Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински съветници от Карнобат дариха 200 шлема на 3 училища за матурите

Общинските съветници от групата на ГЕРБ-Карнобат дариха 200 предпазни шлема на три учебни заведения в града. Те са закупени с лични средства, а дарението бе подкрепено и от общинския координатор на партията Владимир Крумов. Предпазните средства са изработени от висококачествен материал в съответствие с всички предписания и здравни норми.

Предпазните шлемове ще бъдат използвани от зрелостниците по време на предстоящите през юни матури. Общинските съветници Антоанета Стоянова, Антоанета Пенева, Драгомир Вълчев, Христо Георгиев и Владимир Крумов се срещнаха с директорите на училищата СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ (Маргарита Паскалева), СУ „Христо Ботев“ (Иван Стоянов) и ПГССЛП Карнобат (Бисерка Атанасова).

Те обсъдиха с директорите на училищата и педагози протичащото онлайн обучение, както и при какви засилени противоепидемични мерки от министерството на образованието ще протекат предстоящите изпити за завършване. 55 ще са завършващите в ПГССЛП-Карнобат, 58 ученика ще се явят на матури в СУ „Христо Ботев“, а в СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ те ще са 64




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

В Световния ден на книгата завършва "Маратонът на четенето" с БНР-Бургас (ВИДЕО)

На Световния ден на книгата и авторското право приключва „Маратонът на четенето“ на БНР-Бургас. В продължение на месец в училища и детски градини в Бургас представихме конкурса „Приказни истории с БНР-Бургас“, чието 8-о издание е в ход. Стотици истории, написани от деца за деца, събират седемте издания на сборника "Приказни истории с..

публикувано на 23.04.24 в 08:01

Бургаски ученици представиха в София проект за фотоволтаична централа

Деветокласниците Стилян Памуков и Владимир Иванов представиха свой проект на първия професионален форум за кариерно развитие в бранша, който се състоя в София.  Учениците представиха два инженерни макета, с помощта на които се илюстрира окачествяването на фотоволтаични панели и се изгражда, настройва, и оптимизира фотоволтаична електроцентрала...

публикувано на 22.04.24 в 16:00

Обновиха по проект дворовете на две детски градини в Бургас и М. Търново

Обновяване на дворните пространства и площадките на ДГ „Делфин“ в Бургас и на ДГ „Юрий Гагарин“ в Малко Търново, създаване на стационарен и мобилни хъбове, закупуване на два нови микробуса, обучения на здравни и образователни медиатори, са част от извършените дейности по проект „Заедно днес, заедно утре – местните общности в подкрепа на подобрено..

публикувано на 22.04.24 в 15:53

"Кариерно изложение 8.0 - с поглед в бъдещето"

Ученици от 11 клас на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации (ПГКПИ) представиха свои проекти, в областта на високите технологии, по време на кариерен форум в Бургас. Той се проведе за втора поредна година по инициатива на Стопанския факултет на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ и неговия филиал в морския..

обновено на 22.04.24 в 10:42

Обявяват победителите от Олимпиадата по лингвистика

Днес ще станат ясни имената на победителите в Националния кръг на олимпиадата по лингвистика, който се провежда в Бургас. В него се включиха 120 ученици от VIII до XII клас от цялата страна. Днес се проведе отборното състезание, като отбори от по 3-ма или 4-ма души работят съвместно върху една тема. Времето за работа е до 3 часа...

публикувано на 21.04.24 в 11:39

Над 230 млн. лева се отпускат за 22 образователни програми

Двадесет и две национални програми с общ бюджет от 230 963 400 лв. за развитие на образованието одобри правителството. Две от тях са нови - „Безопасност на движението по пътищата“ и „Без агресия за сигурна образователна среда“ . Първата е на стойност 4 300 000 лв. и има за цел формиране и развитие на компетентността за отговорно поведение на..

публикувано на 20.04.24 в 08:47

Специалната награда на БНР-Бургас в конкурса "За моята България" е за НБУ "Михаил Лъкатник"

Специалната награда на БНР-Бургас в конкурса "За моята България" е за НБУ "Михаил Лъкатник". Груповото изпълнение на учениците от началното училище в раздел "Рецитирам за България" беше впечатляващо, както като замисъл, така и като изпълнение. Художествената концепция на представянето съчетаваше рецитация, музика и актьорско изпълнение,..

обновено на 19.04.24 в 14:06