Хора, пътища, автомобили

Предаването "Хора, пътища, автомобили" от 40 години е неизменна част от програма „Хоризонт” на Българското Национално Радио. Предаването разглежда проблемите на шофьорите на леките и товарни автомобили, на международните превозвачи, както и на компаниите, които превозват хора и товари. Екипът на "Хора, пътища, автомобили" дава най-точната и актуална информация за трафика, промените в Закона за Движение по пътищата, полезни съвети за пътуващите зад граница българи. Предаването предлага идеи за най-бързия и евтин начин да се стигне до определена точка у нас или в чужбина. Има за цел да намери отговорите на въпроси, поставени от слушателите, по наболели проблеми като безопасността на движението по пътищата, застраховките, пътните данъци и винетната система, качеството на курсовете за обучение на шофьори, купуването на шофьорските книжки... В предаването специално място заема сервизната информация, както и съвети на специалистите за поддръжката на автомобилите през зимата или през лятото.

Слушайте седмичното предаване "Хора, пътища, автомобили" всеки петък от 17:05 до 18:00 часа и неделя от 16:05 до 18:00 часа.


Водещи: Кръстина Иванова и Петър Ненов

Facebook: Хора, пътища, автомобили

E-mail: hpa@bnr.bg

Публикации

Крум Дончев: Ще се научим на толерантност, когато ние я приемем

Над 7000 мотоциклетисти се включиха в грандиозно шествие в София. Те преминаха по столичните улици и призоваха за повече толерантност на пътя. Събитието се организира за четвърта поредна година от най-голямата мотоциклетна организация в..

публикувано на 02.10.18 в 18:57

Най-рано догодина ще заработи единният център за обработка на пътни произшествия

Най-рано в средата на следващата година ще заработи единният център за обработка на пътни произшествия, съобщи в интервю за "Хоризонт" главен инспектор Росен Рапчев, началник на отдел "Пътен контрол" в полицията. Той каза още, че има добри..

публикувано на 30.09.18 в 16:04

Ивета Кунова: Застрахователните брокер са информирали клиентите си за риска при сключване на полица с "Олимпик"

Застрахователните брокер са информирали клиентите си за риска при сключване на полица със застрахователното дружество "Олимпик", съобщи в предаването "Хора, пътища, автомобили" Ивета Кунова, председател на Асоциацията на застрахователните брокери. Около..

публикувано на 17.08.18 в 17:09

Адвокат: Отнета в Румъния шофьорска книжка може да бъде възстановена само там

Често българи, шофирали на територията на Румъния, се оказват с отнети книжки заради леки пътни инциденти, съобщи в предаването "Хора, пътища, автомобили" адвокат Денислав Маринов. Той обясни, че до два дни след отнемането на свидетелството за..

публикувано на 05.08.18 в 17:03

Бивш национален състезател: За практическата подготовка на начинаещи мотоциклетисти трябват повече часове

Повече часове за практическа подготовка са необходими за начинаещите мотоциклетисти, смята бившия национален състезател Михаил Михайлов, който е инструктор треньор по мотоциклетизъм. В момента законодателството предвижда 20 кормилни часа учебна..

публикувано на 22.07.18 в 17:04

Валентин Радев: Мостът при Ихтиман е обезопасен

Засега мостът при Ихтиман е обезопасен. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев в интервю за предаването „Хора, пътища, автомобили“.  Той  и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Ненков посетиха магистрала “Тракия“ в..

публикувано на 08.07.18 в 17:41

Столичани да се информират за летните ремонти и да използват обходни маршрути, призовават от СО

Столичани да се информират за летните ремонти, за да  използват обходни маршрути. За това призова в предаването "Хора, пътища, автомобили" заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев. По думите му фирмите - изпълнителки са мотивирани да спазват  сроковете:..

публикувано на 01.07.18 в 17:02

Пл. Димитров: Необходими са сериозни тестове, които да доказват психическата устойчивост на шофьорите

Според председателя на Управителния съвет на Дружеството на психолозите Пламен Димитров, са необходими по-сериозни тестове, които да доказват психическата устойчивост на шофьорите зад волана. В предаването ни "Хора, пътища, автомобили" той посочи, че не е..

публикувано на 24.06.18 в 19:24

Шофьорите с много нарушения ще плащат между 900 и 1 000 лева застраховка "Гражданска отговорност"

Шофьорите с много нарушения ще плащат между 900 и 1 000 лева застраховка "Гражданска отговорност", прогнозира пред "Хоризонт" директорът на една от големите компании Стоян Проданов.   Това ще стане, ако бъдат приети предложенията за наредбата за "бонус -..

публикувано на 17.06.18 в 18:17

750 автобуса ще пристигнат в София за протеста на брашна на 25 юни

750 автобуса ще пристигнат в София за протеста на брашна на 25-ти юни, съобщи в предаването "Хора, пътища, автомобили" Магдалена Милтенова, член на контролния съвет на Националното сдружение на автобусните превозвачи и председател на Браншовия съюз за..

публикувано на 17.06.18 в 16:59