Преди всички

Екипът на „Преди всички“ получава наградата "Сирак Скитник" - 25.01.2010 г.

От понеделник до петък - от 6 до 10 сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.

Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им.

Силвия Великова
velikova.jpg

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е „Преди всички“ с водещи: Силвия Великова, Таня Величкова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова.

Публикации

Как работи българският чатбот за коронавируса

"Работим по проекта, още когато хората се интересуваха е коронавирус и какви са симптомите. В момента това не е така. Повече се интересуваме как да се предпазим и какво да правим, ако евентуално започваме да подсмърчаме".  Това каза за БНР Росен..

публикувано на 26.03.20 в 11:01
Нов български университет

В НБУ ще се кандидатства онлайн заради Covid-19

"Очакваме да бъде продължено това извънредно положение и университетите да останат затворени“, каза за БНР ректорът на Нов български университет професор Пламен Бочков.  "Празен университет е една много тъжна гледка - нещо като празен храм...

публикувано на 26.03.20 в 10:38
Снимката е илюстративна

Банско има нов жител

Младо семейство от Банско се радва на второ дете - момченце. То ще се казва Матео и проплака в столична клиника.  Родителите - Ангелина и Никола живеят от 15 години в Банско. Работят в сферата на туризма. Първото им дете е в първи клас.  В Банско..

публикувано на 26.03.20 в 10:09

Кънев: Предлагаме на ЕК да приеме обща рамка за закрила на малките и средни предприятия в ЕС

Европейският съвет и Европейският парламент  обсъждат днес мерки срещу епидемията от Covid-19 . Предвижда се и видеоконференция на държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС в късния следобед. Евродепутатите ще заседават..

публикувано на 26.03.20 в 09:57
Андрей Марков

Д-р Андрей Марков: Всички болници могат да приемат болни от коронавирус, когато се наложи

„В случай на реална опасност е естествено, че всяка болница с интензивни легла би следвало да има готовност. Готовност трябва да има, защото основната дейност на болниците е да лекуват болни. Възможността да се конвертират отделения и легла с цел..

публикувано на 26.03.20 в 09:04
Доц. Красимир Минкин

Доц. Красимир Минкин: Не е прекъснато лечението на болните с епилепсия

В условията на пандемия от новия коронавирус лекарите в столичната болница "Св. Иван Рилски" не спират да помагат на пациенти с тежка форма на епилепсия. Според статистиката от това заболяване страда около 1% от населението на земята. У нас болните са..

публикувано на 26.03.20 в 09:01
Валентин Николов

Предлагат приспадане от сметките на потребителите заради поевтиняването на газа

"Стигнахме до извода, че ще трябва промяна в преходните разпоредби към Закона за енергетика, за да могат да бъдат компенсирани потребителите". Това коментира пред БНР председателят на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов по повод..

публикувано на 26.03.20 в 08:20
Село Шишковци

Преселение от градовете на село заради коронавируса

Селото на художника Владимир Димитров - Майстора Шишковци стана убежище за търсещи уединение в епидемична ситуация жители на София. Преди  близо месец се забелязало оживление и нарастване на броя на хората, които имат имоти в селото, да се преместят..

публикувано на 26.03.20 в 08:05
Жена в храма „Света Богородица“ в Асеновград на Благовещение. Хората вярват, че от този ден свършва зимата и започва пролетта.

Благовещение е!

Българската православна църква чества един от 12-те велики християнски празника - Благовещение Господне.  На този ден богомолците почитат пречистата Дева Мария, която е приела благата вест за идването на обещания от Бога и предсказан от пророците..

обновено на 25.03.20 в 12:26

Антоанета Баева: Кризата даде тласък на електронното обучение

„Ако има въобще положителна страна на тази криза, тя е в областта на образованието. Кризата даде невероятен тласък на развитието на електронното обучение. Тласък, който в една стандартна ситуация едва ли щеше да се случи в такъв мащаб .” Този..

публикувано на 25.03.20 в 11:48