Борсовите индекси спаднаха заради опасенията от евентуална търговска война между САЩ и Китай

Борсовите индекси спаднаха заради опасенията от евентуална търговска война между Съединените щати и Китай.  вропейските борси отвориха с понижения, следвайки срива на водещия индекс в Токио с повече от пет на сто и пониженията на Уолстрийт...

публикувано на 23.03.18 в 13:04

ЕС няма да бъде засегнат от митнически тарифи на САЩ върху стоманата и алуминия

Европейският съюз няма да бъде засегнат от високите митнически тарифи върху стоманата и алуминия, които ще влязат в сила от утре в Съединените щати.  Постоянният търговски представител на САЩ Робърт Лайтхайзър заяви пред финансовата комисия на..

публикувано на 22.03.18 в 18:00

До 10 години роботите ще изместят хората от 800 милиона работни места

До 10 години роботите ще изместят хората от 800 милиона работни места. Тази прогноза на Института "Макензи Глобул" беше цитирана от Адриана Сукова , заместник-генерален директор в Дирекция "Заетост" на Европейската комисия. Според нея е необходима..

публикувано на 22.03.18 в 16:37

НАП: До момента няма установени нарушения на фирмите от групата на "Инерком"

До момента няма установени нарушения на фирмите от групата на "Инерком", съобщи изпълнителният директор на Националната агенция за приходите. Сега тече проверка на кандидат-купувача на българските активи на ЧЕЗ, но приходната агенция не може да провери..

публикувано на 22.03.18 в 16:32
Галя Димитрова - изпълнителен директор на Националната агенция за приходите

НАП: 5,4 млрд. лева е сумата на несъбираемото ДДС за периода от 2000 до 2017 година

5,4 млрд. лева е сумата на несъбираемото ДДС за периода от 2000 до 2017 година, обяви изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Галя Димитрова .  Става дума за хора, които нямат имущество и няма по какъв начин да бъдат..

публикувано на 22.03.18 в 16:13

Газта за битови нужди ще поскъпне, ако НС гласува новия Закон за горивата

Газта за битови нужди ще поскъпне, ако парламентът гласува новия Закон за горивата. Според представителите на бранша промените ще засегнат над 100 000 домакинства и на 80 на сто от ресторантьорския бизнес. Финансовите ограничения и заложените..

публикувано на 22.03.18 в 16:00

Много професии ще останат в миналото и милиони работни места ще изчезнат от пазара на труда

Милиони работни места ще изчезнат от пазара на труда, много професии ще останат в миналото, а други, за които дори не подозираме, ще изместят съществуващите. Тези трансформации ще се случат в изключително кратки срокове - през следващите..

публикувано на 22.03.18 в 14:58
Язовир

Прелива язовир "Студен кладенец" и от него контролирано се изпуска вода

Язовир "Студен кладенец" е единственият, стопанисван от НЕК, който в момента прелива и от него контролирано се изпуска вода. Останалите два от каскадата "Долна Арда" – язовирите "Кърджали" и "Ивайловград" – имат по около 10 процента свободен обем...

публикувано на 22.03.18 в 13:27
Президентът на САЩ Доналд Тръмп

Тръмп удря Китай със санкции, Пекин обещава отговор

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще обяви по-късно днес санкции срещу Китай заради „кражба“ на американска интелектуална собственост, а Пекин се зарече да отговори, което подхранва опасенията за търговска война между двете най-големи икономики в света,..

публикувано на 22.03.18 в 13:25
Тихомир Безлов

Над една трета от косвения данък е класифицирана като несъбираема

Колко богата е тази държава, която си позволява да пропусне ДДС за стотици милиони годишно? Начисленият, след ревизии на НАП, косвен данък за последните 17 години е за 16,2 милиарда лева, като над една трета от сумата е класифицирана като..

публикувано на 22.03.18 в 13:15