Ян Енглерт ще бъде удостоен днес с титлата Доктор хонорис кауза на НАТФИЗ

Известният полски актьор, режисьор и преподавател Ян Енглерт ще бъде удостоен днес с титлата Доктор хонорис кауза на НАТФИЗ. Церемонията ще бъде в кино „Одеон“. Ян Енглерт ще е 21-вия носител на наградата. Той е известен в България с ролята си на отец..

публикувано на 23.03.19 в 05:08
Джеки Стоев

Джеки Стоев: Аз и сина ми ставаме днес общо на 110 години

„Наскоро ми се обади един приятел и вика - айде да живееш до 100 години. Викам те до 100 колко останаха бе!“, каза Джеки Стоев пред БНР. Стоев от години е всепризнат за един от големите чешити в българското кино. Днес той е рожденик...

публикувано на 22.03.19 в 17:39
Автопортрет на Кирил Сергинов

Три поколения творци от известната фамилия Сергинови откриха съвместна изложба в Перник

Три поколения творци от известната в Перник фамилия Сергинови откриха съвместна изложба. Дядото Кирил, синът му проф. Борис Сергинов, който е преподавател в НБУ, и внукът Кристиян представиха свои творби в най-голямата изложбена зала в града „Любен..

публикувано на 22.03.19 в 16:47

Изложба възкресява забравени детайли от Стара София

33 избрани фотографии от Стара София са събрали  Кайя Христова, Невена Велева и Илия Пасков в изложбата " Стара София – градът, фотографът, бижутерът и визуализациите" Центърът, старата градска част около бул. „Мария Луиза“ и Женския пазар..

публикувано на 22.03.19 в 16:23
Ейлиш ни Гуивна

Ейлиш ни Гуивна: В разказа трябва да има език, който работи

„Ирландия има голяма традиция на устния разказ и сякаш това, което е част от националния характер и националната специфика, желанието за себеизразяване чрез разказ, разказването на истории продължава да вдъхновява младите хора и да ги кара да искат..

публикувано на 22.03.19 в 13:14
Йордан Антов

Йордан Антов: Писателят трябва да умее да слага пръст в раната

За втора поредна година издателство „Лексикон“ проведе конкурс за исторически роман. Тази година ръкописите са били по-малко – 18, в сравнение с 23 от предишната година. Присъдена е една единствена поощрителна награда – за „Орехова поляна“ на..

публикувано на 22.03.19 в 10:44

Образователен център за деца отваря врати в Института за етнология и фолклористика

Модерен образователен център ще бъде открит в Института за етнология и фолкористика с етнографски музей към БАН. Три зали ще посрещат деца, като в рамките на няколко образователни програми специалистите от Института ще показват българските..

обновено на 21.03.19 в 11:47

Девет куклени актьори са номинирани за наградата „Сивина“

Международният ден на кукления театър отбелязваме на днешния 21 март. По този повод довечера от 19.00 часа в Столичния куклен театър ще бъде церемонията по връчването на наградата „Сивина“, с която се отличава млад талант в областта на..

обновено на 21.03.19 в 10:25
Сергей Шнуров

Група „Ленинград“ обяви, че тазгодишното им турне ще е последно

Фронтменът на руската група „Ленинград“ Сергей Шнуров заяви, че турнето им през 2019 г. ще бъде последно, предаде ТАСС. На своята страница в Инстаграм той се „оплака“, че в продължение на 20 години съчинява без почивен ден „стихчета и песни“. И в..

публикувано на 20.03.19 в 16:04

Виктор Бойчев: В кукления театър неживото оживява

21 март е определен за Международен ден за популяризиране и подкрепа на кукленото изкуство.  От самото появяване кукленият театър е бил забавление за всички хора и деца, и възрастни, каза в предаването "Хоризонт до обед"  директорът на Държавния куклен..

публикувано на 20.03.19 в 16:01