Снимката е илюстративна

Камен Рикев: Държавата трябва да спре беззаконието с имотните измами

Учени българисти в Полша излязоха с отворено писмо към българските власти, медии и общество по казуса с неправомерно отнет имот на българския полонист и преподавател Антоанета Попова. Случаят е още от 2010 година и широко огласен в личния..

публикувано на 25.02.20 в 11:58

Как се лекуват редките болести в България

„ Списъкът на редките болести много рядко се актуализира . Дори когато се подадат заявления към Комисията по редки болести към Министерството на здравеопазването, тези заявления остават без разглеждане понякога с години.“ Това каза пред БНР проф...

публикувано на 25.02.20 в 10:29

Отново на дневен ред: Фалшивите болнични

Заместник-председателят на Българската стопанска камара Димитър Бранков заяви пред БНР, че е необходимо увеличаване на правомощията на службите по трудова медицина и включването им в процеса на контрол за проверка на издаваните болнични ...

публикувано на 25.02.20 в 07:58
Част от акция на гражданската инициатива

Кампания от колеги за колеги ще търси подкрепа за младите лекари

Доброто здравеопазване започва с доброто образование. В това вярват съмишлениците на д-р Адил Кадъм, която е дългогодишен педиатър и детски ендокринолог, а сега сред и нициаторите на кампания за набиране на средства за допълнително образование и..

публикувано на 24.02.20 в 11:41

Правителственото решение за "Струма" не отчита нито природата, нито човешкия живот

Жители на Кресна излизат днес на протест пред представителството на Европейската комисия в София. Те ще заявят желанието си за запазване на главен път Е-79 като алтернативен път на АМ „Струма“ и ще връчат протестно писмо. „Протестираме срещу..

публикувано на 24.02.20 в 08:11
Вместо съединение отбелязването на 147 години от обесването на Васил Левски предизвика разединение.

Седмица на интриги и спорове за годишнината от обесването на Левски

Седмица, в която България отбеляза 147 години от обесването на Апостола на свободата, сред битки без идеали в съвременната българска политика. Седмица на интриги и спорове, които все така спират народната работа.  Вместо да обедини..

публикувано на 23.02.20 в 11:38
euro

Води ли се кампания срещу еврото

"Дебатът за влизането в еврозоната засяга всеки един българин и е важно да се води с факти".  Това каза пред БНР Илияна Цанова - заместник управляващ директор на Европейския фонд за стратегически инвестиции, вицепремиер в служебните..

публикувано на 23.02.20 в 10:02

В навечерието на "Луков марш" - как обществото ни възприема крайнодясното

Последователи на Българския национален съюз и организатори на „Луков марш“ помрачиха дискусия за крайнодесните явления и съпротивата срещу тях. Дискусията бе организирана от Студентското общество за равенство в Софийския университет „Св. Климент..

публикувано на 21.02.20 в 12:02

Трябва ли да се плаща винетна такса за 1 км и други парадокси

Разстоянието между Павликени и Бяла черква разстоянието е 1000 крачки – то може да бъде изминато безплатно, ако се ползва общинската пешеходна алея и платено – с автомобил или с автобус по третокласния републикански път. Пред тази дилема..

публикувано на 21.02.20 в 08:28
Публиката категорично гласува за куполите от геодезически инструменти в категория

Кризисни къщи на бъдещето в село Басарбово отличени в архитектурен конкурс

Платформата за архитектурна критика и публицистика WhATA огласи годишните си награди в осем категории . Наградите се раздават за десети път. „ Най-голямата изненада беше при най-класическата категория за една архитектурна класация – именно при..

публикувано на 20.02.20 в 11:15