Преди всички

Екипът на „Преди всички“ получава наградата "Сирак Скитник" - 25.01.2010 г.

От понеделник до петък - от 6 до 10 сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.

Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им.

Силвия Великова
velikova.jpg

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е „Преди всички“ с водещи: Силвия Великова, Таня Величкова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова.

Публикации

Ще има ли агнешко на Великденската ни трапеза

„Искам да приветствам всяка мярка в ситуацията на такава криза, защото малко или много тя ще допринесе до някакви позитиви за производителите. Искрено се надявам тази мярка да се даде ефект върху поощрението на кланиците да не внасят агнета,..

публикувано на 31.03.20 в 10:43

Киберексперт: Внимавайте в социалните мрежи, не кликайте на линкове в имейла

Около 400 експерти по киберсигурност обединяват усилия, за да помогнат за блокиране на кибератаки свързани с коронавируса. "Обединението на световните експерти по киберсигурност" включва старши програмисти от технологични гиганти като..

публикувано на 31.03.20 в 10:09

Приключи най-големият досега хакатон у нас - "Да хакнем кризата"

15 проекта получиха подкрепата на журито на най-големия хакатон за идеи за противодействие на кризата , предизвикана от COVID-19, озаглавен "Да хакнем кризата".  48 часа, над 800 участници, 111 отбора с идейни проекти и десетки професионалисти..

публикувано на 31.03.20 в 10:00
Мартин Димитров

Мартин Димитров: Няма обяснение за чак такова увеличение на тавана на дълга

Разбирам, че ситуацията е трудна и положението – извънредно, а последствията от глобалната пандемия ще бъдат неприятни от икономическа гледна точка, но тези искания на правителството са прекомерни. Това каза за БНР икономистът Мартин Димитров  по..

публикувано на 31.03.20 в 08:45

За приликите и разликите с Германия в битката срещу Covid-19

"В провинция Бранденбург в Германия има около 1000 заразени с Covid-19 за момента. В Берлин положението е малко по-сериозно – над 2500. Може би има особеност, че Бранденбург е в бившата Източна Германия и тук населението не е е толкова мобилно..."...

публикувано на 31.03.20 в 08:16
Стилиян Иванов

Личният пример на един предприемач в документален филм на Стилиян Иванов

От снощи новият документален филм на Стилиян Иванов „Животът като епидемия” вече е качен на няколко платформи и има 16 хиляди гледания. Темата е любопитна и интересна за аудиторията, смята режисьорът.  Предприемачът Димитър Георов се опитва с..

публикувано на 30.03.20 в 12:20
Даниел Панов

Даниел Панов, НСОРБ: Доброволци ще могат да се прехвърлят в съседни общини

Трудът на доброволците ще бъде канализиран чрез новата платформа, която координира усилията на властите за справяне с коронавируса. Това обясни пред "Хоризонт"  Даниел Панов председател на Националното сдружение на общините (НСОРБ). Всички..

публикувано на 30.03.20 в 12:17
Проф. Десислава Бошнакова

Проф. Десислава Бошнакова: Дано след кризата не бягаме от другия на улицата

Има ли нещо позитивно в пандемията от коронавирус и къде да поставим хоризонта за излизане от нея? „Ние трябва физически да се дистанцираме. Социалното общуване може да се случи и без физически да се виждаме. Един от най-добрите начини да можем..

публикувано на 30.03.20 в 11:53
Липсата на мерки за съхраняване на психичното здраве по време на   епидемия и изолация може да има тежки последици, предупреждават специалисти.

Проф. Ваня Матанова: Закъсняваме с мерките за психично здраве в условия на епидемия

Закъсняват кризисните мерки за запазване на психичното здраве на хората по време на епидемията и след това. Това мнение изрази пред БНР проф. Ваня Матанова, ръководител на Института за психично здраве и развитие. Още никой не говори за..

публикувано на 30.03.20 в 10:52

Д-р Георги Тодоров: Не е правилно постоянно да се носи маска

Според разпоредба на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев всички работещи трябва да носят задължително предпазни маски. Необходимо е да се погрижим за хората, които трябва да работят с маски, защото подлежат на глоба, коментира пред..

публикувано на 30.03.20 в 10:50