12+3

Some Details

Публикации

НИМ

НИМ изготви алгоритъм за безопасност на посетителите

"НИМ се подготвя усилено, за да отвори за посетители. Разписан е алгоритъм, по който посетителите ще се движат, докато разглеждат, за да бъде осигурена максимално безопасна среда, съгласно изискванията на заповедта за спазване на условията за борба с..

публикувано на 18.05.20 в 14:56

КНСБ благодари на всички на първа линия в кризата с песента "Ангели"

КНСБ  изрази благодарност към всички, работили на първа линия в кризата, с песента "Ангели".  Зад проекта за песента и клипа към нея, освен екип от  КНСБ , стоят авторът на текста Соня Тодорова, изпълнителите Дичо, ВенЗи, Додо и децата от..

публикувано на 18.05.20 в 14:50

СОС решава за автобусите до Витоша на 28 май

До края на седмицата ще бъде изготвен доклад за възстановяването на автобусите на столичния градския транспорт до Витоша, реши на днешното си заседание Комисията по транспорт в Столичния общински съвет. Решение дали това ще се случи, ще..

обновено на 18.05.20 в 14:29
На 4 май областният медицински съвет в Ямбол взе решение да затвори ромската махала в града.

Карантината в ромския квартал в Ямбол остава до сряда, ще се правят тестове

Пълната карантина на ромския квартал в Ямбол се удължава до сряда. Тогава жителите ще могат да излязат за работа и при нужда от медицинска помощ. Въпреки че през последните четири дни няма диагностициран случай на територията на квартала, на..

обновено на 18.05.20 в 14:25

"Грийнпийс" - България призова за зелено и справедливо възстановяване от Covid-кризата

С демонстрация пред Ректората на Софийския университет активисти на "Грийнпийс" - България призоваха за зелено и справедливо възстановяване от Covid-кризата. С призива "Завръщане в бъдещето" природозащитниците отправиха апел към представителите..

публикувано на 18.05.20 в 14:14

Моловете и фитнесите отвориха врати

Днес отвориха врати големите търговски центрове и фитнес залите, но при спазване на дистанция между клиентите и строги мерки за хигиена. В моловете трябва да има отделни врати за вход и изход, както и стикери, които посочват къде трябва да се..

обновено на 18.05.20 в 13:56
Ренета Инджова

Ренета Инджова: Схватката между държавни и частни олигарси може да събори властта

"Онези, които би трябвало да се в опозиция, са в отбора на правителството, коронавирусът е идеалният късмет на управляващите да представят действията си като животоспасяващи. Така че схватката между държавни и частни олигарси може да е добро..

публикувано на 18.05.20 в 13:18

Бизнесът от граничните райони в България и в Гърция иска отпадане на карантината

Инвеститори и собственици на фирми от граничните райони в България и в Гърция алармираха, че не могат да управляват дружествата си заради изискването да спазват 14-дневна карантина при влизане в двете европейски държави. Те изпратиха писмо до..

публикувано на 18.05.20 в 13:14
Георги Кадиев

Георги Кадиев: Ако Горанов подаде оставка, няма да е заради ДДС, а заради хазарта

"Наблюдаваме сбор на популизъм и лобизъм. В ЕС само България и Дания са страните с равна ставка на ДДС. Ако има нещо хубаво в данъчната система освен ниските данъци, това е и справедливостта заради равната ставка на ДДС ". Това каза пред БНР бившият..

публикувано на 18.05.20 в 12:40

Градският транспорт в София с променено разписание до 31 юли

Разписанието на превозните средства на масовия градски транспорт ще бъде променено до края на месец юли, реши Столичният общински съвет. Закриват се автобусни линии 306 и 294, няма да има и нощен градски транспорт, както и автобуси до планината..

публикувано на 14.05.20 в 15:52