Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

9 новозоразени с коноравирус в бургаска област

9  са новите случаи на заразени с коронавирус в бургаска област, в сливенски регион са  2, а в ямболски 7. 270 са  случаите на Covid-19 у нас при направени 5 963 теста за последните 24 часа. Починалите са осем, оздравелите са 221,  активни остават 4534 случая. Най-много нови  има отново в София - 55. 39 са  положителните проби в Пловдив и 26 в Благоевград. Общият брой на носителите на вируса у нас от март досега са 10 123 -ма души



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Предлагат да се проучи база в Бургас за обучение на специалисти по орална хирургия

Общинският дентален център в Бургас да се развие като акредитирана база за обучение на специалисти по детска дентална медицина и орална хирургия. Предложението е внесено от общинския съветник от „Продължаваме промяната“ д-р Мартин Кръстев. Целта е първоначално да се направи проучване дали тази идея е възможно да се реализира в Дентален център..

публикувано на 26.03.24 в 08:36

Новият кръвен център ще бъде готов до края на следващата година

До края на следващата година в Бургас трябва да заработи новият кръвен център. В края на последната година Народното събрание гласува 5 млн. лева, с които да се осъществи първият етап от проекта - строежът на сградата. Звеното..

обновено на 22.03.24 в 09:04

Две деца от Бургас са съмнителни за туберкулоза, насочват ги към клиника в София

16 души са новозаразените с туберкулоза в Бургаска област от началото на годината  до сега. Контактни на техни болни близки са и две деца. Те са насочени към допълнителни изследвания в специализирана детска клиника в София.  До края на седмицата в Бургас се провежда безплатен скрининг за риск от заболяването по повод световния ден за борба с..

публикувано на 20.03.24 в 08:25

Самоизолация от 14 дни за заразените с ковид

Ковид се приравнява към всички заразни заболявания и диагностиката му, и контрола му ще бъдат както при тях, това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването за БНР Бургас. Спира да е активен и сайтът coronavirus.bg. В тази връзка е публикувана наредба,подпасана от  министър Христо Хинков с дата 7 март, в нея се определят..

публикувано на 15.03.24 в 14:58

30 души се включиха в кръводарителска акция в УМБАЛ Бургас

Около 30 души се включиха в кръводарителска  акция в УМБАЛ Бургас, която беше организирана днес. За втора година тя се провежда по инициатива на млади лекари, а тази година ги подкрепиха служителите на ОДМВР Бургас. Пример на колегите си дадоха  старши комисар Емил Павлов, директор на областната дирекция на МВР и д-р Светослав Тодоров,..

публикувано на 15.03.24 в 12:28

Безплатни прегледи за туберкулоза в Сливен и Бургас

Дни на отворени врати с безплатни прегледи за туберкулоза от 18 до 22 март, организира МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ Сливен. Те ще се извършват  в специализирания кабинет на Отделението по пневмология и фтизиатрия.  На всеки желаещ ще се проведе скрининг на риска за туберкулоза чрез анкета, консултации, прегледи и допълнителни изследвания на..

публикувано на 14.03.24 в 16:44

56 лекарства за сърдечносъдови заболявания стават безплатни

56 лекарства за хипертония, аритмия и други подобни заболявания ще се поемат изцяло от Здравната каса и ще бъдат безплатни за пациентите. Включени са всичките лекарствени форми, които се намират в аптечната мрежа, съобщи премиерът акад. Николай Денков преди днешното правителствено заседание. „600 хиляди души приемат..

публикувано на 13.03.24 в 11:18