Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Озвучаването след 23 часа противопостави бизнеса в Созопол (ВИДЕО)

Озвучаването след 23 часа противопостави бизнеса в Созопол. Това стана по време на среща между бизнеса, местната администрация, представители на РЗИ и БАБХ. 

Собственици на заведения посочиха, че мярката за шума пречи на бизнеса им. Заради сигналите, които се подават на тел 112, се налага те да бъдат затворени за няколко дни. От бранша обясниха, че промените са необмислени и предпочитат да се върне старата версия на закона. При нея, шумът се измерва след 23 часа и според нивото, се налагат санкции. 

От хотелиерския бранш посочиха, че туристите, които ги посещават, предпочитат да си почиват, а шумът вечер пречи на това. Това обясниха и част от местните жители.

Според част от хората, трябва да се направи стратегия какви туристи да привлича Созопол. Дали това да са тези, които предпочитат шумните заведения, или семействата, които желаят да прекарат почивката си на спокойствие. 


Очаквайте продължение!



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

Свързани новини

Финансовото министерство одобри оздравителния план на Община Созопол (СНИМКИ)

Министерството на финансите одобри оздравителния план на Община Созопол. Това съобщи кметът Тихомир Янакиев. Средствата са в размер на близо 3 млн. лв. "Т ова е глътка въздух за нас. Парите, които ще ни бъдат отпуснати по този оздравителен план ще бъдат..

публикувано на 19.06.20 в 17:33
ВИЖТЕ ОЩЕ

И Община Царево се включи във фонда за развитие на летище Бургас

Царево е поредната община от областта, която се включва във фонда за развитие на летище Бургас. Решението бе гласувано днес на извънредна сесия на местния парламент. Целта на фонда е осигуряването на полети от и до аеропорта и извън летния сезон и..

публикувано на 28.03.24 в 15:40

Общинският съвет на Поморие подкрепи създаването на Фонд за развитие на Летище Бургас

С 20 гласа "за" от 20 присъстващи общинските съветници в Поморие приеха предложението на кмета Иван Алексиев за учредяване на сдружение с нестопанска цел „Фонд за развитие на летище Бургас“. Проектът за устав на сдружението също бе одобрен в..

публикувано на 28.03.24 в 12:46

Едва между 20 и 30% от завършващите бургаската Гимназия по туризъм работят в сектора

Всяка година бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" завършват 7 паралелки средно с по 24 ученика. По-голямата част от тях обаче не се насочват към туристическия бранш, съобщи директорът на училището Фотинка Въргова: "Това е..

обновено на 28.03.24 в 11:59

Обсъждат рефинансиране на дългосрочен дълг днес в Царево

В Царево предвиждат ремонти на детски градини и училища с пари от рефинасиране на дългосрочен заем. Два от обектите се намират в Ахтопол. Това са детска градина „Делфинче“ и основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“. Една част от финансите ще..

публикувано на 28.03.24 в 11:34

Сливен представи концепция за интегрирани инвестиции за 100 млн лева

Община Сливен представи концепцията за интегрирани териториални инвестиции на по Програма „Развитие на регионите“ 2021 - 2027. В нея са включени общи проекти с общините Бургас, Ямбол и Стралджа.  Сливен участва в общо 7 концепции свързани с..

публикувано на 27.03.24 в 16:32

Даскал Алекс говори в Бургас за влиянието на изкуствения интелект върху финансите и бизнеса

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса? Уъркшопът е част от поредицата DIGI POWER MEETINGS – образователни срещи с практическа насоченост, които имат за цел да свързват успешни хора с млади търсещи умове. В неделя, 31-ви март,..

публикувано на 27.03.24 в 13:02

ИАРА конфискува риболовно оборудване от Мандра и Вая

След няколко часово наблюдение на язовир Мандра и езеро Вая служители към сектор "Рибарство и контрол" - Бургас, Добрич и Варна установиха нарушения, а Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) конфискува  рибарско оборудване, мрежи и..

публикувано на 26.03.24 в 16:09