Преди всички

Екипът на „Преди всички“ получава наградата "Сирак Скитник" - 25.01.2010 г.

От понеделник до петък - от 6 до 10 сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.

Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им.

Силвия Великова
velikova.jpg

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е „Преди всички“ с водещи: Силвия Великова, Таня Величкова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова.

Публикации

Как отбелязването на християнските празници да бъде съобразено с извънредното положение

„Най-честната позиция в такава ситуация е всеки да разкрие от каква перспектива взема глас. Аз участвам в този разговор като вярващ православен християнин и се старая да бъда мислещ и отговорен гражданин. Въпросът е прецедент... “. Това коментира..

публикувано на 24.03.20 в 10:50
Първан Симеонов

Първан Симеонов: Като общество показваме здрав инстинкт

„Народите застават зад своите правителства. В тази своя уплаха те инстинктивно се хващат за надеждата, която властите им дават. Едни политически елити, изгубили доверие, сега отново получават кредит на доверие“. Това коментира пред БНР политологът..

публикувано на 24.03.20 в 09:55
Петър Славов

Петър Славов: В извънредния законороект има над 30 изменения при други закони

„Дебатът за сериозността на мерките, които се взимат за защита на здравето на хората, и дебатът за мерките за защита на техния бизнес и на техните граждански права трябва да вървят паралелно“. Това коментира пред БНР адвокат Петър Славов, бивш..

публикувано на 24.03.20 в 09:20
Общинската болница „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица

Общински болници предупреждават за финансови затруднения

Общинските болници предупреждават, че изпадат в тежко състояние заради намаляването на пациентите, които постъпват в тях със заболявания различни от COVID-19. Това поставя под риск финансовото състояние на лечебните заведения, включително и..

обновено на 24.03.20 в 09:08
Христофор Караджов

Христофор Караджов: Здравната система на САЩ е в безпрецедентна ситуация заради Covid-19

„В Калифорния от петък има политика на ограничаване на пътувания, контакти, срещи извън абсолютно необходимите. По магистралите има малко коли. Магазините са доста празни... Имаше опашки пред магазините за оръжие... Хората са уплашени и в такива..

публикувано на 24.03.20 в 08:50
Михаил Околийски

Доц. Околийски: Скоростта на пандемията се засилва, това е тревожното

„България все още седи добре на фона на другите държави в пандемичната ситуация, но няма повод за оптимизъм. Скоростта на пандемията се засилва, това е тревожното... Можем да си купим още малко време, да изпълняваме мерките, не просто да ги..

публикувано на 24.03.20 в 08:15

Горещ телефон "отговаря" на въпроси за ситуацията с коронавируса

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) разкри горещ телефон във връзка с извънредното положение заради коронавируса. „Възрастни хора, хора с увреждания или всеки, който има въпроси, свързани със ситуацията, с деликатната..

публикувано на 24.03.20 в 07:43

Студенти по медицина се включват в овладяването на пандемията от коронавирус

В дни на изпитания като настоящата пандемия от коронавирус мнозина се включват да помагат като доброволци в различни медицински дейности. Велина Пенчева е доброволец в Русе в лаборатория за бързи тестове за коронавирус. Там тестът струва 27 лева...

публикувано на 23.03.20 в 17:25

Психиатърът проф. Георги Ончев: Няма място за емоции и популизъм

Няма паника в психиатричните отделения във връзка с мерките на правителството за справяне с разпространението на коронавируса. Заплахата винаги води до мобилизация, включително при хората с психиатрични проблеми, казва проф. Георги Ончев,..

публикувано на 23.03.20 в 16:45

Без маски и ръкавици в цветните контейнери за разделно събиране

Мястото на употребените маски, ръкавици, лични предпазни средства и използвани мокри кърпички не е в цветните контейнери за разделно събиране на отпадъци. Това каза пред БНР Мариана Петкова от една от компаниите за разделно събиране на отпадъците...

публикувано на 23.03.20 в 12:39