12+3

Some Details

Публикации

Румен Петков

Румен Петков: Държавата да изгражда аптеки, не бензиностанции

Вместо бензиностанции държавата да изгражда аптеки. За това призова председателят на АБВ Румен Петков на специална пресконференция.  По думите му това ще повлияе на цените на лекарствата. Според Петков изграждането на държавно аптечно предприятие няма..

публикувано на 20.05.20 в 14:55
Порт Кавала, Греция

Хората от Югозападна България откриват летния сезон на гръцкото море

В опитите да изправят на крака туристическата индустрия на Балканите и да спасят летния сезон,  премиерите на България, Гърция и Сърбия се споразумяха от 1-ви юни да отпадне изискването за 14-дневна карантина след връщане в страната. Хората от..

публикувано на 20.05.20 в 14:49
Кайлъка

Парк "Кайлъка" - защитена местност, за която се грижат само доброволци

За жителите на Плевен паркът "Кайлъка" е едно от любимите места за отдих и спорт. Макар че е обявен за защитена местност, от години поддържането на парка е проблем за местната управа. Състоянието му предизвиква остро недоволство в плевенчани. В..

публикувано на 20.05.20 в 14:35

Жителите на доспатското село Змеица са без вода от седмица

В продължение на една седмица жителите на едно от най-големите села на община Доспат - Змеица, са без вода. Причината е неспазването на изпълнението на проект за реконструкция на водопровод от фирмата изпълнител. Как хората оцеляват в условия на..

публикувано на 20.05.20 в 14:29

Стои ли изборът между работното място и здравето

Детските градини ще отворят, но спокойни ли ще са родителите? Стои ли изборът между работното място и здравето. Какво предвижда законът в този случай?  Експертът по трудово право и вицепрезидент на КНСБ Чавдар Христов обясни пред БНР:  "Връщането към..

публикувано на 20.05.20 в 14:13
Илюстрация: Георги Цветков

Как Виетнам и Бразилия се справят с епидемията от Covid-19

Защо Социалистическа република Виетнам се справи с епидемията от коронавируса, а Бразилия, управлявана от крайнодестния Болсонаро, не може и вече е трета в света по брой на заразени? Това коментира в предаването "12+3" журналистката Къдринка Къдринова...

публикувано на 20.05.20 в 13:40

Нормализира ли се политиката в България

" Няма видими признаци България да е конституционна и демократична република ", каза пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов . Според него няма политическа опозиция и сме принудени "с интерес да гледаме как се бият горе по върховете и да се..

публикувано на 20.05.20 в 12:24

НС с декларация срещу разделянето Болградския район в Украйна

Мнозинството в Народното събрание се обяви в декларация срещу подготвяно решение на правителството на Украйна, с което се предвижда разделянето на Болградския административен район, населен предимно с етнически българи. Парламентът задължи..

публикувано на 20.05.20 в 11:22

Детската поредица "Маргаритка" в помощ на полезните навици

Новата детска поредица "Маргаритка" вече може да бъде намерена на книжния пазар. Книжките са с героите от познатите албуми с аудио и видео, създадени от Виктория Величкова, позната като Вики от "Мастило", и Яна Липованска. Илюстрациите са на Веселка..

публикувано на 19.05.20 в 15:30
Николай Радулов

Проф. Радулов: Това не е нова вълна на битовата престъпност

"Това не е нова вълна на битова престъпност, просто вниманието ни беше заето от притеснението от това, което виждахме и чувахме за пандемията". Това каза пред БНР експертът по сигурност проф. Николай Радулов по повод  . Той припомни, че при всеки..

публикувано на 19.05.20 в 14:35