Заменят 11 стари дървета с нови по бул. "Демокрация"

Днес бяха премахнати 11 стари дървета от вида софора по бул. "Демокрация", съобщават от Община Бургас. Те бяха с различни заболявания и намалена жизнеспособност. Със завършване ремонта на булеварда, на тяхно място ще бъдат засадени млади дървета от вида..

публикувано на 19.05.20 в 11:14
Снимката е илюстративна.

Подготвят мерки за отварянето на детските градини в Бургас

В очакване на официалното разрешение за отваряне на детските градини, тази седмица Община Бургас подготвя всичко необходимо за обезпечаването на учебния и възпитателен процес. Ще бъде изследван за коронавирусна инфекция целият персонал на детските..

публикувано на 19.05.20 в 10:51
Снимката е илюстративна.

Наближава крайният срок на конкурса за графична концепция на туристическия бранд БУРГАС

Остават два дни до крайния срок - 20 май, за подаване на предложения за графична концепция на туристически бранд БУРГАС. Това съобщават от Община Бургас.  Художници, графични дизайнери и маркетингови специалисти отправиха много запитвания за участие в..

публикувано на 19.05.20 в 10:31

Градският транспорт се дезинфекцира с нанопрепарат

Всички тролейбуси на "Бургасбус", както и 60 от техните автобуси за градски и извънградски превози са дезинфектирани с немски нанопрепарат, осигуряващ антимикробна защита в продължение на година ( https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/42403 ). До дни..

публикувано на 19.05.20 в 09:51

Превозвачи в туризма излизат на протест

50 автобуса за туристически превоз се очаква да се включат в протестното автошествие в Бургас. То ще тръгне от района на летището ,ще премине през всички основни улици в града, и ще приключи в края на булевард „Транспортна“. Протестиращите..

публикувано на 19.05.20 в 08:30

Магазините в бургаските МОЛ-ове отвориха при строги мерки

Двупосочно движение, дезинфектанти и различни входове и изходи. Това са част от мерките, въведени за първите клиенти на МОЛ-овете, които отвориха днес. В МОЛ-а в комплекс „Славейков“ първият работен ден започна с малко клиенти. Те могат да..

публикувано на 18.05.20 в 16:58
Световна здравна организация

"Булевард Демокрация" - на 18 май

Световната здравна организация размаха пръст, че сега не било повод за празнуване, а за подготовка, че можело да дойде втора коронавирусна вълна, по-опасна от първата. Не подценявам организацията, но нямаше как да не се сетя за едно меме. На..

публикувано на 18.05.20 в 14:57

До два дни всички коловози на ж.п. гара Нова Загора трябва да бъдат освободени

До два дни всички коловози на ж.п. гара Нова Загора трябва да бъдат освободени от дерайлиралите товарни вагони. Това съобщи кметът на общината Николай Грозев, след проведен тази сутрин разговор с директора на Националната компания железопътна..

публикувано на 18.05.20 в 13:48

Община Бургас разширява мрежата си за видеонаблюдение в Сарафово, Победа, Рудник и Черно море

Община Бургас продължава активно да работи по темата видеонаблюдение, защото то е средство не само за разкриване на престъпления и вандализми, но и за тяхната превенция. Вече са монтирани и работят 9 нови камери по велоалеята към "Сарафово", в участъка от..

публикувано на 18.05.20 в 12:30

В процес на изграждане е покритата лодкостоянка при Рибарското селище

В процес на изпълнение са дейностите по проекта на Община Бургас за изграждане на покрита лодкостоянка в акваторията западно от Рибарското селище и неговото пристанище. В момента се работи по насипа около хелинга и площадката му и се извършва затрупване..

публикувано на 18.05.20 в 11:53