Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ С БНР-БУРГАС ОТ 7 ДО 10 ЧАСА НА 2 ЮНИ!

144 години от подвига на Ботевата чета се навършват днес. Коя е жената, на която Христо Ботев пише: „Знай, че после отечеството обичам най-много тебе!“, ще разберем от писателката Неда Антонова, която посвети книга на любовта на революционера. За историята и съмненията при романизирането й чуйте повече в минутите за култура и изкуство след 9 часа.

Останалите акценти в сутрешния блок: Ще има ли Бургас делфинариум? След като преди повече от година се сгромоляса грандиозният проект за супер модерен атракцион край морето, въпросът отново е на дневен ред.  Началото на темата на деня е след новините в 8 часа.


Регионална икономика: Стагнацията във винарските предприятия вследствие на пандемията  задълбочава кризата в лозарския сектор. Само една мярка е предложена на лозарите от Министерството на земеделието, храните и горите. Тя е „Събиране на реколтата на зелено“. Бюджетът по нея обаче е много малък, твърдят от Регионалната лозаро-винарската камара. Разговорът с председателя Росица Симеонова е след 8.30

В Ямбол до седмица ще приключат дейностите по демонтиране на преместваемите обекти на територията на Централния кооперативен пазар,  а  в Сливен Центърът за подготовка на специалисти обяви датите на планираните стрелби на огневи комплекс „Батмиш“ край града за този месец-започват от днес. Подробности по тези и други теми в минутите до 10 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 23 април

Темите в предаването днес: В декларация до Светия синод от бургаското сдружение „Православен зов“ настояват за преразглеждане на допуснатите епископи за участие в избора на нов Сливенски митрополит, повече от Калина Енчева. Защо СЕК напуска ПП-ДБ, интервю с бургаския депутат и председател на партията Константин Бачийски. Заседание на..

публикувано на 23.04.24 в 14:00

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 23 АПРИЛ!

Дойде това време, което всеки усеща според собствените си разбирания. Едни вече се опитват да носят къщи гащи, защото един път като е станало почти 30 градуса и вече няма връщане назад, други се уплашиха от прогнозите и върнаха зимните якета и шапките, а сутринта в автобуса бяха пуснали и парното. Стартираме с 13 градуса. Добро утро във вторник!..

обновено на 23.04.24 в 07:13

"Булевард Демокрация" на 22 април

Темите в предаването: "Възраждане" е готово с листата за парламентарните избори, които влизат в бургаската листа, ще чуем от Калина Енчева. Има ли случаи на коклюш в Бургас, колко са и има ли карантина за учениците, интервю на Нина Рангелова с д-р Мирослава Киселкова от РЗИ. Ще спрат ли археологическите..

публикувано на 22.04.24 в 14:30

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 22 АПРИЛ!

И обеща Бог, че на всеки ъгъл ще има спокойни понеделници... И направи Земята кръгла... Добро утро в понеделник! Надяваме се все пак спокоен и успешен, защото днес отбелязваме Деня на Земята – 22 април, който се превърна в най-големия нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души. На добър час в новата седмица,..

публикувано на 22.04.24 в 06:58

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Ваня Желева, водещ е  Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -  В рубриката "Мисия Добро" ще ви разкажем за благотворителната кампания „Купи и дари“, която организират..

публикувано на 21.04.24 в 15:00

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ НА 21 АПРИЛ!

На вълните на БНР-Бургас в хладната априлска неделя се носим лежерно и по домашни пантофи. Затова пък сме ви приготвили много цветни събеседници с интересни тези за нещата от живота и пътя към щастието.  Как икономиката и политиката определят модела за красота разказваме заедно с психолога Ани Владимирова, която наскоро бе гост в събитие,..

обновено на 21.04.24 в 10:35

Мюзик Пойнт тази седмица: На тежка ротация в музикален план

Taylor Swift – Тhe Tortured Poets Department Несъмнено изданието на седмица е новият албум на Taylor Swift. Toва е първият й албум с нова музика от 2022 г., когато тя пусна спечелилата Grammy компилация Midnights. Tема в The Tortured Poets Department е „разбито сърце“ и феновете все още гледат под лупа в търсене на намеци от Taylor спрямо бившите й..

публикувано на 21.04.24 в 10:20