От спешен ремонт се нуждае пътят Стефан Караджово - Кошу дере

От спешен ремонт се нуждае част от третокласния път Камен връх – Горска поляна. Ръководството на община Болярово повече от три години пише писма до институциите той да бъде реновиран. С проблема е запознат лично премиерът, АПИ и МРРБ. Жители на Стефан..

публикувано на 28.05.20 в 15:49

Катастрофа затруднява движението на изхода на Айтос

Микробус е катастрофирал самостоятелно на изхода на Айтос, по пътя за Провадия, видя репортер на БНР - Бургас. На място има екипи на полицията, които регулират движението. В момента трафикът е затруднен и шофьорите е необходимо да бъдат с повишено..

публикувано на 28.05.20 в 15:41

Младежи вандалстваха в нова детска площадка в "Меден рудник"

Отново вандалска проява в Бургас, този път младежи разбиха съоръжения на новоизградената детска площадка в к-с "Меден рудник", между блокове №92 и №93. Инцидентът е станал в периода 22 - 24 май. От камерите за видеонаблюдение на Община Бургас се вижда..

публикувано на 28.05.20 в 14:45

Шофирайте внимателно при кръстовището за Българово, монтират електропровод

До 18 часа утре шофьорите да се движат с повишено внимание при кръстовището за с. Българово на път I-6 Бургас – Айтос, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Причината е монтаж на електропровод. В участък от 200 м. е ограничена скоростта до 60..

публикувано на 28.05.20 в 14:37

Спасители против идеята един човек да е на пост

Становище против намаляването на спасителите по един на пост са изпратили от БЧК. Промените в наредбата предвиждат и самите вишки да са разделечени не на 100, а на 150 метра. Минимум двама спасители на пост предвижда досегашната наредба и..

публикувано на 28.05.20 в 14:07

Има пари за ремонт на пътя Царево-Малко Търново, започват го от догодина

До края на годината се очаква да бъде сключен договор за изработване на проект за основен ремонт на 59 км от второкласния път ІІ-99 Царево – Малко Търново. Необходимите средства са осигурени. Същинските дейности по проектиране ще започнат през 2021 г,..

публикувано на 28.05.20 в 13:27

Напредва ремонтът на НХК

Кметът Димитър Николов инспектира ремонта на „Културния дом на Нефтохимика“. Той се надява за празника на Бургас Никулден зданието-емблема на града да бъде завършено. Вече са подменени електрическите инсталации, работи се както по вътрешното..

публикувано на 28.05.20 в 13:18

БЧК-Несебър с дарение за дома в Русокастро

Доброволците на общинската организация на БЧК- Несебър направиха дарение на Дома за психично болни мъже в Русокастро. В акцията се включи и местния хотелиерски бизнес в Несебър като освен спално бельо,  нуждаещите се получиха и 6 телевизора, както и..

публикувано на 28.05.20 в 13:04

Заради авария няма ток в село Стоилово

В странджанското село Стоилово няма ток. Причината е аварията в подстанция Босна. От електроразпределителното дружество работят по отстраняването й, но не се знае кога електрозахранването ще бъде възстановено. 

публикувано на 28.05.20 в 11:47

От юни мобилни каси за плащане на данъци в съставните селища

От 8 юни ще бъдат разположени по график мобилни каси в съставните селища на Бургас. Така жителите на тези населени места ще бъдат улеснени в плащането на данъци върху недвижими имоти, превозни средства и таксата за битови отпадъци. Служители от..

публикувано на 27.05.20 в 16:49