Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финансовото министерство одобри оздравителния план на Община Созопол (СНИМКИ)

Министерството на финансите одобри оздравителния план на Община Созопол. Това съобщи кметът Тихомир Янакиев. Средствата са в размер на близо 3 млн. лв. "Това е глътка въздух за нас. Парите, които ще ни бъдат отпуснати по този оздравителен план ще бъдат използвани  за разплащане на стари задължения. Тези пари няма да отидат за инвестиции, а за изплащане на стари задължения, които са направени към фирми. Това ще е глътка въздух също за хората, които са извършили услугите и доставките, а не им е било платено. Това ще е добре за всички, но най-вече за бизнеса", обясни кметът. 

Предстои Общинският съвет в морската община да одобри мярката.

Със спор за измерването на шума и издаването на разрешителни за работа на заведенията след 23:00 часа започна срещата на местната администрация и бизнеса в Созопол.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

Свързани новини

Озвучаването след 23 часа противопостави бизнеса в Созопол (ВИДЕО)

Озвучаването след 23 часа противопостави бизнеса в Созопол. Това стана по време на среща между бизнеса, местната администрация, представители на РЗИ и БАБХ.  Собственици на заведения посочиха, че мярката за шума пречи на бизнеса им. Заради сигналите,..

публикувано на 19.06.20 в 18:17
ВИЖТЕ ОЩЕ

Учени: Плаващи платформи - най-добрият вариант за ветрогенератори в Черно море

Единствената възможност за изграждане на ветрогенератори в Черно море е те да бъдат разположени на плаващи платформи. Това каза за Радио Варна директорът на Центъра по хидро- и аеродинамика към БАН във Варна доц. Николай Марков. Той уточни, че тези..

публикувано на 29.03.24 в 08:51

Двойни цени в лева и евро поне година след въвеждане на единната валута

Поне една година ще е преходния период, в който търговците ще трябва да показват цените и в левове, и в евро след преминаването към единната валута. Това предвижда публикуваният от Министерството на финансите проект на Закон за въвеждане на..

публикувано на 29.03.24 в 08:25

Полети от над 85 дестинации в 25 държави очаква летище Бургас

Летище Бургас ще посрещне първите туристи за Лято 2024 с историческия първи полет от присъединяването на България в Шенгенското пространство по въздух в последния ден на месец март . Те пристигат от Полша с полет на нискотарифния авиопревозвач  Ryanair..

публикувано на 28.03.24 в 17:57

306 жители от Бургаска област са се вписали в регистъра на хазартноуязвимите лица

306 жители на Бургас и областта са подали заявление за вписване в регистъра на хазартноуязвимите лица за по-малко от три месеца –  от началото на годината до момента. От възобновяването на регистъра през 2022 г. досега над 2 000 лица от региона са..

публикувано на 28.03.24 в 17:21

И Община Царево се включи във фонда за развитие на летище Бургас

Царево е поредната община от областта, която се включва във фонда за развитие на летище Бургас. Решението бе гласувано днес на извънредна сесия на местния парламент. Целта на фонда е осигуряването на полети от и до аеропорта и извън летния сезон и..

публикувано на 28.03.24 в 15:40

Общинският съвет на Поморие подкрепи създаването на Фонд за развитие на Летище Бургас

С 20 гласа "за" от 20 присъстващи общинските съветници в Поморие приеха предложението на кмета Иван Алексиев за учредяване на сдружение с нестопанска цел „Фонд за развитие на летище Бургас“. Проектът за устав на сдружението също бе одобрен в..

публикувано на 28.03.24 в 12:46

Едва между 20 и 30% от завършващите бургаската Гимназия по туризъм работят в сектора

Всяка година бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" завършват 7 паралелки средно с по 24 ученика. По-голямата част от тях обаче не се насочват към туристическия бранш, съобщи директорът на училището Фотинка Въргова: "Това е..

обновено на 28.03.24 в 11:59