Мая Стоицева: Затворен, сега всеки може да влезе в обувките на хората с увреждания

Семейства на деца и лица с увреждания, подкрепени от експерти, алармират за сериозен проблем по време на извънредната ситуация заради коронавируса. Те апелират  дъжавните институции, ангажирани с ограничителните мерки, да разрешат режим за излизане..

публикувано на 24.03.20 в 11:27
Виргиния Захариева

Терапевтът Виргиния Захариева: Проявява се обща криза на смисъла

Терапевтът и писател Виргиния Захариева посети ашрам в Хималаите.  Във всеки един момент се сблъскваме с несигурност и неизвестност заради разпространението на заразата от коронавирус, каза Захариева в предаването "Графити по въздуха"...

публикувано на 24.03.20 в 09:43

Десислава Олованова: При форсмажор и дарителите следва да различават право от привилегия

Днес следобед дарителската платформа, през която бяха събрани парите за 5 респираторни апарата за Александровска болница , ще преведе на болницата събраната сума. Това съобщи пред "Хоризонт" Десислава Олованова, една от трите дами, инициирали..

публикувано на 23.03.20 в 14:25
Михаил Екимджиев

Михаил Екимджиев: Жалбите на гражданите пред Съда в Страсбург не са застрашени

Правата на българските жалбоподатели пред Европейския съд по правата на човека няма да бъдат ограничени и засегнати заради извънредното законодателство, свързано с извънредното положение. Това обясни пред БНР адвокат Михаил Екимджиев от Асоциацията..

публикувано на 23.03.20 в 08:48

Ивайло Иванов: Може да се стигне до още по-строги мерки

Заради масовите нарушения на гражданите, които не спазват въведените ограничителни мерки, може да се стигне до въвеждането на още по-строги, предупреди във Велико Търново главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Масово не се спазват разпоредените..

публикувано на 21.03.20 в 18:17
Франк Розелииб

Франк Розелииб: След пандемията компаниите и в България ще могат да се възстановят бързо

Пандемията Covid-19 изправя пред непознати изпитания хората в целия свят. Това важи и за политическите лидери, икономистите, учените. Посланията и поведението на политиците по време на такива кризи са особено важни и често задават тона в едно..

публикувано на 21.03.20 в 09:43
Цех на старозагорската общинска фирма „Мересев“

КНСБ: Платен годишен отпуск за работниците при извънредно положение

Работодателят едностранно да пусне в неплатен отпуск работници и служители в период на извънредно положение - тази възможност предоставя текст в проекта на закон за мерките по време на извънредното положение. С този закон се предвиждат поправки..

публикувано на 20.03.20 в 12:29

Светла Василева, КНСБ: Завърналите се от чужбина сезонни работници да помогнат тук

Завърналите се от чужбина сезонни работници могат да се включат с помощта си тук, за да се намали ефектът на хроничния недостиг на работна ръка в земеделието. За това апелира Светла Василева, председател на Федерацията на независимите синдикати в..

публикувано на 20.03.20 в 10:35
IT-специалистът Божидар Божанов в студиото на

Божидар Божанов: При епидемия или тероризъм има ръст на опитите за социално инженерство

"При епидемия или терористична атака винаги има ръст на опитите на социално инженерство".  Това каза пред БНР Божидар Божанов, експерт по информационна сигурност. Той обясни, че това означава хакерите да се опитат на гърба на популярната ситуация да..

публикувано на 19.03.20 в 14:37
Център за социална рехабилитация и интеграция

Децата с увреждания остават без рехабилитация заради извънредните мерки

Ограниченията, които извънредното положение налага, поставят в извънредно положение и родителите на деца с увреждания. Причината – ограничителните мерки засягат и рехабилитацията на децата им, която за някои е ежедневна. В центровете са въвели..

публикувано на 19.03.20 в 10:48