Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 3 ЮЛИ!

3 юли е един от екологичните дни, които ни призовават  да ограничим евтиното и практично  използване  на  найлонови торбички в ежедневието ни.  „Plastic bag free day" има все повече поддръжници по света. А вие сред тях ли сте? Добро утро в петък! Оставаме на ековълна и след новините в 8 часа:

Защо природозащитници и законодател не могат да постигнат съгласие по промените в Закона за биологичното разнообразие - ще чуем Спас Узунов от българската фондация „Биоразнообразие“.

Ретро уикенд стартира от днес в Бургас. С интересни събития можете да се върнете назад във времето. Ще има музика, театър, ретро кино и стари автомобили, в редица заведения може да опитате любими ястия от детството или да се включите в ди джей парти. Представяме програмата заедно с Радовеста Стюърт от община Бургас след 8.30

В часа за култура и изкуство след 9 часа Стефан Диомов споделя любимите си фотосюжети от изложбата „Светът в 24 кадъра“, подредена пред Казиното. Ще чуем и сопраното от Бургаската опера Нона Кръстникова за предстоящия концерт утре на Флората. 

За пореден ден на юг ще сме облагодетелствани с ярко слънце, докато на запад облаци окупират небето и носят дъжд с гръмотевици. Над Черноморието също ще бъде предимно слънчево, на места в сутрешните часове с ниска облачност. Тук температурите са малко по-ниски до 28°. Морската вода 24-25°. Вълнението 1-2 бала.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 16-ти април

Оказва се успехът и на този летен сезон е под въпрос, сега заради липсата на достатъчно кадри, които да го обезпечат. Темата е водеща в предаването ни и започваме с нея. Ще продължим с режима за платеното паркиране в Бургас. Предложението на общината е зелената зона да стане целогодишна, а да отпадне така наречената хибридна зона . В Поморие се проведе..

публикувано на 16.04.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 16 АПРИЛ!

Централната избирателна комисия започва от днес разяснителна кампания за предстоящите избори 2 в 1, насрочени за 9 юни. Девизът на кампанията е „Избираме заедно“. Политическа е и първата тема в ефира до 10 часа: ПП „Зелено движение“ взе решение партията да се яви на изборите за Европейски парламент и Народно събрание на 9 юни във формат,..

обновено на 16.04.24 в 06:55

"Булевард Демокрация" на 15 април

Темите в предаването: През май започва дългоочаквания ремонт на Дюлинския проход. Трасето ще се работи на отсечки. Рехабилитацията на първия етап ще струва 84 милиона лева. Какво предстои и каква е причината за забавянето на дейностите Даниела Костадинова разговаря с директора на Областното пътно управление в Бургас Митко Порязов. Какво..

публикувано на 15.04.24 в 14:36

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 15 АПРИЛ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 15 АПРИЛ! Всяка голяма победа започва с малка стъпка, а всяка успешна седмица си има понеделник! Добро утро и на добър час в плановете на 15-ти април! Задвижваме информационното колело и освежаваме делника с музика в ефира на БНР – Бургас. Ето какво ви предлагаме във времето до 10.00 ч. Нов..

публикувано на 15.04.24 в 07:00

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Здравейте, ето че отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Мариян Райнов, водещ е Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -  В рубриката „Мисия Добро“ ще ви срещнем с Анна Йончева,  фотограф, който реализира..

публикувано на 14.04.24 в 15:30

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" ОТ 13 ДО 15 Ч.:

Истинската тайна на щастливия живот е да изпитваш удоволствие от малките неща в ежедневието. Насладете се на днешната неделя! Каним ви на релакс и сладки приказки за два часа в ефира на БНР – Бургас. Звукорежисьор е Ваня Желева, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите и гостите в предаването ни днес:   -   Ще ви срещна с оперната прима..

публикувано на 14.04.24 в 11:30

Мюзик Пойнт тази седмица: На тежка ротация в музикален план, ето кои са горещите предложения

Dua Lipa – Illusion След по-малко от месец излиза третият студиен албум на Dua Lipa и тръпките от очакването стават по-големи след излизането на поредното подтикващо към танци парче от спечелилата Grammy звезда. В Illusion Dua не се поддава на илюзията и е  проницателна героиня, която ясно вижда недъзите на човека срещу нея. Пореден заразяващ трак от..

публикувано на 14.04.24 в 07:10