Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Иванов и общински съветници не бяха допуснати до парк "Росенец" (ОБНОВЯВА СЕ)

Кметът Димитър Николов поиска от МВР да пуснат организаторите на протеста до зоната в парка

| обновено на 11.07.20 в 09:26

Стотици се събраха в парк "Росенец" още в ранни зори, видя репортер на БНР Бургас. Там след 11 часа трябва да се състои масово ходене на охраняемия плаж до почивния комплекс, свързан с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. 

Повод за инициативата е инцидентът, при който бившият министър на правосъдието Христо Иванов и двама представители на партията „Да, България“ не бяха допуснати до морския бряг от служители на НСО, които охраняват района. 
Автобуси от Кърджали, Разград, Търговище,  Силистра, Пазарджик и коли от цялата страна са паркирали на територията на парк "Росенец".  Десетки са и микробусите на жандармерията.
Туристи от Айтос споделят, че са дошли да се къпят, а не да се включват в организирания протест. 

Към 9 часа се оформиха два протеста. Тези, които се събраха в своеобразен контрапротест не бяха допуснати и бяха изблъскани встрани. Смята се, че те са симпатизанти на ДПС. Виждат се много знамена на партията.

Жандармерията е направила кордон и спира групата от хора, които искат да слязат на плажа. От полицията правят опити да разделят двете протестиращи групи.  


Общинските съветници Димитър Найденов и Константин Бачийски, както и Христо Иванов и  Ивайло Мирчев от „Да, България“, се опитаха да преминат през стената от полицейски служители, но не бяха допуснати.

Поради нарастващото напрежение между протестиращите, Ивайло Мирчев призова събралите се да се успокоят. 


По-рано Ивайло Мирчев от "Да, България" сподели, че десетки са заявките за участие в организираното масово ходене до охраняемия плаж. 
"Със сигурност имаме потвърждение за поне 30 лодки, моторни яхти, джетове и каяци, 2-3 корабчета с по 25-30 човека. Ще тръгнат от Бургас, Созопол, кой откъдето реши. Има стотици заявки за автомобили. За автобуси знаем за организирани пътувания от младежките структури на ДПС." 
Припомняме, че бариерата на "Росенец" вече е премахната. Достъпът до брега обаче отново не е възможен, тъй като 300 метра по-надолу е поставена ограда с надпис "Частен имот". Кадрите са направени от бургазлията Митко Иванов. Според очевидци, идеята е обектът да изглежда като строителен.
По-късно кметът на Бургас Димитър Николов информира, че е разговарял с директора на Областната дирекция на МВР Бургас, за да поиска допускане на организаторите на протеста до зоната в парк Росенец.
Очаквайте подробности! 

Още снимки вижте по-долу в галерията.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

Свързани новини

Не допуснаха Христо Иванов до брега на имот, свързан с Доган

Сблъсъци на охранители с лидера на „Да, България“ Христо Иванов и общинският съветник от Бургас Димитър Найденов се разпространяват на видео в социалните мрежи. Повод за скандала е опит на двамата представители на партията да слязат на морския бряг до..

публикувано на 07.07.20 в 15:55

Ивайло Мирчев: Внасяме сигнали в прокуратурата след сблъсъка ни с гардове на Доган

"Внасяме няколко сигнала в прокуратурата. Първият е за пясъка на брега пред сараите на Доган, който се оказва, че е изчезнал, а на негово място се появява чакъл ".  Това каза пред БНР активистът на "Да, България" Ивайло Мирчев във връзка с вчерашната..

публикувано на 09.07.20 в 10:14

Строителна ограда смени бариерата на "Росенец"

Бариерата на "Росенец" пред имота, свързван с Ахмед Доган, е премахната в късния следобед. Достъпът обаче отново не е възможен, тъй като 300 метра по-надолу е поставена ограда с надпис "Частен имот". Кадрите са направени от бургазлията Митко Иванов. Според..

публикувано на 10.07.20 в 21:04
ВИЖТЕ ОЩЕ

В района на Елхово започва почистване на река Тунджа и на деретата

В района на Елхово започва почистване на корито на река Тунджа и нейните притоци от паднали дървета и растителност. Цел е да не се допуска забентване.  През последните  месеци нивото на Тунджа по-долното течение отбелязва огромен спад,..

публикувано на 20.04.24 в 09:01

За трети път в Сливен разбиват църквата, където служи протестиращият отец Иван Янков

За трети път в рамките на месеца неизвестни разбиват църквата в сливенския квартал „Речица“. В храма „Света Троица“ служи отец Иван Янков, който преди месец в знак на несъгласие с касирането на епархийските избори за нов сливенски митрополит, обяви..

публикувано на 19.04.24 в 18:34

Община Сливен продължава подкрепата за доброволните формирования

Сливенските села Младово и Бинкос бяха домакини на срещите на кмета на Община Сливен Стефан Радев с доброволци от новите формирования „Циклон“ и „Вихър“. Днес той връчи на всеки един от тях защитна екипировка и карта на доброволеца за легитимация...

публикувано на 19.04.24 в 17:21

ПП "Възраждане":Проблемът с пропадналия участък към "Сарафово" се задълбочава

Ситуацията с пропадналия участък между Солниците и „Сарафово“ става все по-сложна, след като в нея се намесва и МОСВ. Това коментират от ПП „Възраждане“ след отговор на областния управител Пламен Янев по темата. От питането на общинския съветник..

публикувано на 19.04.24 в 14:39
ТД на НАП в Бургас, архив

Наближава крайният срок за дължимите данъци върху доходите от миналата година

До 30 април гражданите внасят дължимите данъци върху доходите си, придобити през 2023 г., напомнят от Националната агенция за приходите. Най-бързо и лесно и по всяко време на денонощието плащането към НАП става чрез виртуалния ПОС терминал (е-услугата..

публикувано на 19.04.24 в 14:29

"Православен зов" : Епископ Йеротей може най-ефективно и пълнотворно да работи за обединяване на свещениците и миряните

На 22 април предстои заседание на Светия Синод, на което трябва да се направи нов списък с достоизбираеми епископи, кандидати за сливенски митрополит. Сдружение „Православен зов“ разпространи становище  до медиите относно избора, в..

публикувано на 19.04.24 в 13:41

Немската езикова гимназия „Гьоте“ организира благотворителен концерт

Немската езикова гимназия "Гьоте" кани бургазлии на традиционния си благотворителен концерт под надслов "Обич за всички". Той ще се проведе днес и се организира за 12 - та година, като учениците се ангажират с каузата да помогнат на хората с..

публикувано на 19.04.24 в 09:51