Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 29-ти юни

„Петър плет плете, през три пръта преплита“… Ако кажете без грешка скороговорката, значи добре сте се разбудили и сте готови да посрещнете новата седмица, заедно с всичките й предизвикателства. Е, добро утро на Петровден! Един от важните християнски празници отбелязваме днес, честито и на именниците!

Свежо събуждане обещаваме от ефира на БНР – Бургас. Ето акцентите ни до 10.00 ч.

В Темата ни днес – През уикенда беше даден символичния старт на жътвената кампания. Каква реколта да очакваме?

„Лятна академия за деца и ученици“, организира филиала на Национална художествена академия в Бургас. Какво предвижда инициативата?

Във времето за култура – Бургас се готви за горещ купон на Джулай морнинг. За девети път любители на посрещането на първото юлско утро ще могат да го направят на плажа. За програмата и групите разказва един от основните организатори Мариана Добрева от група „Силует“.

Изложба „Графика“ , достойна за всеки световен музей е подредена в галерията на Дружеството на бургаските художници. За авторите и творбите, разговаряме с председателят на дружеството Добрин Вътев.

Преглед на печата и хороскоп очаквайте още в срещата ни тази сутрин.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 7-ми август

Какво му трябва на човек освен лято, слънце, море и … поне един петък седмично… И днешният започва с дъх на море, а да подготвим уикенда обещаваме и от сутрешния ефир на БНР - Бургас. Ето какви са акцентите ни до 10.00: В Темата ни днес –Аналогия между случващото се в парк „Росенец“ и случилото се в „Буджака“ ни заливат от началото на..

публикувано на 07.08.20 в 06:50

ОТВОРИ ОЧИ от 7 до 10 С БНР-БУРГАС НА 6 АВГУСТ!

Какво свърши КЗП след разпореждането на Върховната административна прокуратура за проверки по сигнали на туристи, че са нарушени потребителските им права на морските плажове-разговор в темта на деня след новините в 8 часа с Константин Райков от комисията. Къде почиват ямболии проверяваме след 8.30, а в минутите за култура и изкуство..

публикувано на 06.08.20 в 05:58

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 5-ти август

Добро утро от брега на морето! Сламената шапка, шнорхелът   и плавниците отново ще са най-актуалния дрес код за днес, а морето - най-предпочитаното място за разхлада. Приятна компания и информационен коктейл е нашето свежо предложение в утрото на сряда от ефира на БНР – Бургас. Ето акцентите ни до 10.00 ч. В Темата ни днес – Отново..

публикувано на 05.08.20 в 06:42

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 4 АВГУСТ!

Данък „нива“ за едрите земевладелци предлагат Обединените патриоти. Какви са мотивите за налога ще разберем от вносителя на законопроекта Искрен Веселинов след новините в 8 часа. После ще нищим казус, свързан с шум, време за почивка и рязане на дървета. Туроператори, туристически агенти и екскурзоводи излизат днес на митинг, а не на протест...

публикувано на 04.08.20 в 06:08

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 3-ти август

Август е! А трети август е световният ден на динята! За едни е плод, за други - зеленчук, а за трети - афродизиак…Празникът се отбелязва най-вече в Съединените щати. Сред най-популярните състезания по време на този ден са замерване с дини и надплюване със семки. Динята е най-здравословната храна, защото не съдържа никакви мазнини, добър източник..

публикувано на 03.08.20 в 06:55

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 31-ви юли

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа: Цяла година очакваме лятото, цяла седмица чакаме да стане петък… Е, петък е, лято е, какво още можем да си пожелаем в последния юлски ден, освен настроение! Свежо събуждане обещаваме от ефира на БНР – Бургас. Ето акцентите ни до 10.00 ч. В Темата ни днес ще ви предложим една виртуална..

публикувано на 31.07.20 в 06:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 30 ЮЛИ!

Новият министър на туризма Марияна Николова пристига за първа среща с бранша в Слънчев бряг. Какви въпроси ще бъдат поставени ще разберем след новините в 8 часа от Радостин Дачев от Клуба на хотелиера в Несебър-неправителствената организация е инициатор за разговора. Бургас ще развива сватбен туризъм. Кой са най-желаните за брак места и колко..

публикувано на 29.07.20 в 15:06