Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

От 5 до 25 юли предстоят:

Интересни занимания за деца в лятната академия на НХА - Бургас

Продължава записването на желаещите

Снимка: НХА - Бургас

„Лятна академия за деца и ученици“ организира филиала на Национална художествена академия в Бургас. В рамките на инициативата, която ще се осъществи за втора година, ще се проведат специализирани ателиета по изкуства, творчески работилници, екскурзии, пленери и др. интересни занимания за малчуганите, съобщи Мария Ландова, ръководител на проекта:

„Децата на Бургас, а защо не и гостите на Бургас са добре дошли в ателиета, където преди обяд ще имат различни занимания – живопис, рисуване, комеск, авторска книжка ще правят, различни видове поздравителни картички,ще работят с плъст, ще правят мозайки и много други неща. Следобед сме на екскурзии – в Археологическия музей в Дебелт, в Морската градина и други интересни места.“

Студенти и преподаватели от НХА и художници от Бургас ще предложат на децата незабравими срещи с изобразителното изкуство, добави Ландова. Заниманията се провеждат на ет. 2 на Магазията.

Лятната академия за деца и ученици е културно-образователен проект на Националната художествена академия и Фондация „Св. Пимен Зографски“ към НХА, който през десетте години на своето реализиране се утвърди като дългоочаквано събитие за малките художници.

Участието е с такса.За второ дете от семейство 20% намаление на таксите, за трето дете е безплатно, за дете с ТЕЛК  също е безплатно. 

За записване:Невена Проданова – НХА Филиал Бургас,n.prodanova@nha.bg, 0877668966
Началото на академията в Бургас е от 5 юли и ще продължи 3 седмици, до 25 юли. В София традиционната инициатива ще се проведе през август. повече може да чуете в звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Успешно приключи приемът в СУ" Иван Вазов"

Успешно приключи приемът в СУ“ Иван Вазов“ в Бургас. Училището  ще посрещне  наесен бъдещи спа специалисти и първокласници, които ще се обучават в модерно оборудвани кабинети, съобщи директорът Виктор Григоров. В момента има само по едно свободно място за първи и за осми клас. Желаещите могат да се запишат на място в учебното заведение. В..

публикувано на 03.08.20 в 13:20
Община Сливен

От август се подновяват класиранията за детски градини в Сливен

От месец август 2020 г. се подновяват класиранията за най-малките жители на община Сливен. От месец април до момента класиранията за детските ясли и яслените групи към детските градини бяха преустановени поради усложнената епидемична обстановка в страната. На 3 август ще бъдат публикувани в специализирания сайт за прием свободните места, а..

публикувано на 31.07.20 в 11:12

Учениците на "Добри Чинтулов" се местят в сградата на „Йордан Йовков“

Общинските съветници приеха предложението на местната администрация за преместването на няколко училища в Бургас.  Английската гимназия вече ще се помещава в сградата на „Добри Чинтулов“, а неговите ученици ще отидат в „Йордан Йовков“.  По време на заседанието се изказаха педагогическият съветник на английската гимназия и директорът на немската..

публикувано на 28.07.20 в 10:53

Въвеждат иновативни методи в детските градини

Общо 19 детски градини в Община Бургас са одобрени и ще получат средства за въвеждане и прилагане на иновативни практики, създаване на условия за по-лесна адаптация на децата в 1-ва група и осигуряване на площадки по безопасност на движението. Дейностите ще стартират от новата учебна година по две национални програми на Министерството на образованието и..

публикувано на 27.07.20 в 15:13

Гимназията по дървообработване в Бургас ще се слее с техническата

Гимназията по дървообработване ще се слее с техническата. Предложението е внесено за разглеждане на общинска сесия, обясни началникът  на регионалното управление на образованието инж. Виолета Илиева. През последните четири-пет години броят на децата в първата гимназия  намаля значително, дадено е положително становище  да няма две училища в..

публикувано на 27.07.20 в 08:56

Родители от СОУ „Добри Чинтулов“ не искат децата им да се местят в СУ „Йордан Йовков“

Родители от бургаското училище СОУ „Добри Чинтулов“ изразиха с протест своето несъгласие техните деца да учат в сградата на СУ „Йордан Йовков“. Докладната записка, касаеща оптимизиране на сградния фонд, ще бъде разгледана на предстоящата сесия на Общински съвет – Бургас във вторник. Тя предвижда децата от "Добри Чинтулов" да се преместят, а..

публикувано на 24.07.20 в 16:37
Снимката е илюстративна

Увеличават с 10 % приема в 6 бургаски гимназии

Официално писмо до Министерството на образованието изпрати кмета Димитър Николов. В него той отправя искане приемът на осмокласници да бъде увеличен с 10 % в 6 професионални гимназии в Бургас. Причината е, че голям брой завършили седмокласници от Бургас останаха некласирани в собствения си град.  Проблемът споделиха притеснени родители, които се..

публикувано на 23.07.20 в 15:27