Камен Големинов на диригентския пулт

Спомен за диригента Камен Големинов

Изтъкнатият български диригент Камен Големинов щеше да отбележи 80-ия си юбилей на 21 февруари 2020 г., но си отиде от този свят през 2014-а, в разцвета на творческите си сили и далеч от родината. Той беше музикант с богата култура, темперамент,..

публикувано на 21.02.20 в 20:39

Виолончелистите на Софийската филхармония празнуват Годината на Бетовен

Петима виолончелисти от Софийската филхармония са намерили интригуващ начин да отбележат Годината на Бетовен, в която честваме 250 години от рождението на композитора: На 24 февруари те ще поднесат на публиката в камерната зала "България" неговите пет..

публикувано на 21.02.20 в 20:12

„Да си диджей е шизофрения“

„Да си диджей е шизофрения“. Това е определението на DJ Marty – Мартин Гьорев , за собствената му професия. Той работи най-вече по клубове, но има участия и по частни събития. Простата причина за формулировката му е, че каквито и..

публикувано на 21.02.20 в 18:08
Корицата на книгата на Веселина Паскова

Веселина Паскова описа в книга примери за успешна екипна работа

Веселина Паскова издаде книгата " 1 + 1= 1- успели българи в тандем". "Винаги зад някакво постижение или някакъв успех или каквато и да било работа не стои един човек никога. Той може да е лице, да е извършител на дадено постижение, но зад него..

публикувано на 21.02.20 в 17:39
Елица Джамбазова-Рива

Концерт в почит към пианиста Михаил Славов в Първо студио на БНР

Пианистката Елица Джамбазова-Рива пристигна в София от Швейцария, където живее от години, за да организира концерт в Първо студио на БНР на 24 февруари от 19 часа, с който ще бъде почетена паметта на пианиста и педагог Михаил Славов, починал през 2019 г...

публикувано на 20.02.20 в 17:31

Елена Атанасова: "Искам да радвам себе си, но още повече - публиката"

В рубриката за театър на "Сценична треска", Златна Костова ще представи серия от интервюта с номинирани артисти за наградата "Икар". Първата от тях е Елена Атанасова. "Моята любов към Елена е относително стара - познавам я от ролите й в Пловдивския..

публикувано на 20.02.20 в 13:02
Фрагмент от моноспектакъла „Щурчето - убиецът на Ботев“

Моноспектакълът „Щурчето - убиецът на Ботев" на сцената на Нов театър - НДК

Книгата на писателката Неда Антонова, посветена на Христо Ботев - „Неговата любима“, привлича вниманието на актьора Димитър Селенски и той създава моноспектакъла „Щурчето - убиецът на Ботев“. Спектакълът ще бъде изпълнен на сцената на Нов..

публикувано на 20.02.20 в 10:34
Проф. Милена Моллова

Проф. Милена Моллова празнува 80-годишнината си на сцената

Респектът, който прочутата българска пианистка Милена Моллова предизвиква, е огромен! Не крие възрастта си и казва, че не се чувства на толкова. И наистина - бодрият дух и типичното за нея чувство за хумор винаги правят впечатление, а сигурно има..

публикувано на 19.02.20 в 20:24

Калина Владовска - новата голяма надежда на българската перкусионна школа

Калина Владовска е възпитаничка на Националното музикално училище “Любомир Пипков” в София, а сега продължава обучението си в Консерваторията "Принц Клаус" в Грьонинген (Нидерландия), в класа на известната българска перкусионистка Татяна Колева -..

публикувано на 19.02.20 в 19:38

Неаполитанска музика ще звучи в Софийската градска художествена галерия

На 22 февруари  в Софийската градска художествена галерия от 19.00 ще бъде представен концерт с неаполитанска музика. Концертът PASSIONE е концерт на Розалина Касабова. Тя е оперна певица и виолистка.  Нейната дългогодишна оперна кариера е тясно..

публикувано на 19.02.20 в 18:11