Георги Стратев представя ораторията си "Евангилие от Йоана" в зала "България" със СО на БНР

Георги Стратев - цигулар, аранжор, композитор, . Завършил със специалност цигулка Варненското музикално училище и Музикалната академия в София през 1961 г. с отличен успех. Специализирал дирижиране при Добрин Петков, живял и работил дълги години в..

публикувано на 25.06.19 в 14:34

George Ezra- младата надежда на английската фолк рок и по музика

Джордж Езра   е носител на наградата „Брит за 2019“ в категорията най-добър мъжки соло изпълнител и негов а т а благодарност, произнесена с   мекия му , спокоен глас и съвършения му изказ, развълнува аудиторията. А на 7-ми юни..

публикувано на 25.06.19 в 11:23

Susan Boyle отпразнува десет години успешна кариера с албума „Ten”

Преди десет години шотландката Сюзън Бойл се яви на прослушване в телевизионния формат „Британия търси талант“ и след нейния успех музикалната индустрия напълно се преобрази. Скромната шотландка днес е мултимилионер и световна звезда. Но..

публикувано на 25.06.19 в 11:06

Венцислав Киндалов: Всеки човек да живее с Бог в сърцето си

На 24 юни с концерт в залата на ДМА  ще бъде честван 65 годишният юбилей та проф. Венцислав Киндалов. Това е повод за гостуването му в "Сценична треска" В интервюто става дума за много неща: За това, че в живота всяко нещо си има определено време; за..

публикувано на 23.06.19 в 19:23
Николай Урумов

Актьорът Николай Урумов изпраща пълноценен сезон, изпълнен с добри емоции

Актьорът Николай Урумов изпраща дълъг и натоварен театрален сезон. В предаването „Хоризонт за вас“ той сподели, че за него приключва „един пълноценен сезон, изпълнен с добри емоции“. През театралната година Урумов стана част от пет..

публикувано на 21.06.19 в 17:03

Десетки хиляди се очакват на петото издание на "Франкофоли" в Благоевград

Почитателите на френската култура броят часовете до началото на музикалния фестивал „Франкофоли“ в Благоевград. Над 30 хиляди се очаква да бъдат зрителите, които ще запълнят огромното пространство на парк „Македония“. Местата в хотелите и..

обновено на 21.06.19 в 16:08
Николай Стойков и Фани Бъчварова

Интерактивна изложба показва историите на 10 бежанци

Интерактивната изложба „Самоличност“ по повод Международния ден на бежанците, който се отбелязва на 20 юни, може да бъде видяна в галерия „Ракурси“ до 4 юли. Автори са журналистът и  специалист по дигитален маркетинг Фани Бъчварова и фотографът..

публикувано на 21.06.19 в 14:20

Първи фестивал на бразилската класическа музика в България

На 6 юни в София беше открит Първият фестивал на бразилската класическа музика у нас. Началото постави трио „Арденца“, което представи произведения от Ейтор Вила-Лобос, Франсиско Брага и Радамес Гнятали в камерната зала на концертния комплекс..

публикувано на 20.06.19 в 16:23
Тенорът Михаил Михайлов

Тенорът Михаил Михайлов след два спечелени конкурса и преди гастроли на оперни фестивали в Унгария и в Полша

За младия български тенор Михаил Михайлов сезон 2018/2019 беше много силен. Той започна със завоюването на първа награда на международния конкурс за камерно пеене „Панчо Владигеров” в Шумен и завърши също с първа награда – на конкурса за млади..

публикувано на 20.06.19 в 16:00

Класика в парка на Висшето транспортно училище в София

Ново културно пространство се оформя по идея на ръководствата на Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков", Дома на транпортните работници и Опера Нова - те организират двудневен музикален празник в парка на училището на ул. "Гео Милев" в столичния..

публикувано на 19.06.19 в 21:44