Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незабавна проверка на концесионирането на пристанищен терминал „Росенец“

Снимка: БГНЕС

Върховна административна прокуратура е сезирала министъра на транспорта да започне незабавна проверка на концесионирането на пристанищен терминал „Росенец“ край Бургас. 

В най-кратък срок трябва  да бъде предоставен концесионният договор за пристанищния терминал, административната преписка по сключването на договора и инвестиционната програма. 

В събота се проведе протестно масово ходене на плаж „Росенец“

То беше провокирано от инцидент, при който лидерът на „Да България“ Христо Иванов и двама представители на партията не бяха допуснати до морския бряг в близост до луксозен имот, свързван с почетният председател на ДПС Ахмед Доган.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шофьор е задържан с 2.13 промила и кокаин край кв. Ветрен

23-годишен бургазлия е задържан за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, съобщиха от полицията. Той е спрян за проверка в района на квартал Ветрен. Установено е, че той е шофирал с 2.13 промила алкохол в кръвта и след употреба на кокаин.  Автомобилът е иззет по надлежния ред. По случая е образувано бързо производство.

публикувано на 15.04.24 в 09:18
Снимката е с илюстративна цел

Задържаха мъж, получил пратка с марихуана чрез куриерска фирма

36-годишен мъж от София е задържан от полицията за притежание на наркотици. Представител на куриерска фирма е сигнализирал, че в айтоския им офис е получена пратка с мирис на марихуана.  Впоследствие полицията е установила, че получателят на пратката в софиянецът. От него е иззет плик с марихуана с общо тегло около 20 грама. По случая е образувано..

публикувано на 15.04.24 в 09:12

В ареста остава обвиняем за каналджийство на мигранти

Най-тежката мярката за неотклонение „задържане под стража“ наложи Апелативния съд в Бургас на обвиняем за каналджийство. Така се отменя наложената от Окръжния съд в Бургас мярка „гаранция“ в размер на 2000 лв.  Обвиняемият и още трима се изправят пред съда за създаване на  добре обмислен и планиран канал за мигранти от Турция към България..

публикувано на 12.04.24 в 12:03

Полицията установи крадеца на над 10 хил. лева от дома на пенсионер в село Оризаре

Полицията в Несебър е установила извършителя на кражбата на сумата от 10 350 лева, собственост на 89-годишен мъж от село Оризаре.  Случаят е от 9 април, когато 46-годишен криминално проявен и осъждан мъж от същото село отнема сумата от дома на пенсионера.  Част от парите са намерени и иззети.  Работата по случая продължава. 

публикувано на 11.04.24 в 09:28

Пожар изпепели къща в село Бистрец

Къща и близки постройки изгоряха напълно след пожар в село Бистрец, община Средец, съобщават от ОД МВР.  Сигналът е получен на 10 април около 13:35 часа. Постройките са собственост на 73-годишен мъж от селото.  Огънят е потушен от два противопожарни екипа и шестима огнеборци. От инцидента сградите изгорели напълно.  Констатирано е, че пожарът..

публикувано на 11.04.24 в 09:23

Само за ден: 41 фиша и 10 акта за водачи на велосипеди и тротинетки в Бургас

41 фиша и 10 акта за водачи на велосипеди и тротинетки издадоха от ОД на МВР Бургас. Те са санкциониране за  неправилно придвижване по пешеходните зони в централната градска част. За нарушаване на закона за движение по пътищата са съставени един акт и два фиша. Кампанията е част от  специализирана полицейска операция. Общински съветник..

публикувано на 10.04.24 в 14:09

Задържаха под стража мъж обвинен в телефонна измама на пенсионерка

Мярка за неотклонение „задържане под стража“ наложи Районният съд в Бургас на обвиняем за извършването на телефонна измама. Той е задържан по обвинение за подвеждането на  60-годишна жена по схемата "оказване на помощ на полицейски служител". Пенсионерката поставила под храст парична сума от 30 000 лева. 60-годишна жена от Бургас даде 40..

публикувано на 09.04.24 в 18:06