Оправи си честността, пък тогава се занимавай с братството

БНР Новини
Любов Миронова
Снимка: frud.bg
На 8 декември от 10.30 ч. в Сити Марк Арт Център на бул. „Янко Сакъзов“ № 30 ще се състои концерт за деца, който ще промотира албума с песни „Добродетели“. В студиото на „Нашият ден“ по програма „Христо Ботев“ на БНР Любов Миронова обяснява, че прави албума за да подпомогне обучението по новата програма за добродетели в началното училище. „Урок се прави с приказка пословица и песен“, посочва тя. Така облечена в музика и песен се оказва цялата философия на добродетелта. За Любов Миронова тя е йерархична система от ценности, начело на която стои чувството за истината, изразено в действия като честност, искреност и почтеност. На това трябва да учим децата. „Оправи си първия етаж – честността, пък тогава се занимавай с братството“ настоява Любов Миронова. Точна констатация, от която могат да се поучат много журналисти и политици. Повече за интересния разговор на водещата Ива Дойчинова с Любов Миронова чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Доброто предстои

Скъпи слушатели, почитатели, автори и добротворци, Вашите споделени истории за доброто направиха предпразничните ни дни истински специални. Още по-вълнуващо е, че продължавате да ни изпращате разказите си и след края на кампанията. Това всъщност е най-прекрасният подарък за 2019: споделената ни вяра, че доброто е живо не само по Коледа,..

публикувано на 07.01.19 в 16:05

Цял град в подкрепа на едно момче

Искам да Ви разкажа за благословените опити на цял един малък град да спаси своето момче. От няколко месеца 25-годишният Христо от Провадия е в будна кома след катастрофа, в която пътува на задната седалка в автомобил.  Получава тежка черепно-мозъчна травма и  след време го изписват от болницата без видимо подобрение. Приятелите му обаче не искат да..

публикувано на 07.01.19 в 15:47
Илюстрация от

Детски шедьоври от велики писатели

„Гарваните от Белокруша“ на Олдъс Хъксли и „Прекрасната Касандра“ на Джейн Остин са новите попълнения в поредицата „Детски шедьоври от велики писатели“, които ни напомнят, че големите писатели са били добри разказвачи, не само когато пишат сериозни романи за възрастни. За книжната поредица "Детски шедьоври от велики писатели" и кога звучат..

публикувано на 07.01.19 в 13:22

Идва Коледа и ни трябва нещо стоплящо

Здравейте, Понеже напоследък е мразовито и снежно, а пък идва и Коледа, си мисля, все по-често ни трябва нещо стоплящо. Така тези дни, докато четях един от любимите си нови български поети, попаднах на тази история и ми се прииска да я споделя с повече хора. Оранжевата роза ("Извънсезонни наблюдения", Манол Глишев) в един двор видях оранжева роза и..

публикувано на 19.12.18 в 10:25