Бургас почете паметта на жертвите на пътя

С автошествие по бургаските улици започна отбелязването на Световния ден на възпоменание към жертвите на пътно-транспортни произшествия. В него се включиха един от най-титулуваните български аавтомобилни състезатели, членовете на мотоклуб „Морски братя“ и..

публикувано на 17.11.13 в 12:45

Търсят европари за Рибарското селище край Бургас

Община Бургас е готова да започне изграждането на рибарското пристанище на Ченгене скеле. За осигуряване на средства за строежа, тя ще кандидатства по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство". Вече има изготвен и одобрен от общинския съвет..

публикувано на 14.11.13 в 12:47

Службите тренираха извънредна ситуация на бургаското летище

  Летище Бургас проведе днес пълномащабна тренировка по плана за аварийно-спасителното осигуряване с участието на аварийно-спасителните служби на летището,   Пето районно полицейско управление, Център за спешна медицинска помощ Бургас, Областно управление..

публикувано на 12.11.13 в 16:14

И круизният сезон завърши

  С отплаването на американският лайнер "PACIFIC PRINCESS" от Несебър приключи круизният сезон 2013 г.в Черно море. През тази година Бургас и Несебър са с рекордните 53 кораба с около 20 хиляди пътника. Само през октомври на морската гара пристигнаха 5..

публикувано на 12.11.13 в 14:23

Най-рано 2015 г. тръгва магистралата Бургас-Варна

  Черноморският автомагистрален пръстен ще спомогне за разширяване на трансграничното и регионалното сътрудничество в Черноморската зона, каза министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева при откриването на националната конференция..

публикувано на 12.11.13 в 14:02

Болницата в Малко Търново готова до пролетта, ще търсят персонал за нея

Само двама са личните лекари, обслужващи цялата община Малко Търново, а изгледи за привличането на нови няма. Възрастни хора са принудени за един преглед да пътуват до Бургас. Това каза за радио Бургас кметът на общината Илиян Янчев. До четири месеца ще..

публикувано на 07.11.13 в 16:47

Депутати и еколози против концесията на ловното стопанство "Ропотамо"

Пореден скандал, свързан с ловни и горски стопанства, е на път да се разрастне. В този случай, под прицел е ловното стопанство „Ропотамо“, което буквално е сложено на тезгяха от страна на Министерството на земеделието и храните. /чуйте в звуковия файл..

публикувано на 07.11.13 в 16:40

Карантината в Стоилово падна, хората нямат пари за нови животни

Забраната за отглеждане на животни в малкотърновското  село Стоилово вече е отменена. Стопаните, чиито животни бяха умъртвени, заради  възникналата шарка при овцете и козите на 21 септември вече могат да си закупят нови. Това каза за радио Бургас кметът на..

публикувано на 06.11.13 в 18:42

42 месеца затвор за бургаския съдия Вълков

Три години и половина затвор за бургаския съдия и бивш председател на Административния съд в града Атанас Вълков постанови Софийският градски съд. Вълков да излежи присъдата си при първоначален общ режим за затворническо общежитие и да заплати всички..

публикувано на 06.11.13 в 18:25

Доставчик на лекарства спира обслужването на болници

  Един от най-големите дистрибутори на лекарства ограничава доставките заради неразплетени задължения от страна на болници в размер на 4.2 милиона лева. С най-голям дълг от 1,3 милиона лева е бургаската болница. Просрочието на МБАЛ „Хаджи Димитър“ - Сливен..

публикувано на 05.11.13 в 15:28