Агенцията по заетостта отчете най-ниска безработицата за октомври от 10 години насам

Най-ниско равнище на безработицата през октомври за последните десет години отчете Агенцията по заетостта - 5,9 на сто. Толкова ниска стойност на показателя за този период не е отчитана от 2008 година насам.  В сравнение с месец септември 2018..

публикувано на 15.11.18 в 13:20

Добромир Иванов: Стартъп компаниите са неделима част от добре работещата икономика

Европейската комисия организира в София среща на високо равнище, посветена на стартиращите предприятия в областта на високите технологии. Очаква се да се съберат над 500 водещи участници в европейската стартъп система. Как стои България сред..

публикувано на 15.11.18 в 10:08

Застрахователен експерт: "Гражданска отговорност" ще поскъпва плавно

Застраховката „Гражданска отговорност“ ще поскъпва плавно, но стойността ѝ няма как да се удвои през следващата година, прогнозира днес застрахователният експерт Борислав Богоев в интервю за предаването „Преди всички“. Според него цената на..

публикувано на 15.11.18 в 09:31
В рамките на форума Министерството на туризма организира двудневно туристическо изложение в античния културно-комуникационен комплекс „Сердика“, на което ще бъдат представени традиционни български продукти.

Международен конгрес за културно-исторически туризъм започва в София

Международен конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути започва днес в София. Двудневният форум е по инициатива на Световната организация по туризъм към ООН, като в неговата работа се очаква да се включат н ад 500 министри и..

публикувано на 15.11.18 в 08:40

"Джи Пи Груп": Всички средства, с които компанията работи, са с ясно доказан и законен произход

Всички средства, с които компанията и нейните акционери работят, са с ясно доказан и законен произход. Това заявяват от "Джи Пи Груп" в своя позиция по повод съобщението на Специализираната прокуратура, че е повдигнала обвинения на двама от..

публикувано на 15.11.18 в 08:39

БНБ даде предварително одобрение за сделката между ДСК и "Сосиете Женерал Експресбанк"

Тя беше обявена още през август, но се очакваха всички регулаторни разрешения. "Сосиете Женерал Експресбанк" ще стане дъщерна на ДСК. Цената за поредното сливане в банковия ни сектор не се съобщава. ДСК в момента е втората по големина банка в..

публикувано на 14.11.18 в 23:33

БНБ даде предварително одобрение за сделката между ДСК и Сосиете Женерал Експресбанк

БНБ даде предварително одобрение за сделката между ДСК и Сосиете Женерал Експресбанк, съобщиха от Централната банка. Придобиването беше анонсирано още през август, но се очакваха всички регулаторни разрешения. Сосиете ще стане дъщерна на ДСК. Цената на..

публикувано на 14.11.18 в 19:55

Проф. Д. Минев: Необходими са промени в данъчните закони, които да отговарят на разпределението на доходите

Не е много разбираемо защо правителството не се опитва да отговори по-активно, както и да внасят по-активни подобрения в живота на хората, а се правят опити за дискредитиране на протестите. Това каза в интервю за "Нещо повече" професор..

публикувано на 14.11.18 в 17:14

КЗК прави последващ контрол на шест фирми, производители и търговци на горива

Комисията за защита на конкуренцията проучва дали шест фирми - производители и търговци на горива спазват поети през март миналата година задължения за гарантиране на пазарната среда. Комисията анализира детайлно отношенията между участниците на всяко..

обновено на 14.11.18 в 14:06

Малайзия обвинява Goldman Sachs в измама

След сделката на държавния инвестиционен фонд 1 Malaysia Development Berhad (1MDB) с Goldman Sachs Group Inc. Малайзия се оказа измамена, заяви в интервю за CNBC News премиерът на страната Махатхир Мохамад. Американската банка е във фокуса на..

публикувано на 14.11.18 в 12:55