Преди всички

Екипът на „Преди всички“ получава наградата "Сирак Скитник" - 25.01.2010 г.

От понеделник до петък - от 6 до 10 сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.

Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им.

Силвия Великова
velikova.jpg

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е „Преди всички“ с водещи: Силвия Великова, Таня Величкова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова.

Публикации

Ученичка прави благотворителна акция в подкрепа на зависими

Благотворително събитие в полза на къща „Билани“ в село Клисура край София, подпомагаща хора с различни зависимости – това е решила  Никол Аврамова, ученичка в 11 клас на 32 училище "Св. Климент Охридски” в София. Под надслов  „Малките неща, заради..

публикувано на 14.02.20 в 12:37
Деян Колев

Деян Колев: Езикът на омразата се шири все повече

„Тревожно е, че ако допреди години езикът на омразата се използваше преди всичко от националистически партии, днес все повече от основните, системните партии често използват такъв език и особено тревожно е, че обществото е търпимо.“ Това посочи в..

публикувано на 14.02.20 в 12:00
Юлия Андонова

Юлия Андонова: Случаят с програма „Таралежи“ е тенденциозен

Как трябва да бъде разписано сексуалното образование на децата след случая "Таралежи" в Перник и след като одобрена програма за сексуално образование на фондация П.У.Л.С. първоначално беше спряна заради негативни родителски реакции.  Тази сутрин..

публикувано на 14.02.20 в 11:28
Родители на деца с онкохематологични заболявания на протест пред здравното министерство. Юли, 2019 г.

Петя Александрова: Лекарство за борба с рака отново е в позитивния списък

15 февруари е Международен ден на децата с рак. От Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" призовават на този ден символично да се носи златна панделка в подкрепа на живите, които се борят и в памет на загубилите битката. В България няма..

публикувано на 14.02.20 в 10:48

Паленето на стърнища - плюсове и минуси

Земеделски производители настояват за по-либерален режим при паленето на стърнища. У нас то е забранено от 2002 година, но практиката продължава.  Обявеният от Държавен фонд „Земеделие“ „черен списък“ на опожарените площи ще намали ли забранените..

публикувано на 14.02.20 в 10:10
Петър Славов

Петър Славов: Прокуратурата да се заеме със сделки, свързани с КТБ от последните години

Прокуратурата да се насочи приоритетно към сделки, свързани с КТБ от последните няколко години, защото все още няма изтекла давност и може да има реални правни последици. Този призив отправи пред БНР юристът Петър Славов във връзка с..

публикувано на 14.02.20 в 09:12

Българинът носи виното в душата си

Българският пазар трябва да бъде доста по-широк и отворен за българските вина, защото виното е локален продукт. Това каза пред „Хоризонт“ Юлиян Ямантиев, винопроизводител от Ивайловград.  Локалните позиции са базата, върху която могат да се развиват..

публикувано на 14.02.20 в 08:43
Д-р Николай Брънзалов

Първите три дни болнични да се плащат от онзи, който прибира осигуровките

Работодателят може да получава информация по електронен път от НОИ за издаден болничен, а службите по трудова медицина да контролират дали съответният работник се лекува. Това мнение изрази пред "Хоризонт" д -р Николай Брънзалов, заместник-председател..

публикувано на 14.02.20 в 08:04

Дори тъгата извор е на радост - поетична вечер, посветена на любовта и виното

Докле е младост, златно слънце грей, сърцето златни блянове лелей. Докле е младост, леко път се ходи и леки са световните несгоди. Докле е младост, всичко е шега; не хвърля сянка на сърце тъга; дори тъгата извор е на радост — докле е младост, ах,..

публикувано на 13.02.20 в 13:37

„Любовта е мила“ – послание, отправено с кауза

Националният младежки конкурс „Любовта е мила“ фокусира интереса на младите хора към творчество с благородна кауза - да противодейства на домашното насилие. Фондация „Солидарност в действие“ е организатор на конкурса, свързан с проект за младежки..

публикувано на 13.02.20 в 13:28