Графити по въздуха

Всеки човек малко или повече е творец, независимо от областта, в която работи. Това доказва и предаването „Графити по въздуха“, което предлага различна гледна точка към творчеството, без да се съобразява с авторитети, йерархии и класации.

В него можете да чуете утвърдени творци, но и такива, които ще станат известни в бъдеще, или ще потънат в забрава.

Светлана Дичева (вляво) и Бояна АндрееваВ „Графити“ мейнстрийм и ъндърграунд вървят ръка за ръка, защото всички творчески търсения са достойни за внимание заради вложената енергия и искреност. Всички изкуства присъстват в предаването, но акцентът е върху оригиналните идеи в литературата и театъра.

Дори и да нямате отношение към изкуството, не може да не проявявате любопитство към интересните личности, а „Графити“ внимателно ги търси и ги поставя „в светлината на прожектора“.

Рубриката „Тест за напреднали“ винаги има информативен повод, но целта е да се постигне изповедност в студиото.

                                                                                     Водеща на предаването е Светлана Дичева (вляво),
                                                                                     а музикалният избор - винаги на ниво! - е на Бояна Андреева.

Рубриката „Всичко мое нося със себе си“ е територия на българите, живеещи в чужбина, които никога не скъсват пъпната си връв с Родината.

„Пътуване без куфар“ пък е за почитателите на пътешествия - и за онези, които пътуват в реалността, и за така наречените „диван“ пътешественици. Смисълът на този радиопътепис не е самоцелната екзотика, а радостта от пътуването, което може да е до селце в Родопите с разбит път и уникална природа.

Целта на „Графити“ е да създаде едно общо ефирно пространство за онези слушатели, които са жадни за срещи с интересни хора, идеи и места.

„Графити по въздуха“ се излъчва всеки четвъртък от 20.00 до 22.00 часа по програма „Хоризонт“.

Публикации

Художникът Андрей Янев: Да отправим обща молитва, да премине този огън

Между 50 и 60 художници от цял свят са се включили в дистанционна акция в подкрепа на борбата с коронавируса в Китай. За това разказа в предаването „Графити по въздуха” художникът Андрей Янев, който е един от участниците. Идеята се родила след..

публикувано на 01.04.20 в 10:42

Психотерапевтът Елена Мустакова: Сега става ясно колко сме свързани

Времената са особени, защото ни карат да се замисляме. Всъщност не само психотерапевтите, а всеки един от нас има възможност да придружава другите в този процес . „Колкото повече  в момента го правим, толкова по-малко тревожност ще има за..

публикувано на 31.03.20 в 16:08
Виргиния Захариева

Терапевтът Виргиния Захариева: Проявява се обща криза на смисъла

Терапевтът и писател Виргиния Захариева посети ашрам в Хималаите.  Във всеки един момент се сблъскваме с несигурност и неизвестност заради разпространението на заразата от коронавирус, каза Захариева в предаването "Графити по въздуха"...

публикувано на 24.03.20 в 09:43
Румен Леонидов

Румен Леонидов: Загубихме войната с материалното

Светът трябва да върви към повече духовност, човечеството губи войната с материалното. Така смята поетът Румен Леонидов, който представи в предаването "Графити по въздуха" стихосбирките си  „Покаяние Господне“ и „Панихиди за птици и поети“. Чрез..

публикувано на 13.03.20 в 11:10

Засега концертът на "Мистерията на българските гласове" е насрочен за 3 април

Хор "Мистерията на българските гласове" планира концерт на 3 април.  Концертът ще е акапелен и засега се предвижда да се състои в Сити Марк Арт Център от 19 часа. Предстои да излезе и нов албум на "Мистерията на българските гласове". Той ще се..

публикувано на 13.03.20 в 08:04
Веселин Тамахкяров

Друг поглед към Стамболов в "Тайният приятел на Каравелова"

Излезе историческият роман „Тайният приятел на Каравелова“. Той спечели поощрителна награда в рамките на традиционния конкурс за български исторически роман . Авторът Веселин Тамахкяров е сценарист и режисьор на документални книги. Като свързан..

публикувано на 13.03.20 в 07:52
Корицата на книгата на Младен Стоянов с псевдоним Драско Закеф

Бизнесменът Младен Стоянов пише книги след претърпяна катастрофа

Предстои да излезе на екран филм по текстове от книгата "Цвете за откъсване“ на Младен Стоянов.  „Цвете за откъсване" е впечатляващ и искрен разказ за пътя към зрелостта, ценностите и истинската любов. Това е четвъртият роман на Младен Стоянов с..

публикувано на 06.03.20 в 10:05

Котка в стената на предразсъдъците

След европейската премиера на „Котка в стената“ филмът вече е на екран и в България.  На кинофестивала в Локарно лентата бе поставена в централната селекция, а не в дебютната, както е обичайно. „Котка в стената“ е игрален режисьорски дебют на..

публикувано на 06.03.20 в 07:31
Гавраил Гавраилов и Светлана Дичева

Журналистът Светлана Дичева и Гавраил Гавраилов - "агенти на промяната"

Водещата на предаването "Графити по въздуха" по програма "Хоризонт" Светлана Дичева и Гавраил Гавраилов спечелиха наградата за добротворчество "Агент на промяната" в категория "Екип". Отличието се присъжда за рубриката "Има ли мегдан"  по програма..

публикувано на 05.03.20 в 10:29

Жюстин Томс на дигитална диета в Катманду

Високо в планината едно капсулирано общество живее на крачка встрани от бесния ход на времето. „Всичко, което видях, ме порази“ – така обобщава впечатленията си от престоя си в Непал Жюстин Томс – експерт по онлайн комуникации, публицист и..

публикувано на 28.02.20 в 13:01