плажове с безплатни принадлежности това лято

Вече 25 са плажовете поЧерноморието, които предлагат ползване на безплатни чадъри и шезлонги за активния летен сезон на 2020 г.  През последната седмица на месец май наемателите и концесионерите на морските плажове трябваше да изпратят в Министерството на туризма предложенията си за намаляване цените на плажните принадлежности. Съгласно законовите..

публикувано на 01.06.20 в 08:12

Плажовете в Слънчев бряг са готови за първите туристи

Трите плажни ивици в Слънчев бряг – северна, централна и южна, са в изряден вид и готови да посрещнат първите туристи. Това съобщават от курортния  комплекс. Всички концесионери  са спазили сроковете и са изпълнили изрядно задълженията си по договорите. Чадърите и шезлонгите вече са поставени по пясъка, а между тях има достатъчно голямо..

публикувано на 31.05.20 в 16:37

Хотелиери и ресторантьори в Созопол ще поискат оставката на Николина Ангелкова

От Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Созопол ще поискат оставката на министърката на туризма Николина Ангелкова в протестна подписка да Министерския съвет. Причините за недоволството на бранша са непоследователната политика в сферата на туризма и новите указания за работа на хотелите, които са неприложими за малките обекти и къщите за..

публикувано на 29.05.20 в 15:10

Три хотела вече работят в Слънчев бряг

Три са хотелите, които са отворени в Слънчев бряг към момента и приемат български туристи. Към 19 юни се очаква броят им да се увеличи като повечето ще отворят вратите си за туристи. Предизвикателствата пред туристическия сезон обсъдиха днес на онлайн среща ръководствата на „Съюз на собствениците“ и „Слънчев бряг“ АД . „Днес сме много..

публикувано на 29.05.20 в 12:04

Ченгенето може да стане следващата туристическа атракция на Бургас

Самобитността на рибарското селище Ченгене скеле е част има перспектива да се превърне в туристически продукт, който община Бургас ще развива. Първите стъпки за това са предприети с реализирането на проекта "Опазване и популяризиране на самобитността на рибарско селище "Ченгене скеле". Той се осъществява по процедура "Развитие и популяризиране..

публикувано на 29.05.20 в 11:36