12+3

Some Details

Публикации

Харизанов: Рано е да се определят икономическите мерки като верните, но са в правилна посока

"Рано е да се определят икономическите мерки като верните, но можем да ги коментираме като първи стъпки в правилната посока". Това каза пред БНР Георги Харизанов от Института за дясна политика.  В много ранна фаза на една необичайна криза, която тепърва..

публикувано на 30.03.20 в 12:37

Над 20 хил. доброволци в страната могат да помагат в извънредната ситуация

Над 20 хиляди са доброволците в страната до момента, които могат да помагат във връзка с извънредната ситуация, свързана с коронавируса. Това обясни пред "Хоризонт" началникът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен..

публикувано на 30.03.20 в 12:30
Любомир Канов

Д-р Любомир Канов: Най-доброто лекарство при пандемия е навременната и ясна информация

„Ситуацията за всеки един от нас е безрадостна и тревожна... Най-доброто лекарство е навременната и ясна информация. За съжаление тази ясна информация сега е доста оскъдна, защото епидемията крие много неизвестни“. Това коментира пред БНР д-р..

публикувано на 26.03.20 в 15:36

Работата от вкъщи и киберсигурността

В последните месеци  търсенията в Гугъл и други търсачки за коронавируса са се увеличили драстично, каза експертът по киберсигурност Георги Недялков. Дори са били регистрирани и домейни, свързани с Covid-19, за да бъдат използвани за кибератаки..

обновено на 26.03.20 в 15:17
Предложението за спиране на редовните заседания на НС предизвика бурни дебати в пленарната зала.

Народното събрание спира редовните си заседания заради коронавируса

Заради пандемията от коронавирус Народното събрание реши да преустанови редовните си заседания и ще се събира само за законодателство, свързано с въведеното извънредно положение и за гласуване на неотложни законодателни промени. Решението беше остро..

обновено на 26.03.20 в 15:15
Проф. Христина Вучева

Проф. Вучева: Неуместно е предоставянето на 500 млн. лева чрез ББР

„Неуместно е предоставянето на 500 млн. лева чрез Българската банка за развитие, тъй като тя няма вече нищо общо с първоначалния си замисъл... Тези пари можеше по-рационално да се използват чрез предоставянето им под подходяща форма на бизнеса“...

публикувано на 26.03.20 в 14:45

"Пирогов" предоставя психологическа подкрепа за медици и пациенти с Covid-19 и техни близки

Спешната болница „Пирогов“ започва инициатива за психологическа подкрепа.  Тя е предназначена за служителите на лечебното заведение, пациентите с коронавирус и техните близки. Консултациите ще бъдат всеки делничен ден между 08.00 и 16.00 часа...

обновено на 26.03.20 в 13:51

Над 600 заявления за участие в онлайн кандидатстудентския изпит в ТУ - София

Над 600 заявления са подадени за участие в онлайн кандидатстудентския изпит по математика в Техническия университет в София. Изпитът е на 28 март, събота . Продължителността му е астрономически часа със задължителна 15-минутна почивка след..

публикувано на 26.03.20 в 13:40
Акад. Ангел Гълъбов

Акад. Ангел Гълъбов: Ще се наложи удължаване на мерките и след 12 април

Прогнозирам, че ще се наложи удължение на противоепидемичните мерки и след 12 април . Засега те изпълняват своята функция, каза за БНР един от водещите вирусолози у нас академик Ангел Гълъбов. Вече не може да се каже, че сме в началото на..

публикувано на 26.03.20 в 13:21

Готов е новият вариант на постановлението за схемата 60:40

Готов е новият преработен вариант на правителственото постановление за отпускането на помощта от 60 процента за изплащане на заплатите в засегнатите от коронавируса фирми, научи "Хоризонт" в сряда (25 март) вечерта.  Преработеният проект,..

обновено на 26.03.20 в 12:52