Василка Бумбарова

Плевенският драматичен театър "Иван  Радоев" гостува на сцената на Народния театър

С постановката "Вишнева градина започна турнето на Плевенския театър "Иван Радоев" в София. Спектакълът е на руския режисьор Василий Сенин .  В предаването "12+3" театралният мениджър и критик Василка Бумбарова  сподели, че времето , в което..

публикувано на 17.01.18 в 16:05

Пиесата "Палачи" - гледна точка към битието на пенсионирания палач

Като почерк, като интерес, пиесата "Палачи" се нарежда до другите творби на Мартин Макдона , но сюжетът му е една идея по-достъпен. Това каза в интервю за предаването "12+3" режисьорът Стоян Радев : Смятам пиесата за доста по-отворена към..

публикувано на 17.01.18 в 15:46
Юлия Огнянова

Румяна Емануилиду разказва за "Завещаното" от Юлия Огнянова

Студентите й трябва да говорят за наученото от нея. Може да не си дават точна сметка какво са научили от нея, да не могат да го формулират. Мисля, че тази книга „Завещаното“ от Юлия Огнянова ще отговори на много, ако не на всичките им въпроси...

публикувано на 17.01.18 в 12:40

Милен Пенев – забравеният, отхвърленият, различният български актьор

Актьорът Милен Пенев – забравеният, отхвърленият, различният български актьор. За него днес малцина си спомнят, а младите актьори едва ли са чували името му. Той е дебютирал в легендарната филмова лента „Козият рог“, той е и първият, който се..

публикувано на 17.01.18 в 12:23

Изложба в Израел на вещи на субкултурата в бившите социалистически държави

Един от начините за разпространяване на западната музика в социалистическите държави по времето между края на Втората световна война и изобретяването на преносимите магнетофони е бил да се правят грамофонни плочи върху човешки кости, тоест..

публикувано на 16.01.18 в 15:38

Комедията на Шекспир „Много шум за нищо“ ще празнува 20 години на сцената

Комедията на Шекспир „Много шум за нищо“ в театър „Българска армия“ ще празнува 20 години на сцената тази вечер, съобщават от трупата. Режисьор на спектакъла е проф. Красимир Спасов. През годините над 250 хиляди зрители са гледали постановката,..

публикувано на 16.01.18 в 10:58

ПГТМД организира изложба на свой млад талант

Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн в София, Регионалният исторически музей – София, район "Витоша" и район "Красно село" организират обща изложба „Ракурси“ в сградата на училището. Авторът е 14-годишният Кристиан Зарков, ученик в..

публикувано на 16.01.18 в 10:36

Конкурс за графичен знак на габровския карнавал обяви местната администрация

Предложения за графичен знак, който да стане символ на емблематичния за Габрово карнавал, очаква Общината, като задава условието символите да са атрактивни, разпознаваеми и илюстриращи основните задачи на карнавала – да стимулира хумористичното и..

публикувано на 16.01.18 в 01:12

155 години от рождението на Алеко Константинов

155 години от рождението на Алеко Константинов бяха отбелязани днес пред паметника на писателя на столичния булевард „Витоша“. В тържеството участваха актьорите Светослав Пеев и Ивайло Калоянчев .  Беше представено и специално вестникарско издание с..

публикувано на 15.01.18 в 16:32

Тази вечер е откриването на изложбата "Сол" - фотографски проект на Петър Недялков

Тази вечер в галерия Synthesis ще бъде открита изложбата „Сол“ на фотографа Петър Недялков . Тя е документален фотографски проект, посветен на малка група индийски работници в една от последните частни солници. В интервю за предаването..

публикувано на 15.01.18 в 15:06