Иван Нейков

Иван Нейков: Данъчните убежища и плоският данък са поправими грешки

Ако не се предприемат активни мерки за намаляване на икономическите неравенства, общественото напрежение ще се повиши критично. Това заяви за "Хоризонт" бившият социален министър Иван Нейков, в коментар за тазгодишния доклад на британската..

публикувано на 21.01.19 в 18:47

Не са установени нарушения при проверка на ЕНЕРГО-ПРО

Проверката на ЕНЕРГО-ПРО е завършила, без да бъдат установени нарушения, съобщиха от енергийната компания. Министерството на енергетиката и регулаторът започнаха проверки на електроразпределителните дружества миналата седмица, като една от мерките за..

публикувано на 21.01.19 в 16:16

Търговци и превозвачи на горива на дребно обявиха, че остават в протестна готовност

Търговците и превозвачите на горива на дребно остават в протестна готовност въпреки отлагането на Закона за горивата с половин година. Към момента, в този си вид законът не постига нито една от поставените цели – нито преборването на сивата..

обновено на 21.01.19 в 15:37

Г. Вулджев: Законът за горивата трябва да се промени, проблемите идват от този за акцизите

Логично е Законът за горивата да се върне за поправка, но проблемите се коренят в Закона за акцизите, изказа мнение пред БНР икономическият анализатор от Експертния клуб за икономика и политика Георги Вулджев. „Законът има много големи проблеми...

публикувано на 21.01.19 в 08:55

Христо Христов: Нито един автомобил не е спрян заради това, че замърсява околната среда

Няма нито един автомобил, който да е спрян от движение заради това, че замърсява околната среда, заяви пред БНР Христо Христов – председател на Асоциацията на вносителите на автомобили. "Защо постоянно баламосват хората? Въздухът е изключително..

публикувано на 21.01.19 в 07:56
Пенджабска национална банка

Индийското правителство уволни двама директори от държавната банка, допуснали измама за 2 млрд. долара

Индийското правителство уволни двама директори от държавната Пенджабска национална банка, защото не предотвратили измама за 2 милиарда долара, съобщиха днес добре осведомени източници. Това се случва близо година, след като беше разкрита най-голямата в..

публикувано на 20.01.19 в 17:41

Франция готви данък за технологични лидери като "Гугъл", "Ейпъл" и “Фейсбук“

Франция ще представи до края на февруари законопроект за облагане с данъци на големите технологични компании. Това съобщи министърът на икономиката и финансите Брюно Льо Мер в интервю за "Журнал дьо диманш". Налогът ще засяга всички фирми,..

публикувано на 20.01.19 в 10:38

Хранителните стоки поскъпнаха с повече от 1% за седмица

Индексът на тържищните цени /ИТЦ/, който отразява цените на хранителните стоки на едро, се повиши тази седмица с 1,03 на сто до 1,472 пункта, съобщава Държавната комисия по стоковите борси и тържищата /ДКСБТ/. От началото на годината ИТЦ се..

публикувано на 20.01.19 в 10:19

ЕК ще прилага енергийните правила на ЕС и към проекта "Турски поток"

Европейската комисия следи ситуацията около изпълнението на проекта "Турски поток" и ще прилага енергийните правила на ЕС към всички газопроводи. Това заяви говорителят на Комисията Ана-Кайса Итконен  по повод посещението на руския президент Владимир Путин..

публикувано на 18.01.19 в 17:36

Схема за борба със сивия сектор в търговията с горива предлагат дребните търговци

Националното сдружение на дребните търговци и превозвачи на гориво ще предложа схема борба със сивия сектор в търговията с горива. Ако действително от сектора изтичат по един милиард лева годишно, главният прокурор отдавна е трябвало да образува..

публикувано на 18.01.19 в 16:38