Цех на старозагорската общинска фирма „Мересев“

КНСБ: Платен годишен отпуск за работниците при извънредно положение

Работодателят едностранно да пусне в неплатен отпуск работници и служители в период на извънредно положение - тази възможност предоставя текст в проекта на закон за мерките по време на извънредното положение. С този закон се предвиждат поправки..

публикувано на 20.03.20 в 12:29

Светла Василева, КНСБ: Завърналите се от чужбина сезонни работници да помогнат тук

Завърналите се от чужбина сезонни работници могат да се включат с помощта си тук, за да се намали ефектът на хроничния недостиг на работна ръка в земеделието. За това апелира Светла Василева, председател на Федерацията на независимите синдикати в..

публикувано на 20.03.20 в 10:35
IT-специалистът Божидар Божанов в студиото на

Божидар Божанов: При епидемия или тероризъм има ръст на опитите за социално инженерство

"При епидемия или терористична атака винаги има ръст на опитите на социално инженерство".  Това каза пред БНР Божидар Божанов, експерт по информационна сигурност. Той обясни, че това означава хакерите да се опитат на гърба на популярната ситуация да..

публикувано на 19.03.20 в 14:37
Център за социална рехабилитация и интеграция

Децата с увреждания остават без рехабилитация заради извънредните мерки

Ограниченията, които извънредното положение налага, поставят в извънредно положение и родителите на деца с увреждания. Причината – ограничителните мерки засягат и рехабилитацията на децата им, която за някои е ежедневна. В центровете са въвели..

публикувано на 19.03.20 в 10:48
Eлена Панайотова

Режисьорът Елена Панайотова: Коронавирусът ще рестартира света

Пандемията от коронавирус завари театралният режисьор и преподавател  в Нов български университет по актьорско майсторство Елена Панайотова в Индия.  "Когато тръгнах, светът беше един. Месец по-късно е вече напълно различно място", казва тя в..

публикувано на 18.03.20 в 15:44
Георги Цветков

Гл.ас. Георги Цветков: Модернизацията ще направи военната професия атрактивна

Проектите за модернизация на армията може да бъдат отложени във времето. Това допусна министърът на финансите Владислав Горанов заради ситуацията с коронавируса. В момента за два проекта - за нови кораби и нова техника за пехотата, има предвидени..

публикувано на 17.03.20 в 12:14

Зимните курорти затварят

От днес големите ски зони Банско, Боровец и Пампорово, както и „Витоша ски” не работят, въпреки наличието на сняг в края на ски сезона. Затварянето им е провокирано от извънредната ситуация и увеличаващите се случаи на коронавирус в страната...

публикувано на 17.03.20 в 10:34

Специализантът д-р Методи Попов: Наистина не е време за безхаберие и купон

77 доброволци откликнаха на апела на Александровска болница студенти и специализанти да се включат и да помагат в борбата на лекарите с коронавируса. Д-р Методи Попов, който е специализант в Инфекциозна болница, е изненадан от бройката..

публикувано на 16.03.20 в 09:53

Д-р Георги Желев: Мобилните телефони са критични повърхности, които подценяваме

Има значение каква среда третираме с дезинфектанти и как го правим. Властите са запознати със спецификите на дезинфекция, но масовият потребител допуска опасни и сериозни грешки при извършването на дезинфекция в домашни условия . Тезата е на д-р..

публикувано на 16.03.20 в 08:02

Борисов подкрепя въвеждането на най-твърдите мерки

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента Румен Радев във връзка със ситуацията с коронавируса в страната. Премиерът Борисов заедно с председателя на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски и главния секретар на..

публикувано на 14.03.20 в 22:05