Резултати : nach Autor Joan Kolev

Violinistja Tanja Tingarova – një jetë si përrallë

Një vajzë në moshën 30 vjeçe që ka udhëtuar në mbarë botën për shkak të talentit të vet – kështu shkurtimisht mund të përshkruajmë violinisten Tanja Tingarova, e cila ka lindur në Plovdiv. Ajo thotë se ka filluar t’i bie veglës magjike që në moshën 6..

28.03.20 11:05 |

Shëtitjet virtuale – turizëm në kohën e COVID-19

Në kushtet e COVID-19 shumë muze dhe galeri ofrojnë shëtitje virtuale në faqen e tyre të internetit, që të mund të njihen “vizituesit” me koleksionet e tyre të pasura prej pikturash dhe artefaktesh derisa të jenë të mbyllur mes katër mureve pa pasur..

27.03.20 10:56 |

Virtuelle Touren – Tourismus während der Covid-19-Pandemie

In Zeiten der Covid-19-Pandemie, in denen viele Menschen zwischen die eigenen vier Wände gefangen und ohne Möglichkeiten sind zu reisen, bieten zahlreiche Museen und Galerien virtuelle Touren für die Besichtigung ihrer wertvollen Sammlungen aus..

26.03.20 15:52 |

Tri perla arkitekturore nga qyteti i lashtë Veliko Tërnovo

Qyteti Veliko Tërnovo ka vendin e vet special në zemrën e çdo bullgari. Edhe më sot në këtë vendbanim të lashtë duken gjurmët e madhërisë së kryeqytetit të Mbretërisë së Dytë Bullgare (vitet 1185 – 1396). Edhe pasi qyteti u pushtua nga osmanët në..

21.03.20 11:25 |

Geigerin Tanya Tingarova – ein Leben aus 1001 Nacht

Eine junge Frau, die dank ihres Talents die ganz Welt bereist hat. So könnte man am kürzesten die in Plowdiw geborene 30 jährige Geigerin Tanya Tingarova beschreiben. Dabei hat sie ihre große Liebe zur Violine erst recht spät entdeckt, auch wenn..

20.03.20 11:11 |

Schauspielerin Pawlowa: Das Publikum lässt uns nicht im Stich

Eine der Maßnahmen gegen die Ausbreitung von COVID-19 trifft die Kultur schwer – alle Veranstaltungen, einschließlich Theateraufführungen und Konzerte müssen abgesagt werden. Die Theatersalons und Konzertsäle sind nun leer. Dennoch brauchen die..

18.03.20 13:14 |

Artistja Allbena Pavllova: I gëzohemi përkrahjes së publikut me gjithë situatën e vështirë

Një nga masat e ndërmarra për kufizimin e rasteve të reja të infektimit me koronavirusin ishte heqja e të gjitha veprimtarive në të cilat mblidhen shumë njerëz. Përveç formacioneve muzikore dhe muzikantë të veçantë, këtë masë e respektojnë edhe..

18.03.20 12:48 |

Një adhuruese e sporteve ekstreme krijoi një longbord për fëmijët me aftësi të kufizuara

Mjedisi i paarritshëm urban është një nga problemet bazë të njerëzve me probleme motorike në Bullgari. Ky pikërisht është dhe shkaku që të mos i takojmë shpesh nëpër qytetet në të cilat jetojmë. Trotuaret e pasheshuara, pellgjet me ujë, llumi dhe balta..

18.03.20 11:13 |

Vetëm 20% nga bullgarët janë të lumtur

Çdo një prej nesh gjen nga diçka në ditët e veta të përditshme që e bën të lumtur dhe pavarësisht dhe për pak e detyron të buzëqeshë. Përgjigjet më të sinqerta për këtë se çfarë është lumturia, marrim nga fëmijët. Ata mundin të jenë të lumtur dhe pa pasur..

29.02.20 11:40 |

Nur 20% der Bulgaren sind glücklich

Einer Untersuchung zum Bruttonationalglück in Bulgarien ergab, dass nur 20% der Bulgaren sich für glückliche Menschen halten. Unglücklich sollen 31% sein, die meisten davon (57%) Roma. Im Vergleich zu der Untersuchung von 2018 sind es aber..

28.02.20 16:20 |