Акад. Пламен Карталов: Моят "Фантом на операта" е стремеж към голямо изкуство, съвършенство на таланта

Този петък в столичния Музикален театър предстои вече разпродадената премиера на „Фантомът на операта“. Първата българска постановка на класиката на Андрю Лойд Уебър е дело на ръководителят на софийската опера акад. Пламен Карталов. За..

публикувано на 21.01.19 в 19:13
Тонислав Христов

Тонислав Христов: Премиера на "Сънданс" създава големи очаквания от теб като творец

Много по-лесно е финансиране за документално кино да се намери във Финландия, изтъкна в предаването „12+3“ режисьорът Тонислав Христов. Неговият нов документален филм „Тайният живот на Вера“ след дни ще бъде представен на фестивала „Сънданс“ –..

публикувано на 21.01.19 в 16:07
Вера Млечевска

Вера Млечевска: Участието ни във Венеция трябва да стане регулярно събитие

Проектът „Как живеем“ на арттандема Рада Букова и Лазар Лютаков е избран да представи България на биеналето във Венеция тази година. Куратор на произведението е Вера Млечевска. Пред БНР тя бе категорична, че участието ни във Венеция трябва да стане..

публикувано на 21.01.19 в 12:36

Италианска кинопанорама с емблематични филми разказва за легендарни алпинисти и приключенци

Италианска кинопанорама с емблематични филми за легендарни алпинисти, катерачи и приключенци предстои тази седмица в София. Тя е организирана от екипа на Банско филм фест и ще се проведе на 23-ти и 25 януари в Бетахаус. Подбраните филми са 7 и те..

публикувано на 21.01.19 в 11:36
#Околобългарско в Берковица

#Околобългарско – посланието на младите хора, които искат да променят живота към по-добро

#Околобългарско се нарича проектът на млади хора от Плевен, които създават и филм със същото заглавие. Филмът печели огромен брой зрители в социалните мрежи. Жанин, Виктор и Антонио представят България от различни гледни точки, но основната им цел е..

публикувано на 21.01.19 в 11:13

Модерен арт център ще се изгради в Дупница

Модерен арт център ще се изгради в Дупница, съобщиха от общината. Средствата са по Програмата за трансгранично сътрудничество съвместно с община Куманово на стойност 1 млн. лева. Проектът на двете общини вече е одобрен. В Дупница ще бъде разрушено..

публикувано на 20.01.19 в 16:49
Сурвакарският фестивал в Радомир

В Брезник и Радомир се проведоха общински сурвакарски фестивали

Седмица преди старта на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва” в Перник, в градовете Брезник и Радомир, се проведоха общински сурвакарски фестивали.  Надянали страховити маски и ликове, опасали тежки пояси от звънци, носителите на..

публикувано на 19.01.19 в 17:27

Дилян Георгиев за пътя от "Диамантен" до "Счупен"

Вече е факт втората книга на младия автор Дилян Георгиев – „Счупен“. Защо след „Диамантен“ - заглавието на дебютната му книга, Дилян избира формулата „Счупен“? „Счупен“ е логично продължение на „Диамантен“. В първата си стихосбирка бях по-обективен,..

публикувано на 19.01.19 в 13:35

Изложба на Христо Явашев - Кристо в София

За първи път галерия "Свети Лука" ще е домакин на изложба на Христо Явашев – Кристо. Това е втората изложба от проекта "ГОСТУВАТ НИ" представяща постери и етюди на Христо Явашев - Кристо, съобщиха за БТА организаторите. Произведенията на..

публикувано на 19.01.19 в 09:26
Драматичен театър „Сава Огнянов”, Русе

Европейската класика "Казимир и Каролине" ще е първата театрална премиера в Русе за 2019

Тази вечер на Голямата сцена на Доходното здание в Русе Драматичен театър "Сава Огнянов" ще представи първата за годината премиера. Това е пиесата "Казимир и Каролине или и любовта никога не спира" на Йодьон фон Хорват под режисурата на Крис..

публикувано на 18.01.19 в 18:00