Създават нова улица към комплекс „Меден рудник“

Снимка: Община Бургас

Да се създаде нова улица към комплекс „Меден рудник“. Предложението на Община Бургас е внесено в местния парламент. Целта е да се облекчи трафикът към най-големия комплекс в града. Предвижда се и промяна на съществуващите кръстовища в кръгови.

Предвижда се улицата да е успоредна на „Захари Стоянов“. Тя ще започва от кръстовището за „Горно Езерово“ и ще стига до първия вход към „Меден рудник“. „Това ще е вътрешна локална улица, дублираща главния път, която да поеме байпасно движение, което да обслужи както промишлената зона, така и да разтовари „Захари Стоянов“, обясни главният архитект на Община Бургас Веселина Илиева.

Тя посочи, че една от причините, че предстои този район да се развива. „В контактната зона на главния път към зона Б е ситуиран и новият стадион, чийто проект е в процес на завършване. В източната част е новата Индустриална зона 2, която ще бъде усвоена. Тя е с една широка територия от 600 дка. Доста интензивно е автомобилното натоварване в комплекса, затова потърсихме втора алтернатива за разсредоточаване на движението и разтоварване на двете сегашни кръстовища. Идеята е те да станат кръгови, за което вече има стартирана процедура по изготвяне на инвестиционни проекти“, обясни Илиева.

Тя допълни, че въпросните терени са общински. Когато тази година приключи с изготвянето на техническите проекти и стане ясна стойността на бъдещите строителни дейности, Общината ще пристъпи към тяхното изпълнение. Докладната записка ще бъде гласувана в края на месеца.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.