Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Окръжният съд в Бургас задържа под стража обвиняем за държане на наркотични вещества

Окръжният съд Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо мъж,  обвинен за държане на наркотици. Той на  21 май в складово помещение в . Поморие, без надлежно разрешително,държал с цел разпространение - високорискови наркотични вещества - метамфетамин, амфетамин, канабис и екстази.

Разследването е в своя начален стадий, съобщават от съда. До момента по делото са разпитани обвиняемият и свидетели, извършено е претърсване в посоченото местопрестъпление и са иззети в различни полиетиленови опаковкии в различни по грамаж и форма разфасовки суха тревна маса, реагирали принаправения полеви тест на „канабис“; прозрачни кристалообразни вещества и твърдо топче с неправилна форма, които при полевия наркотест отчели реакция на„метамфетамин“; бяло блокче, реагирало на„амфетамин“; две жълти таблетки,реагиращи на „MDMA екстази“; 104 бр. сиви таблетки, отчели реакцияна „екстази MDMA“; полиетиленови плика тип „клипс“; електронна везна.

Най - общия първоначален преглед на доказателствения материал позволи на настоящия състав да направи предположение за възможността мъжът да е автор на деянието, за което му е повдигнато обвинение. По делото липсват доказателства, обосноваващи твърдяната в искането на прокуратурата опасност обвиняемият да се укрие, но според съда е налице реалната опасност мъжът да извърши престъпление, ако не бъде задържан. Тази опасност съдът извежда от факта, че настоящото деяние е осъществено в изпитателния срок на предходнотоосъждане на обвиняемия за други такива престъпления по чл.354а, ал. 2 от НК, за участие в организирана престъпна група, с цел разпространение на наркотични вещества (престъпление по чл. 321, ал. 3, вр. ал. 2 от НК), както и от множеството различни по форма и вид съхранявани извън дома му вещества, реагирали като наркотични при извършените полевите тестове.

Окръжен съд – Бургас счете, че доводите за постоянно местоживеене на обвиняемия и изразеното желание да се отзовава на нуждите на разследването, не опровергават преценката на съда за наличие на опасност от нова криминална проява на обвиняемия, която не би могла да бъде осуетена от ограничението да не напуска жилището си при поставяне в условията на „Домашен арест“.

Определението  може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.     


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Прокурор Дойчин Дойчев бе преизбран като ръководител на Окръжна прокуратура – Ямбол

Прокурор Дойчин Дойчев бе преизбран като административен ръководител на Окръжна прокуратура – Ямбол. Той бе избран след гласуване от Прокурорската колегия на ВСС. Това е неговият втори мандат на тази позиция. Дойчин Дойчев започва професионалната си кариера като младши прокурор в Окръжна прокуратура – Ямбол през 2000 г. В периода 14.05.2001..

публикувано на 02.06.20 в 11:26

Задържаха трима мъже за притежание на наркотични вещества

Около 4 грама марихуана са открили полицаи в 23-годишен младеж след проверка, на кръстовището на бул. „Демокрация“ и ул.„Богориди“. Бургазлията е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. В района на кръстовището на улиците „Стефан Стамболов“ и „Гурко“ е извършена и проверка на 24-годишен мъж, като намерили и иззели пет топчета с марихуана,..

публикувано на 02.06.20 в 09:24
снимката е илюстративна

Задържаха турския гражданин, който е пренасял златни накити от Турция

Задържаха турския гражданин, който е пренасял златни накити от Турция. Той е укрил  65 златни пръстени, 49 златни синджири, 36 златни гривни, 402 чифта златни обеци в товарен автомобил. Общата стойност на контрабандно пренесените накити е 105 855 лева. Те са установени при проведена щателна проверка от служителите на митническия пункт...

публикувано на 01.06.20 в 15:15

Оставиха в ареста българин, издирван от Италия за 11 престъпления

49-годишният бургазлия, който е издирван от съдебните органи на Република България с две издадени Европейски заповеди за арест /ЕЗА/ ще остане задържан под стража до разглеждане на делата за изпълнението на ЕЗА. Апелативен съд – Бургас потвърди обжалваното определение на окръжните съдии, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение. С..

публикувано на 01.06.20 в 11:57

Бургаският окръжен съд оправда Пламен Дишков за убийството на Мастара (ОБНОВЕНА)

18 години след убийството на бургаския бизнесмен Димитър Стаматов, известен като Мастара, Бургаският окръжен съд произнесе две оправдателни присъди. Магистратите признаха за невинни сочения за поръчител на убийството Пламен Дишков-Кела, също и обвинения като съучастник и помагач Тодор Неделчев.  След присъдата от 20 години затвор за..

обновено на 01.06.20 в 11:52

Очаква се съдът да излезе с решение по делото за убийството на Мастара

Бургаският окръжен съд се очаква да излезе с решение по делото за убийството на бизнесмена Димитър Стаматов- Мастара през ноември 2002 година. Обвиняеми ми са Пламен Дишков като поръчител и Тодор Неделчев като помагач.  Близо 70 свидетели и вещи лица бяха разпитани по време на съдебната сага, в това число и топ полицаят Ботьо Ботев. . Процесът..

публикувано на 01.06.20 в 09:12

Двама крадци отиват в затвора за 5 и 2.8 години

Бургаският окръжен съд  призна двама подсъдими за виновни, в това, че  чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство са отнели движими вещи от владението на различни лица без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят, като двамата обвиняеми са се сговорили..

публикувано на 28.05.20 в 16:43