Столичната община ще финансира проекти за ремонт на стари сгради със специален статут

Общинската пилотна програма "Културно наследство" ще подпомага собственици, които имат затруднения да започнат консервация, реставрация и ремонт на сгради със статут "местно значение". Това съобщи в предаването "Хоризонт до обед" заместник-кметът по..

публикувано на 15.04.19 в 15:50
Алексей Пампоров

Алексей Пампоров: Насилието в Габрово е целенасочено използвана политическа димка

Събаряне на малки ромски махали заради конфликти винаги има преди местни избори. Никога не се нападат големи махали. Можем да подозираме, че има дирижирана работа в случая. Това каза за БНР социологът доц. Алексей Пампоров от БАН, познавач на..

публикувано на 15.04.19 в 12:25
заварчици

Българските работодатели търсят финансисти, инженери и заварчици

За пета поредна година в Германия ще се проведе Български кариерен форум. Това ще се случи на 13 април. Изложението се организира от и за български студенти в чужбина. Те ще се запознаят с възможностите за стаж и свободни работни места в България...

публикувано на 12.04.19 в 13:08
Зоологическа градина София

Столичният зоопарк набира доброволци заради сериозен проблем

Столичният зоопарк набира доброволци заради проблема с посетители, които нерегламентирано хранят животните. За инициативата разказа в предаването „Нещо повече“ директорът на зоопарка арх. Добромир Бориславов. От доброволците ще се очаква да..

публикувано на 11.04.19 в 18:36
Проф. Вихра Миланова в

Расте броят на психичните разстройства, провокирани от стрес

Поне една четвърт от световното население има психични разстройства. Тези данни цитира в предаването „Нощен хоризонт“ проф. Вихра Миланова, началник на Клиниката по психиатрия към Александровска болница в София. „Даже в друго изследване този..

публикувано на 11.04.19 в 13:22

Фондация настоява за отпадане на критериите за жизнеспособност на плода

Проектът на „Фармакотерапевтично ръководство по Акушерство и гинекология“, качен за обществено обсъждане от Министерство на здравеопазването, разбуни за пореден път духовете сред пациентските организации с основен въпрос – кога плодът се..

публикувано на 11.04.19 в 10:50

Д-р Борислав Борисов: Достъпът до нови терапии в старите страни от ЕС е значително по-бърз

Надяваме се здравният министър Кирил Ананиев да приключи процеса по въвеждане на лекарствата за състрадателна употреба, защото той ще бъде единствено и само в полза на пациентите. Това каза пред БНР Пенка Георгиева – председател на пациентска..

публикувано на 08.04.19 в 11:32

Продуцентът Боряна Пунчева: Историята е за нашето време на материални амбиции

Това е тема за сложните отношения между родителите и децата, тема откакто свят светува, така продуцентът Боряна Пунчева коментира пред БНР филма “Лошо момиче“, който тръгва на турне утре из страната. “Лошо момиче“ ще бъде показан в..

публикувано на 05.04.19 в 17:35

Рецептата за повишаване на грамотността - 15 минути четене на ден

Днес отбелязваме Международния ден на детската книга. По този повод Столичната библиотека ще даде началото на националната кампания „Походът на книгите“.  В осмото издание на кампанията спортистите са главните действащи лица, главните четци. Те ще..

обновено на 02.04.19 в 18:15
Жасмина Гевезиева и д-р Владислав Андонов

Системното преяждане води до заболяване

Жасмина Гевезиева в продължение на 12 години е имала системно компулсивно преяждане. Това състояние е по-разпространено от булимията. В предаването "Хоризонт до обед" Жасмина Гевезиева разказа за начина, по който се е справила с проблема: "Да..

публикувано на 02.04.19 в 15:52