12+3

Some Details

Публикации

Зеленогорски: Необходима е нова актуализация на бюджета по отношение на общините

„ Необходима е нова актуализация на бюджета по отношение на общините . Те са изправени пред много сериозен проблем, особено с местните приходи. По план тези приходи трябва да са за всички общини от порядъка на 1 млрд. лева, само че изпълнението на..

публикувано на 07.04.20 в 15:30

Президентът: Не чакайте момента, в който гладът ще победи страха

Президентът Румен Радев призова днес депутатите да дарят и заплатите си за март за борба с коронавируса, а след негови думи във връзка с мерките по време на извънредното положение предизвикаха реакцията на представители на правителството ...

обновено на 07.04.20 в 15:20

Проф. Слатински: Ако профукаме извънредните мерки сега, после няма да смеем да идем до аптеката

„Ако профукаме извънредните мерки сега, след месец няма да имаме нужда от тях, защото ще се скрием в къщите си и няма да смеем да идем дори до аптеката... Сега настъпват важни дни – ще удържим ли на спазването на извънредните мерки ? Намираме се в..

публикувано на 07.04.20 в 14:50

БСК: Мярката 60:40 остава неработеща за бизнеса

Мярката 60:40 остава неработеща за бизнеса и след промените в законодателството. Готовността на държавата да поеме част от осигуровките на персонала в засегнатите фирми ще разшири кръга на подпомогнатите, но няма да постигне търсения ефект върху..

публикувано на 07.04.20 в 13:57
Радан Кънев и Петър Витанов

Радан Кънев и Петър Витанов в коментар за солидарността в ЕС

Сферата на здравеопазването е изключително от компетенциите на членките на Европейския съюз , а не на европейските институции. Около това мнение се обединиха в коментар пред БНР евродепутатите Радан Кънев от Демократична България и ЕНП и Петър..

публикувано на 07.04.20 в 13:55

Любослав Костов: Прогнозите на МФ са оптимистични, има риск от грешки при планирането на политики

„Прогнозите на Министерството на финансите са една идея по-оптимистични, отколкото на останалите страни. Това може да доведе до грешки в планиране на бъдещите политики. Правителството прогнозира ръст на безработицата от 2,2%, а за март вече този..

публикувано на 07.04.20 в 13:44
доц. Петър Чолаков

Доц. Чолаков: Споровете между институциите продължават и в кризата, такава е човешката природа

„ Виждаме поредния опит на президента да побутне управляващите да вземат по-рационални мерки. Румен Радев адресира директно страховете на бизнеса, на наетите лица“. Това коментира пред БНР политологът доц. Петър Чолаков. Според него..

публикувано на 07.04.20 в 12:54

Български доктор в Аликанте изобрети защитна маска от шнорхел

Български доктор в испанския град Аликанте изобрети прототип на маска за защита от коронавирус, направена от шнорхел. Д-р Чарлз Петков работи в спешното отделение и е в първите редици, които се сблъскват с болестта. Проектът му вече придобива..

публикувано на 06.04.20 в 15:16

Български учени с технология за унищожаване на вируси и бактерии

Български учени са разработили филтърна система с флуидни циклони за пречистване на въздуха от механични, химически и биологични /вируси и бактерии/ замърсители. Патентните права за пречистване от вируси и бактерии са на българска фирма, чийто..

публикувано на 06.04.20 в 15:13

Български пощи ще обслужват преди обяд само пенсионери

От утре, 7-и април, до 23-ти април "Български пощи" ще изплащат на пенсиите за месец април. Графикът за изплащане на пенсиите обхваща времето до 16-и април, но ако има неуспели да си ги получат, е осигурена възможност от 21-ви до 23-ти април,..

публикувано на 06.04.20 в 14:37