Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

БНР - Бургас раздаде стикери "Спри! Давам път на пешеходец!"

Абитуриенти организираха автошествие в Бургас (СНИМКИ)

Младежите бяха поканени да се включат и в ефирния абитуриентски бал на БНР за Випуск 2020!

| обновено на 24.05.20 в 17:54


Автошествие с абитуриенти се проведе днес следобед по улиците на Бургас. В него се включиха над 100 зрелостници с близо 40 автомобила, украсени с балони. Младежите се събраха край стадион Лазур и организирано, съпровождани от полицейски автомобили, преминаха през града, с надути клаксони на колите си, за да изразят емоцията си от завършването на 12 клас.

"Организирахме се много бързо! Всичко стана спонтанно, искаме да почувстваме емоцията от завършването, каквото в истинския му вид няма да имаме! Спазваме всички мерки и ограничения и мисля, че това е един доста добър начин, поне малко да усетим емоцията на 24 май... Ще останем в историята, със сигурност ще ни запомнят като корона вирус випуск!... Искахме да се почувстваме общност, да се подкрепяме един друг, да преброим до 12! Не е нужно да сме напудрени, да имаме някаква специална организация, дори това шествие ще ни накара да се почувстваме щастливи!"    

Ние от БНР - Бургас информирахме зрелостниците за кампанията ни за пътна безопасност "Спри!Давам път на пешеходец!" и ги поканихме да се включат в абитуриентския бал, който организира Българското национално радио, тази вечер малко след полунощ в ефира си за Випуск 2020!

#class2020BNR #СприДавамПътНаПешеходец

повече може да чуете в звуковия файл:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ясна е новата цена на парното в Сливен

Новата цена на парното за битови абонати в Сливен от 1 юли е 75,34 лв. без ДДС за мегават час, а намалението спрямо миналгодишните цени е с около 5 лева. Това съобщи директорът на ТЕЦ Сливен инж. Павлин Костов, позовавайки се на решението на КЕВР за утвърдените нови пределни цени на топлинната енергия, за регулаторния период 1.07.2020 – 30.06.2021..

публикувано на 07.07.20 в 17:08

Детски рисунки дарени от парк „Странджа“ ще красят родилните отделения на две бургаски болници

Инж. Румяна Цвяткова  директор  на ДПП „Странджа“  към Изпълнителната агенция по горите  дари днес 25 детски  рисунки на родилните  отделения  на  УМБАЛ - Бургас АД и УМБАЛ  „Дева Мария“ - кв. Ветрен. Рисунките са от две инициативи на дирекцията на парк „Странджа“ и на ИАГ.  Едната беше посветена на 25-годишния юбилей на ПП „Странджа“ , а..

публикувано на 07.07.20 в 14:37

Филми от три континента ще гледаме на Международния филмов фестивал в Бургас

 Актуална кино селекция от цял свят ще представи петото издание на Международен филмов фестивал Бургас . В конкурсната програма влиза копродукцията " Ще умреш на 20 " на суданския режисьор Амжат Абу Алала Алала. Той оглавява Комитета за програмиране на Фестивала за независим филм в Судан и е представител на страната си в Арабския филмов институт...

публикувано на 07.07.20 в 11:52
снимката е илюстративна

Питат бургазлии как да бъдат именувани 130 улици в града

Пет обществени обсъждания за именуване на улици ще се проведат в различните административни райони, квартали и съставни селища на община Бургас. Това ще се случи от 7-10 юли и се налага поради влизането в сила на нови Подробни устройствени планове (ПУП) и искане от граждани за издаване на административни адреси. Броят на улиците е 130. Всяка от тях..

обновено на 07.07.20 в 11:28

Подписани са договорите за още 2 проекта на община Болярово

Официално започва реализацията на проектите на община Болярово за рехабилитация на тротоари и за изграждане на нова фитнес-зала в град Болярово. Вчера кметът на общината Христо Христов и изпълнителният директор на СНЦ „МИГ – Елхово – Болярово“ Нели Кадиева подписаха договорите за двата проекта, които ще се реализират по Програмата за развитие на..

публикувано на 07.07.20 в 10:56
Σοζόπολη

Паркингите в Созопол – доволни и недоволни  

Община Созопол драстично е повишила приходите от паркингите, след като те станаха общински. Въпреки положителните ефекти, има сигнали и на недоволни.  6 общински паркинга с общ капацитет 800 места, с 480 повече в сравнение с преди. Електронна система и видеонаблюдение. Това са новостите в града това лято, след като паркингите..

публикувано на 07.07.20 в 09:10

Изграждат модерна специализирана детска болница в Бургас

Кметът на Община Бургас Димитър Николов и вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка Лиляна Павлова подписаха днес споразумение за изграждане на модерна детска болница в морския град. Документът позволява да започне реалното планиране на дейностите за изграждане на специализираното лечебно заведение. "Партньорството между Община Бургас и..

публикувано на 06.07.20 в 17:13