12+3

Some Details

Публикации

В Плевен доставят лекарства по домовете на самотни възрастни хора

Община Плевен разширява социалната си дейност. Два екипа ще са в помощ на самотно живеещи възрастни хора за доставка на лекарства по домовете. Предвижда се от услугата да се възползват близо 40 граждани на ден. Заявки се подават от 9,30 до..

публикувано на 17.03.20 в 14:02

Правната комисия на НС обсъжда проектозакона за извънредните мерки

Правната комисия се събира на извънредно заседание, за да обсъди проекта за Закон за мерките по време на извънредното положение, обявено от Народното събрание на 13 март. Той е внесен от депутати от ГЕРБ и предвижда изменения в 13 закона,..

обновено на 17.03.20 в 13:54

Затворена е аптека в столицата заради продажба на лекарства без рецепта

Вече има затворена аптека в столицата заради проверките на МВР и прокуратурата дали в аптеките се продават лекарства без рецепта. Проверките на МВР по аптеките са репресия спрямо колегите ми, които са готови да затворят, каза пред "Хоризонт"..

публикувано на 17.03.20 в 13:41

Над 25 000 лв. дарения по инициативата на Дружеството по офталмология

Клиниката по очни болести в Александровска болница започна дарителска кампания в помощ на всички медицински работници на първа линия, които се борят с коронавируса. Инициативата е на Българското дружество по офталмология. Проф. Ива Петкова -..

публикувано на 17.03.20 в 13:33
Вътрешният министър Младен Маринов

Младен Маринов: Отказът на аптеки да работят е вид спекула

Аптеки у нас затварят временно и отказват да работят с граждани, като обясняват това с проверките на МВР и прокуратурата. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов в интервю пред „Хоризонт“. „Имаше единични случаи на аптеки, които..

обновено на 17.03.20 в 12:59

Барбалов: Въпросът за предпазните средства във Втора градска болница е решен

"От РЗИ и от резерва на Столичната община бяха доставени защитни облекла и маски на колектива на Втора градска болница". Това каза в предаването "12+3" по "Хоризонт"  Дончо Барбалов, зам.-кмет на София . По думите му медицинските специалисти имат право..

публикувано на 17.03.20 в 12:54

Велико Търново започна живот в режим на извънредно положение

Велико Търново започна седмицата със засилено полицейско присъствие по улиците. Хората се самоорганизират за помощ на възрастните си съседи. Търговските обекти работят при засилени хигиенни норми. Обществените институции минаха на електронно..

публикувано на 16.03.20 в 15:45

Президентът призова за мерки в подкрепа на бизнеса, който вече търпи загуби

Президентът Румен Радев призова за мерки в подкрепа на българския бизнес, който вече търпи загуби заради ограниченията след въведеното извънредно положение. На среща с държавния глава представители на работодателските организации настояха държавата да..

обновено на 16.03.20 в 15:23

Затварят ски зоната в Банско по разпореждане на прокуратурата

Расте броят на заразените с коронавирус чужди граждани в Банско. Всички, дали положителна проба до момента, са англичани, които имат собствени апартаменти в курорта. Шест проби за коронавирус са взетите от чужди граждани, които са на почивка в..

обновено на 16.03.20 в 15:19

Диана Иванова: Бързата реакция на държавата и обществото овладяха епидемията в Китай

„ Строгите мерки и дисциплината на хората помогнаха епидемията от коронавирус да бъде овладяна в Китай . Мерките бяха приложени изключително бързо и хората осъзнаха, че трябва да се действа в този процес и да положат колективни усилия. Задача..

публикувано на 16.03.20 в 14:22