Графити по въздуха

Всеки човек малко или повече е творец, независимо от областта, в която работи. Това доказва и предаването „Графити по въздуха“, което предлага различна гледна точка към творчеството, без да се съобразява с авторитети, йерархии и класации.

В него можете да чуете утвърдени творци, но и такива, които ще станат известни в бъдеще, или ще потънат в забрава.

Светлана Дичева (вляво) и Бояна АндрееваВ „Графити“ мейнстрийм и ъндърграунд вървят ръка за ръка, защото всички творчески търсения са достойни за внимание заради вложената енергия и искреност. Всички изкуства присъстват в предаването, но акцентът е върху оригиналните идеи в литературата и театъра.

Дори и да нямате отношение към изкуството, не може да не проявявате любопитство към интересните личности, а „Графити“ внимателно ги търси и ги поставя „в светлината на прожектора“.

Рубриката „Тест за напреднали“ винаги има информативен повод, но целта е да се постигне изповедност в студиото.

                                                                                     Водеща на предаването е Светлана Дичева (вляво),
                                                                                     а музикалният избор - винаги на ниво! - е на Бояна Андреева.

Рубриката „Всичко мое нося със себе си“ е територия на българите, живеещи в чужбина, които никога не скъсват пъпната си връв с Родината.

„Пътуване без куфар“ пък е за почитателите на пътешествия - и за онези, които пътуват в реалността, и за така наречените „диван“ пътешественици. Смисълът на този радиопътепис не е самоцелната екзотика, а радостта от пътуването, което може да е до селце в Родопите с разбит път и уникална природа.

Целта на „Графити“ е да създаде едно общо ефирно пространство за онези слушатели, които са жадни за срещи с интересни хора, идеи и места.

„Графити по въздуха“ се излъчва всеки четвъртък от 20.00 до 22.00 часа по програма „Хоризонт“.

Публикации

Дилян Георгиев за пътя от "Диамантен" до "Счупен"

Вече е факт втората книга на младия автор Дилян Георгиев – „Счупен“. Защо след „Диамантен“ - заглавието на дебютната му книга, Дилян избира формулата „Счупен“? „Счупен“ е логично продължение на „Диамантен“. В първата си стихосбирка бях по-обективен,..

публикувано на 19.01.19 в 13:35
Лиза Василева

Платформата за аудиокниги Storytel стартира и в България

В понеделник в галерия „Кредо Бонум“ в София ще бъде представена българската секция на платформата за аудиокниги и аудиосериали Storytel. Откриването ще бъде съпроводено с аудиовизуална изложба - на около 100 слушалки посетителите ще могат да се..

публикувано на 18.01.19 в 13:09
Ириней Константинов

Актьорът Ириней Константинов: Чувството за свобода дреме във всеки от нас

"В живота ни непрекъснато се блъскаме със смисли и тези, които имат двуяко значение. Въпросът е човек да стигне до простата истина, до простата формула на живот, да стигне до здравия разум, да стигне до добрата философия. Защото всичко останало е,..

публикувано на 17.01.19 в 11:00
Димил Стоилов

Писателят Димил Стоилов: Всички сме деца на Дон Кихот

Всички сме деца на Дон Кихот, носим част от Дон Кихот в себе си. Това казва писателят Димил Стоилов в предаването "Графити по въздуха". „Дон Кихот е и любовта към книгите, и фантазиите, и добрината, и човещината. Това не може да бъде изтрито, това не..

публикувано на 14.01.19 в 11:49

Айча Заралиева рециклира спомени и ги превръща в поезия

Айча Заралиева е лекар по професия. Тя гостува в предаването "Графити по въздуха", за да представи стихосбирката си "Спомени за рециклиране". Рециклирането в тази книга означава преработване, обясни авторката пред "Хоризонт":  "Да вземеш нещо,..

публикувано на 04.01.19 в 14:40
Теодора Димова

Теодора Димова: Най-дълбокият и съкровен път на човека е пътят към вярата

Най-дълбокият и най-съкровен път на човека е този, по който стига до вярата. Това казва в предаването "Графити по въздуха" писателката Теодора Димова, която представя новия си сборник с есета  „Зове овцете си по име“. В него тя събира текстове на..

публикувано на 28.12.18 в 10:19
Здравка Евтимова

Зад нашата загрубялост крием не само слабостта си, но и вярата в доброто

„Дори в затворени общности на затворници, на хора, извършили престъпление, се явява някой, който написва на стената на килията си стихотворение, някой, който си спомня за това как е бил дете, как е бил влюбен или как майка му му е изпекла хляб и..

публикувано на 27.12.18 в 12:09

Гавраил Гавраилов: От Атон донасяш по себе си праха на историята

Ако аз в първите си няколко пътувания до Атон бях турист, мислейки си, че съм поклонник, сега вече осъзнавам, че отиването до там наистина е едно поклонение. Това споделя в предаването "Графити по въздуха" Гавраил Гавраилов, г лавен редактор на сайта..

публикувано на 27.12.18 в 10:20
Тайе Селаси

Тайе Селаси: Най-голямата награда за мен е думите ми да лекуват

Американската писателка Тайе Селаси представи в България романа си "Отивам си е възвратен глагол". Корените на Тайе Селаси са в Африка, но тя харесва понятието "местен", защото й позволява да се чувства местна на много места по света. Живяла е в  Гана,..

публикувано на 30.11.18 в 16:48
Ерик Ларсен

Повечето хора знаят какво трябва да направят, за да живеят по-добре, но не излизат от зоната на комфорт

Едно от предизвикателствата пред обществото днес е, че мозъкът се е развивал в продължение на стотици хиляди години, а сега живеем в условия, в които постоянно ни прекъсват. Голяма част от стреса, от тревожността в западния свят се дължат на..

публикувано на 23.11.18 в 14:27