Държавата закрива 118 туристически фирми заради нарушения

Държавата заличава 118 туристически фирми заради нарушения. Крайната мярка се прилага, защото компаниите нямат задължителни застраховки и регистрации, съобщават от Министерството на туризма. Фирмите са със седалища в София, Пловдив и Бургас. В..

публикувано на 17.01.18 в 09:39

Л. Костов: НЕК има достатъчно възможности да съхранява доставеното оборудване за АЕЦ "Белене"

НЕК има достатъчно възможности да съхранява доставеното оборудване за АЕЦ "Белене". Това сочат резултатите от проверката, която е направила Агенцията за ядрено регулиране. В интервю за "Хоризонт" председателят на ядрения регулатор Лъчезар Костов..

публикувано на 16.01.18 в 07:45

Инж. Стефан Чайков: Предполагам, че тол системата ще обхване около 11 500 километра

Подписването на договора за изграждане на тол системата би трябвало да е достатъчна гаранция за това, че ще я въведем. Това каза за предаването "Нещо повече" по "Хоризонт" инженер Стефан Чайков, изпълнителен директор на браншовата камара "Пътища":..

публикувано на 15.01.18 в 16:58

Работодатели и синдикати ще проведат общи протестни действия срещу по-високата цена на тока

Все още не уточнено в какво ще се изразяват тези протестни действия. Ние не искаме да се политизират протестните действия, тъй като предстои вот на недоверие, така че не сме конкретизирали и не сме говори, но подготовка ще бъде стартирана след..

публикувано на 15.01.18 в 13:34

Все повече земеделци в Родопите се отказват от производството на тютюн

Тютюнопроизводството в Родопите е на път да изчезне. Все повече стопани се отказват да отглеждат културата заради ниските изкупни цени на традиционните ориенталски сортове. От миналото лято се наблюдава интерес към гръцки сорт, който дава ниски добиви,..

публикувано на 15.01.18 в 13:14

Индексът на цените на хранителните стоки на едро на тържищата се е повишил с 0,67%

Индексът на цените на хранителните стоки на едро на тържищата се повиши тази седмица с 0,67 процента, информират от Комисията по стоковите борси и тържищата. Поскъпване е регистрирано при картофите - с малко повече от 5 процента, морковите - с три на сто..

публикувано на 14.01.18 в 09:28

Влиза в сила европейската директива, с която отпадат таксите за плащане с карта

От днес е в сила европейската директива, с която отпадат всички такси за плащане с дебитни и кредитни карти, въвеждат се строги изисквания за сигурност на данните на платците, както и ясни механизми, по които всеки потребител може да подаде оплакване за..

публикувано на 13.01.18 в 17:27

Светослав Данчев: Трудно ще има четвърти пореден спасителен пакет за Гърция

За пореден път напрежението ескалира в столицата Атина и се наложи полицията да използва сълзотворен газ срещу протестиращите срещу реформите, които гръцкият парламент трябва да одобри на свое заседание на15 януари. Реформите са свързани с..

публикувано на 13.01.18 в 11:25

Фабиан Амтенбринк: България още не е готова за влизане в еврозоната

България още не е готова за влизане в еврозоната, заяви в интервю за предаването "Събота 150" Фабиан Амтенбринк от Европейския център за проучване на икономическото и финансово сътрудничество, базиран в Холандия. По думите му икономиките на..

обновено на 13.01.18 в 10:55

Община Кюстендил ще си сътрудничи с "Национална компания индустриални зони"

Община Кюстендил подписа рамков договор за сътрудничество с дружеството "Национална компания индустриални зони". Целта е да се привлече инвеститорски интерес. Общината предлага терен от около 190 дка, имот на бившето военно стрелбище до село Жиленци,..

публикувано на 13.01.18 в 03:48