„Киномания“ започва тази вечер и продължава до 29 ноември, като прожекциите ще са в София, Пловдив и Варна.

"Киномания" стартира тази вечер с "Времето е наше"

32-рото издание на „Киномания“ се открива тази вечер в зала 1 на НДК с най-новия филм на Петър Попзлатев „Времето е наше“. „Големите филми преди големите награди“ е мотото на кинофестивала тази година, в който се представят  55 продукции...

публикувано на 15.11.18 в 08:04

"Неежедневие" – изложба на Дафина Моллова в столичната галерия "Място 167"

Художничката Дафина Моллова открива нова изложба, наречена “Неежедневие“, в столичната галерия “Място 167“. “Има много чаровни ситуации, които са около тебе и някой път не ги виждаме. Затова и заглавието на изложбата е “Неежедневие“, да обърнем..

публикувано на 15.11.18 в 06:44

Балет „Арабеск“ представя „Нощите“ на Анжелен Прелжокаж

На 15 ноември на сцената на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ балет „Арабеск“ ще представи фрагмент от спектакъла „Нощите“ на световноизвестния френски хореограф от албански произход Анжелен Прелжокаж. В програмата със заглавие „Танцът..

публикувано на 14.11.18 в 23:15

Хермина Азарян: "Киномания" е огледало за най-значимото от света на киното през последната година

32-то издание на „ Киномания“ ще се проведе между 15 и 29 ноември. Седмица преди това почитателите на киното се срещат с изкуството на Ингмар Бергман. Ретроспективата с неговите филми по случай 100 години от рождението му, не е за пропускане...

публикувано на 14.11.18 в 16:46

До смъртта си Стан Лий е работел върху нов супергерой

Дъщерята на починалия на 12 ноември Стан Лий, създател на Спайдърмен, Хълк и Х-Мен, съобщи, че малко преди смъртта си баща ѝ е работел върху образа на нов супергерой, съобщава TMZ. Джоана Лий обясни, че ще довърши работата на баща си по създаването на..

публикувано на 14.11.18 в 15:37

Японски автори моделират космоса в ежедневието с глина, туш и текстил

Монументален текстил, изкуство от хартия, графики, живопис, видео и дигитални изкуства. Мозайка от различен вид произведения представят японски автори, гостуващи на  Музея за история на София с и зложбата си „Япония. Изкуството сега“. Тя е част от..

публикувано на 14.11.18 в 15:31
Емил Андреев

Емил Андреев: Можем да спасим вкиснатото вино, но вкиснатия живот - не

Лом за мен е вечен град, сподели в предаването "12+3" писателят  Емил Андреев, който тази вечер представя новото издание на своите "Ломски разкази". Прототипи на героите в сборника с разкази са хора от крайдунавския град, които писателят е срещал..

публикувано на 14.11.18 в 14:54
Украинският посланик Виталий Москаленко

Фотоизложба показва Михайло Парашчук, украинския скулптор, преобразил София

В Дома на архитекта, на улица "Кракра" 11 в 18.00 часа ще бъде открита фотоизложбата "Михайло Парашчук: украинският скулптор, преобразил София".  Новият посланик на Украйна у нас Виталий Москаленко разказа в предаването "Хоризонт до обед": "Точно..

публикувано на 14.11.18 в 14:27

Aктьорът Васил Михайлов взе наградата "Паисий Хилендарски"

Известният български актьор Васил Михайлов е носителят на тазгодишната държавна награда „Паисий Хилендарски“. Тя се присъжда на творци и изпълнители, свързани с българската история и традиции. След като получи отличието актьорът, любимец на няколко..

публикувано на 14.11.18 в 13:51

В Китай намериха втора теракотена армия, но по-малка

Китайски археолози при разкопки на гробница на около 2100 години са намерили изработени от теракота войници, съобщава Live Science. Армията наподобява тази, изработена по време управлението на Цин Шъхуан, само че фигурите са по-малки...

публикувано на 14.11.18 в 12:03