Преди всички

Екипът на „Преди всички“ получава наградата "Сирак Скитник" - 25.01.2010 г.

От понеделник до петък - от 6 до 10 сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.

Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им.

Силвия Великова
velikova.jpg

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е „Преди всички“ с водещи: Силвия Великова, Таня Величкова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова.

Публикации

Токсичните отпадъци, изхвърлени в района на гара Яна.

Експерти искат регистър на фирмите, произвеждащи опасни отпадъци

29 тона опасни токсични отпадъци, които бяха изхвърлени край гара Яна, вече са извозени от специализирана фирма и прибрани в хранилище. Едно от изхвърлените вещества – натриев цианид, е силно опасно и може да доведе до блокиране на клетъчното..

публикувано на 20.02.19 в 09:25
Ирландският евродепутат Шон Кели

Евродепутат: Ако се появят войници по границата между двете Ирландии, те ще бъдат атакувани

Брекзит без сделка ще доведе до разпалване на национализма в Шотландия и Ирландия. Това предупреди ирландският евродепутат Шон Кели от Фине Гейл, партията на премиера Лио Вар а дкар. Кели коментира спорния въпрос за ирландската граница. Ако бъде..

обновено на 20.02.19 в 09:18

Отличават най-добрите IТ проекти за годината

Тази вечер за пореден път ще бъдат отличени най-значимите IТ проекти за годината. Конкурсът се организира от специализирано издание и за петнадесетте години от провеждането му са представени над 400 проекта, каза за БНР Владимир Владков от..

публикувано на 19.02.19 в 11:57
Мария Спирова

Мария Спирова: Срещата в парламента по темата за българите във Великобритания беше много закъсняла

Миналата седмица в парламентарната комисия за българите в чужбина се проведе среща, посветена на положението на сънародниците ни във Великобритания. След нея стана ясно, че голяма част от българите там няма да успеят да получат статут след Брекзит...

публикувано на 19.02.19 в 11:35
Андрей Врабчев

Андрей Врабчев: Не успяхме да успокоим тона в България по темата Македония

Експертна комисия по историческите и образователните въпроси ще заседава в Скопие днес и утре. На заседанието ще се обърне внимание на съвместното и общо отбелязване и честване на събития и личности от нашата обща история, които да бъдат..

публикувано на 19.02.19 в 11:06

Георги Марков: Връщането на преференциите е връщане на отнети права на гражданите

С премахването на преференциите се отнемат права на българските граждани, каза за БНР депутатът от гражданската квота на ГЕРБ Георги Марков, който призова премиерът Борисов да се намеси във връзка с промените в Изборния кодекс. „В България така или..

публикувано на 19.02.19 в 09:50

Атлантическият съвет на България иска оставките на Цацаров, ръководството на ДАНС и МВР

Атлантическият съвет на България поиска на оставките на главния прокурор и ръководството на ДАНС и вътрешния министър заради случая „Гебрев“ и трансферите на пари от Венецуелската държавна петролна компания през българска банка. Съветът поиска и..

публикувано на 19.02.19 в 08:53

Атанас Русев: Закъснялото приемане на закона срещу прането на пари доведе до хаос

Новият Закон за мерките срещу изпиране на пари и Правилникът към него изкараха адвокатите на протест, провокираха и спешна среща между Висшия адвокатски съвет и правната комисия. Законът предвижда обучение на работещите в над 20 категории..

публикувано на 19.02.19 в 08:21
Актрисата Весела Бабинова е с една от главните роли във филма

„Денят на бащата“ – 6-сериен български филм тръгва по БНТ

В ефира на БНТ ще бъде излъчен новият български шестсериен филм "Денят на бащата". Зрителите ще могат да го гледат всеки понеделник и вторник от 22:00 ч. Част от филма е сниман в студио на Българското национално радио. В главните роли са..

публикувано на 18.02.19 в 15:04

Как в Елин Пелин учат децата на родолюбие и национална гордост

Как в град Елин Пелин учат децата на родолюбие, национална гордост и почит към българските национални герои. Всяка трета неделя от месеца деца от 6- до 12-годишна възраст се събират в клуба „Аз съм българче“ в общината в Елин Пелин за да..

публикувано на 18.02.19 в 14:21